Рок-«Щедрик», фаєр-шоу та пісочна анімація! Чим у суботу здивує новий фестиваль у Тульчині?

Рок-«Щедрик», фаєр-шоу та пісочна анімація! Чим у суботу здивує новий фестиваль у Тульчині?
  • Це буде вражаюче Різдво у розпал осені!
  • І яскраві шоу, які ви запам’ятаєте надовго!
  • Огляд усіх подій, які варто не пропустити  у суботу, 16 листопада, у Тульчині на фестивалі «Від Щедрика до Carol of the bells».

Батьківщина «Щедрика» - Тульчин – цієї суботи чекає у гості всю Україну!

16 листопада пройде перший фестиваль мистецтв «Від Щедрика до Carol of the bells» та відкриття оновленого Музею-квартири Леонтовича!

Синоптики обіцяють + 15 градусів тепла! Відтак - найкомфортніша сонячна й тепла погода дозволить усім отримати максимум незабутніх вражень на унікальному фестивалі всесвітньовідомої різдвяної пісні «Щедрик»!

Відео дня

Усі глядачі стануть свідками грандіозного хорового шоу-марафону, якого в Україні ще не було!

Прозвучать десятки варіантів «Щедрика» - від класики до року й електронної музики! Під грім ударних, у акапельному варіанті і навіть у виконанні китайців!

На ваших очах «Щедрик» оживе у феєричному вогняному шоу та приголомшливій пісочній анімації!

А маловідомі композиції геніального Подільського Баха у спецпроекті «Леонтович. Ukrainian Live» виконає знаменитий «Ukrainian festival choir»!

Окрім цього усіх чекають безкоштовні шатли від фестивального містечка до оновленого Музею-квартири Леонтовича, неймовірно цікаві екскурсії по Тульчину і щедрий ярмарок з незрівнянними подільськими смаколиками!

«Безпрецедентний приклад культурної дипломатії!»

- Наш знаменитий «Щедрик» лунає усіма мовами в усіх куточках планети! «Carol of the bells» знають, люблять і співають без перебільшення всі мешканці Землі. Багатьом ця пісня відома з фільмів «Один удома», «Гаррі Поттер» та багатьох інших, але не всі знають, що «Щедрик» випурхнув з маленького містечка на Вінниччині – Тульчина. Саме тут на початку ХХ століття Микола Леонтович обробив відому українську щедрівку, яка підкорила світ завдяки світовому турне капели Кошиця, що є безпрецедентним прикладом культурної дипломатії у світі, - відзначає заслужена артистка України, директор Українського центру культурних досліджень, авторка програми «Малі міста – великі враження» Ірина Френкель. - Існують тисячі версій виконання «Щедрика» і, що особливо вражає - жодна не повторюється! Кожен народ, виконавець, ансамбль вносять щось своє. Одним з найбільш вражаючих є саме хорове виконання, адже хор - гнучкий інструмент, який виконує музику у будь-яких жанрах, трансформуючись у різні форми, склади, збагачуючи слухові враження приголомшливими візуалізаціями. Саме таке дивовижне поєднання візуальних сучасних напрямків й чарівної звукової палітри у суботу подарує усім гостям Тульчина і фестивалю «Від Щедрика до Carol of the bells» незабутнє відчуття Різдва, незважаючи на весняну погоду, яка тішить нас наприкінці осені.

Почуємо навіть африканський спіричуелс і американські різдвяні пісні!

У суботу, 16 листопада, свято у Тульчині розпочнеться о 14.00 з відкриття оновленого Музею-квартири Леонтовича.

А вже о 15.00 стартує велике хорове шоу за участю шести хорових колективів, театру вогню «East fire show» з Харкова, Центру пісочної анімації «MS-ART», DJ Muzon та багатьох інших виконавців.

Спеціальним гостем фестивалю стане хорова капела, яку заснував Микола Леонтович 100 років тому.

