Інспектор Гройсман: як прем’єр-міністр дороги в області перевіряв

Інспектор Гройсман: як прем’єр-міністр дороги в області перевіряв
Володимир Гройсман ознайомлюється з ходом робіт на ділянці дороги М12
  • Володимир Гройсман 31 травня приїхав із робочим візитом до Вінниці.

  • Прем’єр-міністр перевірив стан доріг та на власні очі переконався у виконанні робіт.

  • Інспектувати ділянку дороги на трасі М12 Голові Кабміну допомагали начальник Служби автомобільних доріг міста Ігор Корольчук, мер Вінниці Сергій Моргунов та  в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак

Автошлях М12 – це дорога міжнародного значення, яка простягається від міста Стрий через Тернопіль, Хмельницький, Вінницю і закінчується у Знам’янці. Загальна протяжність траси – 185,4 кілометрів.

Минулого року вже було відновлено 31 км шляху. Цьогоріч за державний кошт планується зробити ще 54 км дороги біля сіл Лукашівка, Літинські Хутори, Дяківці та міста Літин. Зауважимо, що ремонт триває вже 1,5 місяці.

Робоча техніка

Відео дня

Начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук наголошує, що коштів та техніки вистачає і всі роботи ведуться за планом. До ремонту доріг зараз залучено 6-7 підприємств, які гарантують, що автошлях прослужить не менше 10-ти років. Що стосується швидкості та масштабу відремонтованих ділянок, то Ігор Корольчук зауважує, що все залежить від фінансування. Тому про подальші плани не говорить.

Проте нові дороги вже мають свої обмеження: постанова Украватодору забороняє в'їзд вантажівок на трасу при температурі повітря +28 градусів. Тому спекотними днями вантажні автомобілі будуть стояти на узбіччях або спеціальних стоянках. А ввечері вже зможуть відновити рух.

Володимир Гройсман загальним ходом робіт залишився задоволеним і наголосив на необхідності термінового ремонту дороги від Вінницької області до Хмельницької:

– Те що я побачив, в принципі, абсолютно нормально. Мене турбує будівництво відрізку від Хмельницької області до Вінницької. Дуже важливо, щоб від західного кордону в Вінницю і далі до півдня країни, ми мали відрізки дороги повної готовності. – заявив прем’єр-міністр.

Цього року на ремонт доріг у Вінницькій області було витрачено 1,6 млрд. гривень.

Ремонт ведеться за двома технологіями:

  1. Вирівнювання 10-12 см нижнього шару асфальту, 5 см верхнього шару, доведення до нормативної ширини і перекриття – це традиційний і простіший спосіб;

  2. Регенерація від 15-18 см шару, 10 см нижній шар  і 5 см верхній шар. За допомогою спеціальної дорожньо-будівельної техніки відбувається фрезерування старого асфальтобетонного покриття.

Крім того на шляху буде встановлене нове освітлення та спроектована безпечна розв’язка на перехрестях.

– Масштабний будівельний проект по відновленню місцевих доріг від західного кордону вже розпочато. Тернопіль, Умань, Миколаїв, Херсон – усі міста матимуть нормальні дороги. Щоправда, мене турбує виконання робіт. Від Хмельницького до Вінниці кошти виділені, проект зроблений, тендер проведений, але поки що підрядник не збирається інтенсивно виконувати роботу. Але разом із тим роботи ведуться і я задоволений тими технологічними підходами, які побачив. – заявив Володимир Гройсман.

Що стосується автошляху М12, то ремонтні роботи планують завершити до жовтня цього року.

Паралельно ремонт проводиться на трасі М21. Дорога також міжнародного значення і сполучає Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський - кордон із Молдовою. Загальна протяжність 178 км. За період 16-17 років було відремонтовано 55 км дороги, цього року ще 22,9 км. Загальна вартість всього ремонту складає 1,5 млрд. гривень. Ігор Королюк заявив, що продовжувати ремонт дороги будуть за рахунок митних платежів.

Крім того, говорили і про 12 км дороги, що веде до міста Гайсин. На них вже 600 млн. гривень і проведена експертиза капітального ремонту.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    "автошлях прослужить не менше 10-ти років" - круто, треба запам'ятати. Невже навчилися робити?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up