Суд виніс вирок «патріоту», який збирав інформацію у Вінниці і «зливав» ворогу

Суд виніс вирок «патріоту», який збирав інформацію у Вінниці і «зливав» ворогу
  • Сьогодні Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок міського суду, яким обвинуваченому у державній зраді призначено 15 років позбавлення волі.

У Вінниці чоловік збирав інформацію щодо позицій, чисельності, озброєння, маршрутів пересування сил і засобів ЗСУ та інших військових формувань України, а також відомості про об'єкти критичної та цивільної інфраструктури міста.

— Всю інформацію передавав через телеграм-канал представнику рф, який використовував отримані від вінничанина дані для проведення підривної діяльності проти України, — інформує пресслужба Вінницького апеляційного суду.

Під час апеляційного розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Каже, умислу зашкодити Україні не мав, а лише планував викрити групу, що здійснювала підривну діяльність проти нашої держави. Про це говорив і його захисник.

Відео дня

— Обвинувачений — патріотично налаштована людина. Його помилка в тому, що він не узгодив свої дії з правоохоронними органами, — зауважив адвокат.

Захисник обвинуваченого просив вирок скасувати, а кримінальне провадження закрити. Вважає, що доказів, що обвинувачений скоїв злочин, недостатньо, а можливості їх отримати — вичерпані. Втім, Вінницький апеляційний суд підстав для задоволення апеляційної скарги захисника обвинуваченого у державній зраді не знайшов.

Тож вирок стосовно чоловіка, який постановив суд першої інстанції, набув законної сили.

 

Читайте також:

Вінницький суд на 15 років відправив за ґрати підполковника військової поліції «днр»

На два роки поїде в тюрму священник, який вихваляв терористів та ховався від слідства

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • M

    І щоб йому харчування і умови утримання такі як у наших полонених. Щоб прийшлося мишку їсти чи кришку хліба шукати на підлозі, чи черв'яки з ран. Щоб знало паскуда, як нашим там.
  • Віталік

    Чому просто не відрубати руки і на цьому  все
  • Алєкс

    То хто цей патріот??
  • Сергей Собко

    Якщо вже є вирок, чому не говорите прізвище?

keyboard_arrow_up