“Москвич-407” їздив майже по всьому світі

“Москвич-407” їздив майже по всьому світі
У Вінницькому музеї ретро автомобілів виставлений легендарний “Москвич-407”. Автомобілю майже півстоліття, але всі деталі - від панелі приладів і до гуми - рідні. До цих пір машина викликає велике захоплення у відвідувачів

У післявоєнні роки єдиним у колишньому Союзі підприємством, яке випускало легкові машини для широкого споживача, був Московський завод малолітражних автомобілів (МЗМА, згодом - АЗЛК). Народною маркою, хітом вітчизняного автопрому, мрією мільйонів людей і предметом гордості стала марка “Москвич”. Директор музею Олексій Стрембіцький розповів, як саме автомобіль доїхав до Вінниці.

- У Вінницю дійшли чутки, що в Черкаській області є “Москвич”, в якому збереглися всі оригінальні деталі, - розповідає директор «АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо» музею Олексій Стрембіцький. - Я вирішив поїхати, подивитися на нього. Виявилося, що колишній господар помер, а їздити на ньому нікому. Ось ми його і купили. Цей чотириста сьомий унікальний тим, що всі деталі в ньому оригінальні. Мало того, автомобіль жодного разу не фарбували - мабуть, господар бережливо ставився до цієї машини.

Відео дня
dir="ltr" style="margin-top: 0pt;margin-bottom: 0pt;">  

 


“Москвич-407” визнали майже у всьому світі

 

407-а модель “Москвича” пішла в серійне виробництво в травні 1958 року. Це був значний крок вперед. Простий в експлуатації і економічний 407-й здобув заслужену популярність на дорогах Європи, Азії, Південної Америки і навіть Африки. Золота медаль на Всесвітній виставці в Брюсселі стала гідною нагородою продукції МЗМА. Партія "Москвичів-407" була навіть підготовлена ??до відправки в США - Америка тоді просто задихалася від величезних дорожніх крейсерів і експорт невеликих і економічних автомобілів з усього світу був великий. Однак, після того як над СРСР був збитий американський літак-шпигун "У-2", машини так і залишилися на заводі. Зате у Фінляндії, Норвегії, Бельгії, Греції вони користувалися стабільним попитом. На центральній вулиці пакистанської столиці Карачі довгий час красувався плакат: "Їздіть на "Москвичі" - кращому малолітражному автомобілі світу".

 


Випускався в різних модифікаціях

«Москвич-407» був популярним і випускався в різних модифікаціях. Наприклад, була версія для служби таксі - з таксометром і зеленим вогником, про який співав Михайло Боярський. Також випускався спеціальний автомобіль для інвалідів-колясочників - з ручним управлінням, зчепленням і гальмівною системою. Був і "люксовий" експортний варіант - "Москвич-407Е".


Москвич - чемпіон!

«Москвич - 407» чимало сприяв розвитку автомобільного спорту в СРСР. Багато гонщиків виступали на ньому в кільцевих і іподромних перегонах, ралі. У серпні 1958 року наші спортсмени зайняли на «Москвичах-407» третє місце на міжнародному змаганні - ралі «1000 озер» у Фінляндії. Спортсмени їхали практично на серійних, не доведених до спортивного рівня машинах, та й ралійного досвіду у радянських гонщиків майже не було. Але до фінішу дійшли всі чотири заводських екіпажі! Протягом наступних чотирьох років «Москвичі» успішно штурмували зарубіжні траси, завдяки чому престиж і, відповідно, експорт радянських автомобілів збільшився в кілька разів.

 

Чотириста сьома модель з агресивним «іклами»

Силовий агрегат у 407-ому є головною відмінністю від моделі М-402. Двигун М-402 був нижньоклапанним, що вважалося застарілою технологією. Для М-407 був розроблений новий, верхньоклапанний силовий агрегат об'ємом 1,3 літра і потужністю 45 к.с. Максимальна швидкість зросла до 115 км/год., а витрата бензину була на рівні 10 літрів на 100 км в змішаному циклі. В автомобілі також встановлена ??нова чотирьохступінчата коробка передач із синхронізаторами на вищій передачі і важелем перемикання на рульовій колонці. Ну і звичайно, на автомобілі встановлені  бампери з агресивними "іклами" і накапотна емблема у вигляді червоного прапора.

 

 

Технічні характеристики

Роки виробництва - 1958-1963

Всього випущено: 359980 екземплярів

Двигун: "Москвич-407"

Число циліндрів: 4

Робочий об'єм: 1358 см3

Витрата палива: 10 літрів на 100 км

Гальма: гідравлічні

Максимальна швидкість, км/год.: 115

 

Група в контакті «20 хвилин»     
Група для вінничан. Тут ви можете дізнатися свіжі новини.  

Якщо ти любиш своє місто вступай!    http://vk.com/club.vn20minut

 

Коментарі (7)
  • Anonymous

    круть, хочу себе такой
  • Anonymous

    Снова реклама музея? очень интерестно
  • Anonymous

    да, делали когда-то машины....

    Anonymous reply Anonymous

    Ці машини мали щастя не іздити по нашим дорогам. Не іздили по купі солі..... ХОЧА БЕЗУМОВНО ВОНИ МІЦНІ!!!!!!
  • Anonymous

    Гарна машинка,зробити трошки рестайлінг і можна випускати знову
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up