Затримали зрадника, який у Херсоні працював на окупантів, втік на Вінниччину і оформив статус ВПО

Затримали зрадника, який у Херсоні працював на окупантів, втік на Вінниччину і оформив статус ВПО
  • Колишній інспектор колонії співпрацював з окупантами в Херсоні, потім втік на Вінниччину і оформив собі статус переселенця.
  • Зрадника затримали в Могилів-Подільському.

Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Служби безпеки України та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у Могилів-Подільському затримали колишнього інспектора Дарʼївської виправної колонії.

За інформацією слідства, у червні 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду інспектора відділу безпеки у колонії, яку окупанти створили на базі української установи відбування покарань в Херсоні. У цій колонії крім засуджених також утримувалися люди, які чинили опір росіянам.

Фігурант проводив огляди та обшуки, перевірки порушення вимог режиму відбування покарання, за що отримував зарплатню у рублях.

Відео дня

Після звільнення Херсона чоловік не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилів-Подільського. У січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі необхідні соціальні виплати.

Працівники ДБР встановили факт його співпраці з окупаційною владою та знайшли зрадника. Наразі фігурант затриманий.

Йому оголошено про підозру у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна. Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

 

Читайте також:

Затримали вінничанина, який разом з помічниками організував наркобізнес з мільйонними прибутками

Зек торгував в Інтернеті неіснуючими товарами. Ошукав жителів майже з усіх регіонів країни

Уродженці Вінниці оголосили підозру. Вона активно підтримує «руський мир»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up