«Він не хотів ні з ким її ділити». Чому Михайло убив свою дружину та її подругу

«Він не хотів ні з ким її ділити». Чому Михайло убив свою дружину та її подругу
  • У четвер, 13 червня, 23-річний військовий вбив свою 18-річну дружину, смертельно поранив її 19-річну подругу, а потім покінчив життя самогубством.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися деталі та імена людей цієї моторошної історії.

Близько третьої години ночі в квартирі на Вишеньці пролунало кілька пострілів. Хтось каже, їх було три, а дехто нарахував п'ять.

Увечері 13 червня в поліції повідомили, що 23-річний чоловік вбив свою 18-річну дружину та поранив її 19-річну подругу. А невдовзі вчинив самогубство на безлюдному березі Бугу.

Журналісти «20 хвилин» провели власне розслідування, щоб дізнатися деталі цієї резонансної справи.

Відео дня

Під дописом про вбивство в коментарях писали знайомі та друзі загиблих. Так стало відомо, що дівчат звати Наталія та Віра, а хлопця Михайло.

Історія Михайла та Наталії

Щоб простіше було розібратися у цій історії, розкажемо про кожного окремо.

Подруга Марія Демеденко розповіла, що одну з дівчат звали Наталія, їй було 18 років. А друг Ростислав Розметов розповів, що вона народилася в селі Кукули на Вінниччині.

На фото Наталія

Мати дівчини, як дізналися від знайомих, зловживала алкоголем. Сама Наталія завершила навчання в школі, але нікуди не вступала. Невдовзі вона переїхала до міста Тульчин, де знайшла роботу.

Знайшовши Instagram-сторінку дівчини, дізналися й ім'я її коханого. Його звали Михайло Мазур. У соціальній мережі Threads в описі можна було дізнатися, що пара заручилася 11 вересня 2023 року, а побралася 23 вересня.

Про Михайла відомо, що йому було 23 роки, і він був родом з Піщанки на Вінниччині. Воював на фронті два роки.

Спільний товариш пригадав, що зі слів Наталії, Михайло добивався її два роки.

— Вона не хотіла бути з ним, але все-таки довірилася йому, і вже під час війни вони одружилися, — говорить хлопець.

Тоді дівчина переїхала ближче до чоловіка. Проте після сварки з ним вона повернулася до Вінниці.

— Він її дуже ревнував, і через те, що він втратив побратима, то дуже міг швидко розізлитися. Сприймав близько до серця все, що про нього погане говорили, — пригадує товариш.

Сусіди пригадують, що Наталія переїхала на квартиру, де сталося вбивство, три місяці тому. Михайла раніше тут не бачили.

— Квартиру здавали в оренду. Тут жило багато людей. Були п'янки, сварки і бійки. А в кінці літа чи на початку осені минулого року її придбала одна пенсіонерка. Зробили ремонт, — розповіла сусідка Лілія Войтенко, яка жила навпроти дівчат. — Моєму батькові розповідали, що там мав би жити онук чи онучка цієї жінки. То коли заселилася Наташа, то ми подумали, що це її онучка. І живе просто разом з подругою.

Ким же була Віра?

Подругу Наталі звали Віра. Їй було 19 років, і вона родом з міста Дніпро з багатодітної родини. Теж після завершення школи нікуди не вступала. У Вінницю переїхала до подруги. Обидві дівчини були блогерками, вели стріми в TikTok.

На фото Віра

У коментарях під дописом про трагедію один читач написав, що вони мали спільні ефіри з росіянами, організовували батли. Підтвердження цьому знайшли на сторінках дівчат. Вони їх активно вели, і у Віри в TikTok можна було побачити 48 тисяч підписників, а у Наталі — 13.

Крайнє відео дівчина опублікувала лише добу тому. Вже, як стало відомо сьогодні, Віра померла у лікарні близько сьомої ранку. Рідні дівчини приїхали з Дніпра.

Що сталося тієї ночі?

Михайло приїхав додому, бо отримав відпустку. До дівчат, як припускають знайомі, він прийшов, бо не хотів погоджуватися на розлучення, якого так хотіла Наталя.

— Вона хотіла розлучитися з ним. А він говорив, що не хоче ні з ким її ділити, — згадує і такі моменти подруга Марія.

Як знаємо з повідомлення поліції і зі слів свідків, то вбивство сталося близько третьої ночі. Сусідка почула постріли, але не зрозуміла, що це були вони.

