Отримали СМС з інформацією про виграш автомобіля? Не ведіться! Це лохотрон

Отримали СМС з інформацією про виграш автомобіля? Не ведіться! Це лохотрон

Шахраї використовують схему «отримання виграшів» щоб видурити гроші в людей. На такий гачок потрапила 30-річна жінка і перерахувала майже 7000 гривень за неіснуючий виграш.

Існує досить багато схем вчинення шахрайських дій і заволодіння коштами громадян. Однією із найпоширеніших є, так званий, «псевдо розіграш автомобіля», - інформує відділ комунікації ГУ Національної поліції у Вінницькій області. Жертва отримує смс- повідомлення з інформацією про виграш.

Описание: Описание: Описание: 01

Після того, як людина зв’язується з колцентром, її інформують, як отримати подарунок. Зокрема, просять надати особисті дані, копію паспорту та ідентифікаційного коду та переказати значну суму коштів, як обов’язкову  умову отримання призу.

Відео дня

 

Описание: Описание: Описание: C:\Users\ANNA\Desktop\шахраї\88.jpg

Аби переконати потенційних жертв у правдивості повідомлення про виграш шахраї користуються спеціально створеними сайтами. Там людина, якій прийшла смс, може знайти перші цифри свого мобільного телефона, повідомлення про виграш авто та детальні умови, так званої акції. Після отримання коштів шахраї перестають виходити на зв’язок.

 

Описание: Описание: Описание: 02

Жертвою такого обману стала 30-річна жителька села Сосни Літинського району. Жінці на мобільний телефон надійшло смс – повідомлення про виграш автомобіля.

Після того, як жінка оплатила, так званий, один відсоток вартості авта - 7 000 гривень через термінал, телефон зловмисників перестав відповідати.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочинпередбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліцейські закликають громадян бути пильними. Якщо Ви не брали участь у розіграші автомобіля або цінних речей, смс-повідомлення про виграш призу має насторожити, що вас намагаються обдурити. При проведенні офіційних акцій організатори ніколи не просять учасника перераховувати гроші для отримання призу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • James

    Вот Новый сайт разводил holding-pay.com.ua.
    утром пришло смс:
    Vitaemo Vas! Na Vash nomer vipal priz AVTO KIA Ceed: Info za tel: +380957018287 +380443606091 holding-pay.com.ua  
    Вот данные на мошенников которые есть в открытом доступе.
    сайт зарегестрирован на: Saprykina Nataliya
    e-mail: [email protected]

    address: Dnipro
    телефон: +380969846721

    Дата создания сайта: 2019-10-27

    Сайту всего пару недель а пишут что с 2007 года работают.
    Люди перестаньте вестись на развод и лохотрон и тогда мошенники перестанут существовать.

    Делитесь этим сообщением чтобы информация всплыла в интернете и мошенники не смогли никого развести.

  • Дмитрий

    сьогодні о 4.30 смс з №0931666115 передзвонив виявилось треба заплатить 1 % це 4100 гр. і кіа ваша коли я сказав що гроші перевиду як тільки через СБУ перевірю данні на телефонні дзвінки ніхто не відповідає умова була такаж як у статьї
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera Від читача 17:14 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up