Затримали жителя Вінниччини, який переправляв ухилянтів через кордон

Затримали жителя Вінниччини, який переправляв ухилянтів через кордон
  • Жителя Могилів-Подільського району, 30-річного чоловіка, затримали за спробу незаконно переправити двох чоловіків призовного віку через кордон до Молдови.

Як йдеться в повідомленні відділу комунікації поліції Вінницької області, чоловік шукав клієнтів у соцмережах та пропонував їм свої послуги за 4500 доларів. Він перевозив їх вночі полями до Дністра, де вони на надувних матрацах пливли до сусідньої країни.

У суботу, 15 червня, поліцейські, прикордонники та працівники міграційної служби затримали його автомобіль з двома «клієнтами» за 10 кілометрів від кордону.

Відео дня

Затриманому оголосили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (частина третя статті 332 Кримінального кодексу України) і взяли під варту. Слідство триває, шукають інших осіб, причетних до злочину.

А у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури уточнили, що чоловік діяв не вперше і вже переправив через кордон інших людей. Він знав про методи охорони кордону та обрав маршрут, де ймовірність виявлення була меншою. 

За подібний злочин передбачається покарання — до 9-ти років позбавлення волі з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та конфіскацією майна.

 

Читайте також:

У лісі затримали 13 чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон

Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Alena...

    Ухилянт....вчепилися до слова а нема розуміння....у нас війна??? Чи вторгнення ...ухилянт ?!  Судом доказано? ...
  • Mykolaivna

    І мій хлопець хоче мене бачити мамою своїх дітей!За 2 роки можна піти хлопців поміняти!А не депутати,не депутатським дітям будуть голову і хуя відрізати!а вам нешановні!

    Максим reply Mykolaivna

    За 2 года уже стольких мобилизовали, что можна было 3 раза поменять пацанов на фронте.
    Так нет же, немощных на 0, чтобы долго не мучались, нормальных на фронт для пополнения (но ровно столько, чтобы обеспечения хватило), остальные же - либо в тылу в штабах штаны протирают (которые по 2 раза в год в отпуска ходят), либо же только "числятся" в части, потому что откупные начальству башляют, а сами или спокойно отдыхают, или "работают" говорящей головой в марафоне (при этом ничерта не понимая, о чем говорят, потому что текст для них написали)

    P.S. Моё мнение, имею на него право.
  • Олександр

    Власенко, ти ?
  • Галина

    Краще  його  відправити на передову...Там  буде класно...чим тюрма...

keyboard_arrow_up