Перед судом постануть організатори нелегального тютюнового бізнесу, що приносив 10 млн грн щомісяця

Перед судом постануть організатори нелегального тютюнового бізнесу, що приносив 10 млн грн щомісяця
  • На Вінниччині силовики викрили масштабну нелегальну мережу з продажу цигарок.
  • Окреме кримінальне провадження відкрили щодо посадовців регіональних відділень Державної податкової служби, які «кришували» бізнес.
  • Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 23 учасників організованої злочинної групи. Обвинувальні акти направили до суду.

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо 23 учасників організованої злочинної групи, у тому числі організатора, бухгалтера та двох «керуючих на місцях». Вони реалізували масштабну схему з продажу нелегальних цигарок, місячний обіг якої складав від 7 до 10 мільйонів гривень. Обвинувальні акти направили до суду.

Протиправну діяльність зловмисники розпочали у другій половині 2022 року. Підроблені цигарки учасники схеми отримували з підпільних точок виробництва. Організатор та бухгалтер контролювали нелегальний бізнес з Одеси. В Одеську та Вінницьку області вони направляли «своїх» людей, які продавали підроблені цигарки на місцях та контролювали результати реалізації.

Лише на Вінниччині група забезпечувала діяльність близько 30 точок продажу тютюнових виробів з фальшивою поміткою «дьюті-фрі».

Відео дня

Їхня незаконна діяльність була припинена у квітні 2023 року. Правоохоронці провели близько півсотні обшуків у місцях збуту та офісних приміщеннях учасників злочинної групи. Вилучили близько 200 тисяч пачок цигарок загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень, документацію та записи із «чорною бухгалтерією», засоби зв’язку та носії інформації, майже 1,5 мільйони гривень готівкою. Вилучені кошти будуть передані до держбюджету.

Матеріали щодо посадовців регіональних відділень Державної податкової служби, які «кришували» бізнес, виділені в окреме кримінальне провадження за фактом зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове розслідування триває.

Організатора, бухгалтера та двох «керуючих на місцях» злочинного угруповання обвинувачують у незаконному виготовленні та збуті підакцизних товарів, вчинених організованою групою.

Дев'ятнадцять продавців, які займалися збутом цигарок у місцях нелегального продажу, обвинувачують у незаконному збуті підакцизних товарів.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

 

Читайте також:

У Вінниці виявили понад 600 пачок цигарок без марок акцизного збору

На Вінниччині сталося чотири автотрощі. Найменшій потерпілій чотири роки

Жахлива автотроща на Гайсинщині: дві людини загинули та четверо травмовані​​​​

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діана Гаврилюк

    Робіть і далі з нас придурків! Я не вірю що про це не знали верхи Вінниці((((((((

keyboard_arrow_up