— Почула десь два хлопки у сусідів, підійшла до своїх дверей. Там тихо, нічого не чути, і тільки я лягла, почула третій хлопок. Знову підійшла, нічого не чути. Але за стіною звуки голосної музики і якісь приглушені голоси. І тут через кілька хвилин вони затихли. А вже о п'ятій годині ранку до мене постукали дільничий та два парамедики, — розповіла жінка.

Квартира, в якій сталося вбивство

Питання без відповіді

Нових деталей по цій справі немає. Про це повідомили у поліції.

Проте в цій історії залишається низка питань без відповіді.

Наприклад, не вдалося з'ясувати, коли саме хлопець прийшов і коли пішов. Кінцевий мотив вбивства також може бути різним, адже, як стало відомо від знайомих загиблих, дружина зрадила чоловіка. Проте, з тих же джерел відомо, що Михайло попри все не хотів розлучення. Чи це була одержимість, чи ревнощі, чи образа? Запитання залишається відкритим.

Не можна не згадати, що Михайло Мазур був учасником бойових дій і мав контузії. Психологічний стан людей, які повертаються з фронту, дійсно нестабільний. Чи могло це вплинути на його дії? Тому важливо, щоб ця трагедія привернула увагу до необхідності обов'язкового лікування морального та психологічного стану захисників та захисниць.

Ще одним показовим моментом є зброя: друзі загиблих вважають, що найімовірніше, хлопець привіз її з фронту. Виникає питання: яким чином він це зробив? Ще один показовий момент, що свідчить про наявність прогалин, які, як бачимо, забрали життя трьох молодих людей.



Читайте також:

На 10 років можуть посадити вінничанина, який до смерті забив людину

У Бершаді п'яний чоловік сапою до смерті побив знайомого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Читач34

    Ніхто не знає його життя .Залишився малим у 6 років,мати померла.Виховувала церковна громада  і  сестра  Тетяна.Допомагали,хто чим міг. Для Михайла , зрада жінки ,  стала  ударом. Не судіть, та не судимі будете. Мішка пережив багато.Війна, смерть мами, зрада дружини...
  • Надежда Синицина

    Шкода хлопця ще і тому,що за упокоєння душі ніхто не помолиться,а якщо да,то одиниці.Ніхто не підтримав у цій ситуації.А розголосу і осуду його вчинку просто безліч.Ми спокійно спали,поки він був на війні А як трапилося таке горе,то всі його заслуги зникли,як лід на вогні .Люди,схаменіться.Судить себе,а за р.Б Михайла помолиться вдома перед тихої ніччю.
  • Savich

    Може правду хтось напише? Скільки кістки можна перемивати?
    З першоджерел:23-річний військовослужбовець прийшов додому у відпустку та на лікування,зі всієї своєї роти залишився в живих один....Вдома йому надали незаперечні докази(про що говориться в його посмертному зізнанні,та надаються факти)того,що його малолітня дружина співпрацювала з ворогом та вела аморальний спосіб життя як на заміжню В своїх дописах та телефонних діалогах вона називала чоловіка безхребетним нікчемою,який потрібен їй лише заради грошей та інформації про дії та позиції наших військ,яку вона потім зливала ворожій стороні.

    Ирина Корниенко reply Savich

    Наталья и Вера не какие позиции не сдавали не неси бред..с самого начало смотрела этих девчонок,они играли на желание,играли батлы просто так..а Михаил даже Наташу поддержал на этих батлах кидая дорогие подарки ей на эфире..большинство украинцев проводят батлы с Россиянами,они зарабатывают на этом деньги в тик токе..А то что Вера помагала нашим парням этими батлами,они много раз она открывала заборы для наших мальчишек…ему не кто не давал право забирать жизнь у совсем молоденьких девчонок,а родителям как пережить эту боль и эту утрату..все можно было решить по другому но не таким способом!

    В. Пупс reply Ирина Корниенко

    Ти напевне така сама як і вони москалюга

    Аlexandr reply Savich

    Співпрацювали дівчата з ворогом чи не співпрацювали, і чи несе загрозу така співпраця - мають вирішувати компетентні органи (СБУ) та суд. Він або ті хто надав "докази" мали звернутись з заявою до відповідних органів, а не чинити самосуд. Що стосується решти - образи гідності, тролінг та цькування, треба було просто перестати спілкуватись, якщо вона тебе не поважає

    Savich reply Аlexandr

    От органи це і розслідують.Досить мити кості і придумувати свої версії
  • Богдан Терещук

    Шкода хлопця🥲

keyboard_arrow_up