Кондитер, який євро торти розробляє і на барабанах грає

Кондитер, який євро торти розробляє і на барабанах грає
  • 22-річний Віталій Ксенчин одним із перших у Вінниці, а тим паче у Стрижавці, де живе, почав робити євро-торти
  • Прагне відкрити власну кондитерську, а поки що творить солодощі удома. У вільний час грає живу музику у гурті на барабанах

Батьки Віталія розповідають, що перший «десерт» їх син створив ще у 4 рочки, і це був млинець. Віталій змалку любив готувати щось солодке. - У 6 років я спостерігав, як мама пекла торт, запам’ятав рецепт, а потім пробував випекти такий самий. Так як часто не виходило, то я постійно переробляв, - згадує Віталій. - У 10-річому віці за літні канікули я уже використовував мішок борошна для своїх експериментів. Коли ходив у школу в клас 5-6 на другу зміну, то зранку постійно готував собі Їсти та випікав пряники.

Торт від ВіталіяДе навчають на кондитерів

Віталій Ксенчин навчався у Вінницькому Торговельно-економічному коледжі (факультет Виробництво харчової промисловості). Крім того, заочно навчається ресторанній справі у Київському Торговельно-економічному університеті. – Але цього замало, - каже Віталій, - Я часто їздив на кондитерські майстер-класи, найчастіше у Київ. Вчився готувати бісквітні та євро торти і десерти, цукерки, розписувати печиво, робити Кенді-бари та інше.

Відео дня

Молодий кондитер на майстер-класі у КиєвіДипломів у Віталія багато. Але зупинятися він не хоче.Кондитер розповідає, що працює на дому, але мріє з часом відкрити власний заклад. - Я не шукаю клієнтів спеціально. Фото власних десертів і тортів викладаю в соцмережах, - ділиться досвідом Віталій. – Спочатку солодощі замовляли рідні та близькі, сусіди, а потім радили своїм знайомим.

Що таке євро-торти і коли вони у Вінницю вперше потрапили

Молодий кондитер каже, що євро-торт ставав улюбленим у всіх, хто його спробував хоча б раз. - Євро-торт - віяння, яке прийшло до нас із європейських країн. Об'єднує безліч смаків і складових, оформлених певним способом, - каже хлопець. - Переважно це мусові, легкі торти з фруктовими та/або шоколадними нотками. Поверхню торту покривають шоколадним велюром або дзеркальною глазур'ю.

Євро торт, вкритий дзеркальною глазур'юЄвро торт, вкритий дзеркальною глазур'юЄвро торт, вкритий велюромВіталій Ксенчин дізнався про євро-торти уже давно, а от почав робити їх у 2015 році, одним із перших у Вінниці. – Усе необхідне приладдя замовляю на перевірених мною кондитерських сайтах. Всі компоненти десертів тільки натуральні, - розповідає він. - Вершки використовую українські, а, наприклад, шоколад - тільки з Європи, тому що потрібна висока якість цього продукту.

Ще один красень-торт Кондитер також створює імбирні пряникиІмбирні пряникиВіталій розповідає, що любить розробляти нові десерти. – Якось сусідка принесла справжню лаванду, щоб пити чай. А я почав думати, що б з неї можна смачненьке зробити, і придумав лавандовий мус, - каже хлопець.

Віталій презентує новий десертКенді-бар із смаколиками

Шу – заварні тістечка.

Капкейки –  порційний тортик, який нагадує кекс, буває з начинкою та зверху покритий кремовою шапочкою.

Кейк-попси – міні-тортики на паличці.

Горіховий крокан – горіхи, перебиті з цукром.

Мус – однорідна повітряна маса, перекладається як «піна», «ніжність».

Кенді-барСолодощі чи музика? – Можна поєднати!

З дитинства кондитерська справа для хлопця була дуже до душі. А любов до музики йому прищепив батько із старшою сестрою Оксаною, яка закінчила Львівську консерваторію. – Я ще зовсім маленьким приходив на репетиції до батька, брав в руки барабанні палички і грав разом з батьком, - розповідає Віталій. -  Так сталося, що кондитерська справа і музика захопили моє серце і як хобі, і як основна робота та спосіб заробити гроші.

Не тільки кондитер, ще й барабанщик«Стрижі-М» (Стрижавські музики – авт.) - гурт, в якому виступає батько Віталія, він клавішник. Сам хлопець грає на барабанах. - Граємо тільки на живих інструментах і без використання комп'ютера. В групі нас шестеро: 2 гітариста, 2 клавішника, саксофоніст і барабанщик, - каже хлопець. - Найчастіше виступаємо на святах, які проводяться у Вінниці та Стрижавці, іноді запрошують у інші міста та села. А починав грати у гуртах «Не лізь, бо вб'є» і «Так'Ома». Навчався у кращих спеціалістів з барабанів у Вінниці.

Хлопець усе встигає, і на барабанах у гурті грає

Гурт "Стрижі-М"

Віталій Ксенчин і ще одне захоплення - барабани

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Sviatoslav

    Хорт сменил профессию?
  • Ольга Ксенчина

    Молодець, коханий! Ми пишаємося тобою)
  • Прокоповна Проня

    Любому понятно, что в эвропах даже торты не такие, как у остальных.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up