«Смарт» у Вінниці вибиває борги - кличте міліцію!

«Смарт» у Вінниці вибиває борги - кличте міліцію!
Коли до вас прийдуть представники компанії "Кредит капітал" вимагати гроші, які ви нібито заборгували "Смарту" - викликайте міліцію. Саме так радять робити вінницькі юристи

Людмила Дуржинська одна з багатьох у Вінниці, хто не очікувано для себе стала боржником "Кредит Капітал". Хоча раніше про цю фірму вона навіть не чула. Звістка про те, що спеціальні інспектори скоро прийдуть оцінювати вартість її майна, обурила жінку не на жарт.
- Виходить, маю очікувати на візит навіть не одного, а групи якихось інспекторів, - каже пані Дуржинська. - На якій підставі ці люди будуть приходити до мене та оглядати моє майно, та й ще з можливістю його арешту та конфіскації, без рішення суду. Це все одно, що хтось з вулиці зайде подивитися, що я маю в квартирі, та вирішить забрати собі.
Листа від "Кредит Капітал" Людмила отримала другого квітня. Там же стояла дата візиту інспекторів – 20 квітня.

Прийшли колектори - дзвоніть "102"
За словами Анатолія Грачова, те, чим займається „Кредит Капітал” називається примушення до виконання людьми їх цивільних зобов’язань.
- Це заборонено, - каже адвокат. - За це в Кримінальному Кодексі України в стаття 375 частині першій навіть передбачена відповідальність - від трьох до п’яти років ув’язнення.
Тому адвокат Анатолій Грачов радить викликати міліцію одразу, як тільки до вас прийдуть колектори.
- Це розцінюється як погроза, - каже Анатолій Грачов. - Якщо телерадіокомпанія вважає, що ці люди винні компанії гроші – нехай передає ці докази у суд. Заборгувала людина чи ні, нехай в судовому порядку вирішується. І лише виконавчі судові органи мають право заходити до помешкання і робити оцінку майнового стану. І, підкреслюю, тільки після відповідного рішення суду.

Заборгували на пустому місці
Єдине, що об'єднує новоспечених боржників "Кредит Капітал" у Вінниці - це те, що усі вони колись були абонентами "Смарта". Уже досить довгий час ці люди користуються послугами інших операторів кабельного і інтернету. Але, як з’ясувалося, це зовсім не привід, щоб припинити платити гроші "Смарту".
Людмила у свій час відмовилася від послуг кабельного юридично грамотно. Тобто, написала заяву, та заповнила лист на відключення телебачення, так чинила частина клієнтів телекомпанії - інші сподівалися, що їх відключать за несплату, як це було раніше.
- Я зробила це ще 15 жовтня 2009 року, - каже Людмила. - Між мною та «Смарт» був укладений договір, що передбачає 100% передоплату за надання послуг і в цьому ж договорі нема ніяких посилань на 3-ю сторону. А всі суперечки мають вирішуватися згідно з чинним законодавством. На якій підставі телерадіокомпанія „Смарт” має право передати борги клієнтів іншій компанії? Та чому я маю платити за ті послуги, які мені не надавалися. Мені нарахували суму 224 гривні - звідки вона взялася?
Втім, за словами Анатолія Грачова, згідно з українськими законами "Смарт" дійсно мав право передати борги клієнтів іншій компанії. Проте боржників про це вони повідомляти не зобов’язані. Порядок передачі договірних чи цивільно-правових відносин прописаний у статтях 516 і 517 Цивільного Кодексу України.
- Але в той же час боржник має право також вимагати документи, що підтверджують передачу зобов’язань по кредиту, - каже адвокат Анатолій Грачов. – Боржник також може не погодитися з передачею свого боргу та звернутися із цим у суд.

Відео дня
>

- Якщо ця компанія хоче отримати від мене гроші, нехай подає у суд, - каже Олександр Домбровський (22)

"Смарт" знімає з себе відповідальність
У Вінниці багато людей зіткнулось з тією ж проблемою, що і Людмила Дуржинська. Серед них і тезка экс-губернатора Вінниччини Олександр Домбровський.
Парубок користувався послугами оператора ще у 2008 році. Потім перестав сплачувати за послуги, і як йому сказали у центрі консультування клієнтів – абонента повинні відключити автоматично. Але через рік прийшло перше повідомлення про борг у сумі 400 гривень. Тепер, сума зросла до 500 гривень. Йому також погрожують візитом інспекторів.
У той же час керівництво "Смарту" знімає с себе відповідальність.
- Ми провели ряд заходів по роботі з боржниками, - розповідає директор „Смарт” Роман Омельчук. – По-перше, виклали інформацію на нашому сайті, по-друге, телефонували і казали про те, що у клієнта є борг, розсилали поштові повідомлення. І вже після того передали право вимагати заборгованість третій компанії. Тепер ми не несемо відповідальності за дії Фінансової компанії „Кредит-Капітал” та те, які важелі впливу вона використовує.

Читайте також:

У Вінниці колишніх абонентів СМАРТ змушують платити неіснуючу абонплату

У Вінниці хто відмовляється від послуг "Смарта" - отримує борг

У Вінниці "Смарту" заборонили транслювати еротику

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Anonymous

    телевизор э ето зло ! лучше на улицу пойти пошулять!
  • Anonymous

    Ребят, запомните на будущее - когда отключаетесь от Смрада, требуйте от них справку, заверенную печатями и подписями, что долгов нет. Я, когда отключалась, такую получила. По ней мне Смрад еще должен был. Таким образом, я зафиксировала документально разрыв отношений с этой компанией. Они мне теперь ничего не сделают, при первом же визите любых идиотов, которые попытаются сбить с меня долги несуществующие, я покажу документ - и вопрос аннулирован. Либо в суде - такая же история. с такими торгашами надо себя защищать документами.

    Anonymous reply Anonymous

    нy тебя напугали)))))))
  • Anonymous

    В США одна минута рекламы на ТВ - 10 тысяч долларов. Реклама идёт только по бесплатному государственному ТВ (бродкастинг) и то не более 3 минут в час. По кабельному телевидении рекламу не имеют права "крутить" - считается что канал куплен вами.

    Anonymous reply Anonymous

    И?
  • Anonymous

    обратите внимание: печать укрпочты на конвертах от пердит-пердитал нанесены типографским способом, то есть услуги укрпочты не оплачены,- принтером либо другой техникой перевели скачанную либо отсканированную печать на конверт - и почта.. мошенничество в чистом виде.. прокуратура - присоединяйтесь

    Anonymous reply Anonymous

    учитывая массовость рассылки пердиткапиталом своих жалких писем - сумма обмана укрпошты колоссальная (одно письмо 1,80) писем у них - сотни тысяч..

    Anonymous reply Anonymous

    ты такой наивный))))) обман))))) а откат?

    Anonymous reply Anonymous

    какой откат? они не платят вообще )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Кирила та Таїсію. Історія, заборони та прикмети 10 травня 21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up