Дивіться українське: що переглянути на вихідних?

Дивіться українське: що переглянути на вихідних?
  • На вихідних часто виникає питання «Що подивитися?» А зараз ще й хочеться підтримувати вітчизняний продукт. Тому склали добірку класних українських стрічок, які можна переглянути на вихідних.

І будуть люди

За мотивами роману Анатолія Дімарова «І будуть люди». У центрі сюжету – звичайні люди, що проживають турбулентні етапи 20 століття: Першу світову війну, революцію, прихід радянської влади. Кожен з героїв по-своєму зустрів ці зміни, з точки зору своєї правди, але всіх їх об’єднувало одне – бажання жити, любити і знайти своє місце у новому вимірі історії. 12 епізодів. 12 основних героїв. 12 непересічних доль. Історія драматичних змін, пристрасного кохання і цінності людського життя. Про людей, які жили сто років тому, але так схожі на нас сьогоднішніх.

Сага

Сюжет бере початок в маленькому українському селі у 1914 році. Нас знайомлять з дівчиною Христиною (Даша Плахтій) та хлопцем Микитою Козаком (Олександр Печериця). Микита їде на фронт Першої світової, а після повернення бере за дружину Христину. Це стає стартом для сторічного шляху родини Козаків, за якою ми будемо спостерігати протягом всіх серій. Разом із цим глядач пронесеться крізь історію України з 1914 по 2014 роки. Така собі вітчизняна версія «100 років самотності», але з Голодомором та Голокостом. 

Відео дня

Чорний ворон

Події фільму розгортаються в Україні в 1922 році. Колишній офіцер УНР Іван на прізвисько Ворон разом зі своєї вагітною дружиною приїздить до свого батьківського будинку. Він помічає, що місцевість поповнюють новоприбулі полки ДПУ, які займаються зачисткою усіх повстанців. Головний герой не збирається терпіти знущання над власною сім'єю та лишатися осторонь, тому вирішує почати протистояння загарбникам.

Забуті

Стрічка розповідає про 30-річну вчительку української мови Ніну, яка проживає в окупованому Луганську. Одного дня прямо перед її очима затримали 17-ти річного підлітка, який повісив на школу прапор України. Вона усвідомлює, що цей вчинок може призвести до тривалого арешту та навіть розстрілу, тому готова зробити все, щоб врятувати хлопця. 

Пульс

У центрі сюжету Оксана — талановита українська спортсменка, яка займається легкою атлетикою. Вона живе у маленькому містечку, де присвячує весь вільний час тренуванням та мріє виступити на Олімпійських іграх. Але її плани руйнує аварія, внаслідок якої дівчина практично повністю втрачає зір. Однак Оксана вирішує не здаватися і ставить собі нову мету.


Якщо вже переглядали якусь з стрічок, то поділіться своїми враженнями у коментарях.


Читайте також:

У Вінниці покажуть короткометражки українських режисерів, про кохання під час воєнного стану

Кінопрем'єри лютого 2024. Нові фільми, які варто переглянути

Коментарі (1)
  • 39352

    І будуть люди- класний фільм, але важкий

keyboard_arrow_up