Ганза - справжній трофейний довоєнний автомобіль у ретро музеї

Ганза - справжній трофейний довоєнний автомобіль у ретро музеї
Німецький автомобіль марки «Ганза» у довоєнні роки мав прекрасну репутацію, завдяки хорошій якості і ретельної збірці. А в роки Другої світової на цих автомобілях роз'їжджали генерали і офіцерський склад, так як автомобіль був дійсно надійним.

У 1914 році в Німеччині відбулося злиття кампанії «Ганза» і «Ллойд». Ця компанія стала дійсно передовою з виробництва якісних автомобілів. Але в 1939 році компанію викупив Карл Боргвард, який і займався виробництвом цих унікальних автомобілів. Вінничани можуть побачити в ретро музеї такий автомобіль, і це через 74 роки після його випуску.

Історія марки «Ганза»

Відео дня
> У рік початку Першої світової об'єдналися дві фірми «Ганза» і «Ллойд». Так з'явилася кампанія «Ганза-Ллойд». Завод відразу отримав направлення випускати військову техніку. Цікавий той факт, що «Ганза» також спеціалізувалася на випуску біжутерії, посуду та жіночої білизни, але це не завадило їй виробляти якісні автомобілі. Але економічна криза не минула фірму "Ганза-Ллойд", яку в 1929 році викупив конструктор і підприємець Карл Боргвард. Він організував випуск більш досконалої вантажної техніки з різними силовими агрегатами і легкових автомобілів. До війни фірма пропонувала широку гаму легкових машин з двигунами робочим об'ємом до 3,5 літра. Автомобіль «Ганза», який усі вінничани можуть побачити наяву в ретро музеї, випустили у 1939 році.  А з початком війни виробництво цих легкових машин було припинене. Але випущені автомобілі широко використовувалися для переміщення командного складу Вермахту. Після війни випуск автомобілів відновився і тривав до осені 1960 року, до того моменту, як з`явилися фінансові проблеми у Карла Боргварда. Брак коштів призвів до ліквідації фірми. Але мексиканська компанія "Fanasa" взялася за виробництво цих автомобілів і випускала їх до 1971 року.

Безцінні трофеї

Автомобілів «Ганза» у світі залишилося дуже мало. Відомо, що такий відреставрований німецький автомобіль продається в Черкасах за 60 тисяч доларів. Машина має броньований кузов, збереглася у чудовому стані. Таких автомобілів в Україні тільки чотири - ще "Ганза" їздить по дорогах у Кіровограді, в Чернівцях і ось тепер він з'явився в нашій Вінниці. У розряд трофейних потрапляли і численні і різноманітні інші легкові автомобілі цивільних, але автомобілі «Ганза» можна дуже рідко зустріти. Під час війни вони використовувалися як транспорт для командирського та генеральського складу, а в повоєнні роки, вірою і правдою служили новим господарям в СРСР.

Технічні характеристики

Назва: Ганза (Hanza)

Рік випуску: 1939, Німеччина

Двигун: 1.36 літра, 45 кінських сил, карбюраторний (4 циліндри)

Витрати палива:6,5 – 7,5 літра на 100 км

Максимальна швидкість: 70 км/год.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Уж очень она на "Победу" смахивает ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up