Хлопець фіктивно одружився з дівчиною, яка має інвалідність, щоб уникнути мобілізації

Хлопець фіктивно одружився з дівчиною, яка має інвалідність, щоб уникнути мобілізації
  • В Україні розгортається ціла «індустрія» шлюбів військовозобов’язаних з тими жінками, які мають інвалідність.
  • Згідно із законом, чоловіки, які мають дружину з інвалідністю та є єдиними доглядальниками, мають право на відстрочення від мобілізації.

Від мобілізації звільняються чоловіки, у яких дружина чи хтось із батьків мають інвалідність І чи II групи. Крім того, наявність подружжя з інвалідністю дає право оформити опіку та виїхати за кордон. Згідно з цим, у соціальних мережах чоловіки та жінки публікують оголошення: шукають, мовляв, партнера для фіктивного шлюбу. Переважно шукають саме чоловіки.

У коментарях у цих групах зазначають, що навіть III група інвалідності підійде, щоб звільнити чоловіка від мобілізації. Також просять, щоб різниця у віці «молодят» становила не більше п’яти-семи років, інакше шлюб просто визнають недійсним. Особливо ретельно підходять до оформлення фіктивного шлюбу для виїзду за кордон, оскільки прикордонники уважно перевіряють документи таких «молодят».

Якраз таке фіктивне подружжя з Вінниччини виявили на  кордоні з Польщею.

Відео дня

Хлопець, 20-річний житель Вінницької області, супроводжував за кордон 19-річну дружину — інваліда ІІ групи. До Польщі намагалися потрапити через пункт пропуску «Рава-Руська» на Львівщині. 

Про це повідомляють у Державній прикордонній службі України. 

Під час перевірки прикордонники встановили, що це черговий «шлюб із розрахунку»: афера з метою вивезення чоловіка за кордон як такого, що здійснює супровід особи з інвалідністю.

На цьому етапі до шлюбного кортежу долучилися правоохоронці, від яких наречена й дістала несподіваний «подарунок»  — підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон.

 

Читайте також:

Президент вручив сертифікат на квартиру матері полеглого Героя України з Гнівані

Вінниця прощається із Захисником: у бою за Україну загинув наш земляк Сергій Бовсун

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ксюша Горлій

    Правильно зробив, вона що не людина? Чим вона гірша за "не інвалідів".!!?
  • Светлана Лещук

    Дуже добре,а що інваліди не мають права на сім,ю ???
  • Римский Александр

    Правильно сделал. Вырываться надо из этого Афганистана любым способом. Иначе эти клоуны тут всех перебьют за своё добро награбленное. Спасение утопающих - дело рук самих утопающих.
  • Олександр Шевченко

    ну правильно роблять якщо живем в КНДР(

keyboard_arrow_up