Вінницьким дітям дали можливість скласти «пазли доброти»

Вінницьким дітям дали можливість скласти «пазли доброти»
Сьогодні у міському палаці дітей та юнацтва відбулося нагородження переможців конкурсу сценічних постановок «Пазли доброти», який проводився в рамках проекту «Добро врятує Україну».

Головною метою конкурсу і проекту в цілому було залучення дітей до благодійності, привчання їх до того, що проблеми інвалідів, літніх людей, безпритульних тварин та покинутих дітей є дуже важливими, на них варто звертати увагу і робити посильні кроки для вирішення.

Суть назви конкурсу проста – маленькі прості добрі справи, які складаються в пазли, в результаті створюють кращу картину світу. Тематика виступів була різною – окрім членів суспільства, які потребують захисту, діти за допомогою своїх вистав звертали увагу на проблему війни на Сході.

Відео дня

З 25-ти шкіл, які брали участь у першому турі, у фінал пройшло шість, які і презентували свої десятихвилинні вистави на церемонії нагородження. Деякі з поставлених сценок були дуже сучасними, тоді як інші дотримувались консервативніших поглядів на постановки. У конкурсі брали участь переважно учні 3-4 класів, але були й старші діти – семи- і восьмикласники.

Журі не змогло визначитися з найкращими виступаючими, тому нагороди отримали усі 6 фіналістів.

Ведучій нагородження допомагав «інопланетянин», який прибув у Вінницю, для того, щоб навчитися у місцевих жителей робити добро.

Третьокласники школи №7 показали сценку, спрямовану одразу на декілька суспільних проблем. Мама одного з учнів розповіла, що діти класу дуже звикли займатися благодійністю, і їм це подобається. Разом з батьками чи вчителями вони відвідують дитячі будинки, допомагають інвалідам та готують передачі для ветеранів АТО.

Колективи 25-ї школи зробили постановку на основі повісті «Маленький принц». Головний герой зачитував цитати, у вигляді щоденника, і намагався застосовувати їх у власному житті.

Учні школи №10 показали цікаву хореографічну постановку на тему війни, а також оригінальну мініатюру про допомогу літнім людям.

У 22-й школі вирішили, що до добрих справ потрібно використовувати творчий підхід. Один з головних героїв мініатюри був художником, який малював добрі справи пензлем. Наприкінці вистави діти склали справжні великі пазли.

Четверокласники та восьмикласники 32-ї школи зачепили проблеми інвалідів та дітей-сиріт. Дівчата виступали в кольорових національних костюмах. Одна з наймолодших дівчаток прокоментувала, що дуже важливо давати людям приклади того, яким чином вони можуть робити добро, щоб виховувати в них любов один до одного і взаємоповагу.

4 – Д клас школи №6 звернувся до тематики покинутих тварин. Вони зробили власну версію передачі «Вусалапохвіст». Діти спонукали приділяти більше уваги вуличним тваринам та жителям притулків. Вони також звертали увагу на те, що варто більше розказувати про цю проблему людям.

Вистава закінчилася виступом місцевого хореографічного колективу.

«Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за

підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up