П’яного екс-полковника міліції за кермом ловили вінничани на Келецькій

П’яного екс-полковника міліції за кермом ловили вінничани на Келецькій
В крові у колишнього міліціонера Віктора Задояного виявили три проміле алкоголю. Вінничани, які переслідували нетверезого водія з Західного автовокзалу до 600-річчя, дивуються, як він проїхав в такому стані не натворивши біди.

Сьогодні, 9 липня, близько шостої вечора, на Хмельницькому шосе біля західного автовокзалу вінничанин помітив як фольксваген Пасат проїхав на червоне світло, практично підрізавши два ряда автомобілів.

- Промайнув мимо нас, мало не врізавшись. І далі їхав по зустрічній смузі. Ми подивились в задні дзеркала як він їде, і все стало зрозуміло. Розвернулись, і за ним поїхали. Одразу набрали  102 і переслідували його до 600-річчя. Так він і їхав, як йому хотілося, - говорить вінничанин Василь Гребенюк.

Відео дня

Чоловік розповів, що на  600-річчя на світлофорі його просто заблокували інші водії. Одному чи двом з них він зніс дзеркало.

- Агресивно себе не поводив. Але був дуже самовпевнений. Казав, що заплатить за розбите дзеркало, але щоб б пустили його, бо сам доїде додому, - говорить Василь Гребенюк. - В нього є посвідчення, я його сам бачив, пенсіонер МВС. Коли інспектори запитали в нього документи, показав їм посвідчення. Так як стояла ціла купа свідків, його попросили це сховати і дати права і техпаспорт.

Коли журналіст 20minut.ua прибув до наркодиспансера, якраз закінчували оформляти протокол. В документах чітко видно, що в крові у водія три проміле алкоголю. Це перевищує норму в 15 разів.

- Поїхав аж до наркодиспансера щоб прослідкувати, що все буде добре. Пояснення написав інспекторам, - каже вінничанин Василь Гребенюк. – Впав він вже тут. Були хлопці з дорожнього контролю, знімали на відео.

Як стало відомо з протоколу, водієм виявився 54-річний вінничанин Віктор Задояний. Від пояснень відмовився.  Був впевнений що доїде. У водія забрали права та автомобіль. Тут же приїхав евакуатор. Інспектори запропонували підвезти водія додому, той відмовлявся, кричав, що він полковник міліції.  Не міг знайти в салоні телефон. За номером, який він диктував, його чути не було. Врешті, змушений був відпустити автомобіль. Інспектори віддали чоловікові техпаспорт і поїхали.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Vladimir Molotov

    ACAB
  • Анонім

    Молодцы, правильно сделали
  • Анонім

    езда бухим за рулём для мента - это норма, большинство преступлений на дороге совершают пьяные менты
  • Oleksandr Stoliarov

    А машину куди везуть?

    ДАІшники законів не знають тільки капусту стрежуть з водіїв
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/80732-10/print1433852130953096
    КУпАП
    Стаття 265-2. Тимчасове затримання транспортних засобів
       У разі   наявності   підстав   вважати,   що  водієм  вчинено
    порушення,   передбачені   частинами   першою,   другою,  третьою,
    четвертою, шостою і сьомою статті 121, статтями 121-1, 122-5, 126,
    частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130, статтями
    132-1,  206-1  цього  Кодексу,  працівник  відповідного підрозділу
    Міністерства  внутрішніх  справ  України,  що  забезпечує  безпеку
    дорожнього  руху,  тимчасово  затримує  транспортний  засіб ШЛЯХОМ БЛОКУВАННЯ  або  доставляє  його  для  зберігання  на  спеціальний
    майданчик  чи  стоянку  (якщо розміщення затриманого транспортного
    засобу  СУТТЄВО ПЕРЕШКОДЖАЄ  дорожньому  руху),  в  тому числі за
    допомогою  спеціального  автомобіля  -  евакуатора.
    А тепер питання, де тут "суттєве перешкоджання"?
    http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2341-14/print1433852130953096
    ККУ
    Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу
    1. Перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, -
    карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up