Всіх учасників об’єднає неповторний «Щедрик», який у різних версіях представить кожен колектив. А після виступу учасники програми обов’язково відвідають оновлений музейний простір і заспівають «Щедрик» у місці, де він народився.

Під час фестивалю буде презентовано великий зріз української хорової музики від 17 до 21 сторіч.

Такого хорового шоу-марафону в Україні ще не було!! 

Хедлайнери фестивалю - знаменита Державна чоловіча хорова капела імені Ревуцького. Цей унікальний хор цінують в Україні та знають у всій Європі. Співаки капели виконують музику різних стилів та напрямків. За версією журналу «Viva» чоловіча капела  Ревуцького - «Золоті голоси України», які готують величезну кількість яскравих музичних сюрпризів для глядачів!

Особливою родзинкою фестивалю стане виступ Народної жіночої хорової капели «Соломія» спільно з Центром пісочної анімації «MS-ART» та ще й у електронному супроводі DJ Muzon. Нестримна енергія молодих музикантів з Вінниці зарядить вас на цілий фестивальний день!

У 2017 році керівник хору Назарій Давидовський став ініціатором світового флешмобу #Щедрик100challenge та зміг зібрати 178 кліпів, частина яких буде презентована під час фестивалю!

Ukrainian festival choir з проектом «Леонтович. Ukrainian Live» – проект молодих завзятих музикантів, метою яких є пропагування маловідомої української музики. На фестивалі  окрім українських хорових композицій пролунають африканський спіричуелс «Sia hamba» та американські різдвяні пісні.

Хорова капела із Сум, у якій співають студенти з Китаю, що навчаються в Україні, презентує підбірку інструментальної музики у акапельному виконанні. Соліст Чжан Лянхун неабияк здивує усіх виконанням українських народних пісень, зокрема «Полетів би на краї світу»!

Нестримним драйвом усіх запалить виступ хорової групи Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької філармонії. До вокальної програми музиканти запросили виконавців на ударних інструментах. Драйвові ритми, чистий вокал та шалений темперамент  - виступ цих виконавців ви запам’ятаєте назавжди!

Знаменитий театр вогню East fire show – переможець проекту «Україна має талант», відомий своєю щорічною участю у OPERAFEST TULCHYN та виконанням всесвітньовідомих мюзиклів «Танець вампірів» і «Чикаго», підготував для фестивалю спецпроект на музику Миколи Леонтовича, яка інтерпретується крізь призму сучасної електронної музики.

Тому не майте сумнівів провести суботній теплий день у Тульчині на фестивалі «Від Щедрика до Carol of the bells», вхід на який буде вільний для усіх!

Зареєструватися на «чартери» з Вінниці можна до вечора четверга!

Для зручного відвідування фестивалю організатори запровадили спеціальні «чартерні програми» з Вінниці.

Ставши учасником «чартерів», ви комфортабельними й сучасними автобусами доїдете до Тульчина, відвідаєте усі події фестивалю й оновлений Музей-квартиру Леонтовича, а по закінченні фестивалю – зручно назад доїдете у Вінницю.

Усім учасникам «чартерів» - гарантоване місце у партерній зоні фестивалю, а також безкоштовний гарячий напій від щедрого ярмарку!

Записатися і придбати квитки на «чартери» можна до вечора четверга, 14 листопада:

* на сайті  http://afisha.vn.ua

* у касах «Афіша Вінниці» у Вінницькій Вежі, «Магігранді» (2 поверх), «Універмазі», театрі ім. Садовського, Будинку офіцерів, Вінницькій обласній філармонії, турклубі «Бідняжка», «CHERDAK»,

* у інформаційному центрі фестивалю, який у Вінниці працює у будні з 15.00 до 19.00 за адресою: вул. Театральна,15 (1 поверх), тел.: (0432) 690-025

*Перевезення здійснюється Подільським туристичним центром. (Ліцензія на здійснення пасажирських перевезень АД №038996 видана Міністерством транспорту та зв’язку України 29.05.2012 р).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up