#гарцюйзаспадщину: у Вінниці знову рятуватимуть «Росію» з мистецькою допомогою

#гарцюйзаспадщину: у Вінниці знову рятуватимуть «Росію» з мистецькою допомогою
  • Мистецька резиденція «Над Богом» привертатиме увагу до будівлі кінотеатру «Росія» 
  • Протягом десяти днів, з 20-го серпня, на території будівлі будуть відбуватися лекції, вечірки та різноманітні мистецькі перформанси
  • Цього року стіни «Росії» поринуть у звуки електронної музики

Хештег – #гарцюйзаспадщину і насичена мистецька програма, відвідати яку зможуть усі, хто має бажання заглянути всередину занедбаної будівлі. 

«Над Богом 2019» – формат проекту передбачає синтез творчої резиденції та мистецьких заходів. На 10 днів нефункціонуючий колишній кінотеатр «Росія» у Вінниці перетвориться на відкритий публічний простір та творчу лабораторію.

Відео дня

Отже, 20-го серпня мистецька резиденція відкриє свої двері прес-брифінгом «Над Богом 2019» і вечіркою 

мистецької ініціативою DE NE DE. Наступні дні будуть також насиченими, адже гостей чекають презентація книги Soviet Modernism. Brutalism, Post-modernism. і дискусія на тему «Де модернізм? Де я?». Організатори розкажуть що таке «Над Богом». 

Крім того зі Львова приїде вечірка BookWorm music fest. Це освітньо-розважальний фестиваль електронної музики, візуального мистецтва та мультимедійних технологій. Фестиваль, як правило, відбувається на базі не функціонуючих радянських будівель та споруд. Захід триває протягом 48 годин. Кожного року команда організаторів працює над створенням комплексу 5 музичних локацій: Techno/ Psy Trance/ D'n'B/ Exp/ Сhіll stages, а також просторів для комфортної комунікації між відвідувачами та учасниками фестивалю.

Після розважальних заходів будуть говорити про каталогізацію монументального мистецтва у Вінниці. А далі знову вечірки від столичних, тернопільських та місцевих організацій. 

«Ми спостерігаємо занепад культурної інфраструктури, зокрема – радянського періоду. У радянський час мистецтво і просвітництво цілковито слугували державній ідеології. Для розвитку та підтримки культури як ідеологічного рупору комуністичної партії створювалися сприятливі умови, адже мистецтво мало бути доступним для широкого загалу», – пишуть на офіційній сторінці заходу у мережі Фейсбук. 

До речі, нещодавно 20minut.ua склали рейтинг вінницьких будівель, за які соромно – очі б не бачили: 11 вінницьких місць, які соромно показати туристам. 


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дональд_К

    может его лучше снести?
  • Орест Лютий

    Його треба перейменувати бо Россия то є вічний ворог, то може й швидше приведуть до ладу. Фойє- стиль радянського ренесансу аха ха ха....
  • Инна Чери

    поміняйте назву - може допоможе !!

    Artem Mukhomor reply Инна Чери

    Инна Чери мені твоє ім'я не подобається - зміниш?)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up