У Вінниці хто відмовляється від послуг "Смарта" - отримує борг

У Вінниці хто відмовляється  від послуг "Смарта" - отримує борг
До "Смарта" продовжують звертатися люди, які офіційно відмовилися від послуг компанії, але до яких все одно приходять листи з вимогою повернення боргу за кабельне телебачення. Пенсіонер та інвалід другої групи Микола Маринець з’ясовував своє питання на особистому прийомі у директора телекомпанії.

 Відмовлялися від послуг „Старт” усією родиною. Микола Маринець з двома своїми доньками, що живуть за різними адресами, одночасно написали заяви про відмову від послуг кабельного телебачення. Проте через рік на ім’я батька та однієї з жінок почали приходити листи з вимогою повернути борг за користування кабелем.
За три дні „набігло” сто гривень боргу
Аби з’ясувати обставини та причини, люди почали зверталися до відділень „Смарт”. Ці звернення нічого путнього не дали і, зачекавши три місяці черги, вони записалися на прийом до директора телекомпанії Романа Омельчука. Аби розмова з ним пройшла більш продуктивно, на зустріч запросили журналіста.
- Коли люди масово відмовлялися від послуг компанії „Смарт”, я, інвалід другої групи у віці 75 років, вистояв у чергах Вишенського відділення і письмово подав заяву про відмову від послуг, - розповідає Михайло Маринець. – Перший лист, де сума боргу була прописана у розмірі 183 гривні прийшов у грудні 2009 року. Через три дні прийшов ще один лист, де борг вже зріс до 294 гривень. Після цього я знову повідомив, що послугами не користуюся і не хочу користуватися. А в січні цього року мені надійшов ще один лист, де сума боргу зросла втричі і сказано, що компанія тимчасово припинить надання послуг.
Спрацював людський фактор
Через стан здоров’я Миколи Івановича вирішувати питання з боргом взялася його дочка. Проте на її заяву у „Смарті” відмовили, пояснивши, що на особисту зустріч до директора повинен приходити сам боржник.
- Після того як я переніс три інфаркти, я беру таксі і їду до вас, бо ваші співробітники не можуть або не хочуть приїхати до мене додому, - каже Микола Маринець директору телекомпанії.
За словами директора Романа Омельчука, при прийнятті трьох заяв від родини Маринців, мав місце фактор, коли дві заяви були загублені випадково.
- Ви могли не йти особисто, просто потрібно було уповноважити вашу дочку відповідно до законів, і ми б її прийняли, - сказав Роман Омельчук. – Я можу піти двома шляхами, якщо немає вашого письмового підтвердження про відмову від наших послуг, я маю право по закону відправити вас до компанії „Фінанси-капітал” розбиратися з ними. Але я хочу вирішити все по-людськи.
Михайло Моринець вважає, що його вини в заборгованості нема. Роман Омельчук пообіцяв дати розпорядження своїм працівникам та з’ясувати - де поділися заяви.
- Ми пошукаємо ваші заяви, якщо є одна – то є надія знайти і дві інші. У цьому разі ми спишемо борг – сказав директор „Смарта”.
Скаржники у черзі
Як повідомляють в управлінні захисту прав споживачів, за роз’ясненнями та питаннями колишні користувачі послуг „Смарта” звертаються постійно. Щоправда, ситуація у них дещо інша – переважно абоненти офіційно із заявою не відмовлялися від послуг.
- У випадку, коли абоненти писали заяву, але вона загубилася – перевірити це нашим управлінням майже не можливо. Тут потрібно покладатися на порядність телекомпанії, - каже головний спеціаліст управління Юрій Марусніченко. – Ми нещодавно також наносили особистий візит директору з приводу схожих обставин. У будь-якому разі споживач має право звернутися до нас із заявою, а далі вже ми будемо бачити за обставинами, як діяти у майбутньому.

Коментарі (46)
  • Anonymous

    отказ нуно было прально оформлять, а не надеяться на дядю доброго )))))))))))

    Anonymous reply Anonymous

    Точно такие же письма приходят от этой же компании и по долгу за CDMA, хотя уже с 2008 года пользуюсь интертелекомом, при отказе уплочено все, долгов небыло!-появились сейчас! Первый раз муж уплатил, чтоб меня не дергали-позвонили во Львов и выслали квитанцию-вместо справки об отсутствии долга приходят письма, сообщения, звонки и постоянно указываются разные суммы! Люди не ведитесь, будут доить бесконечно...Я записала разговор, где обещали справку, пригрозила уже им судом...
  • Anonymous

    в договоре ясно было прописано, что предоставление услуг кабельного телевидения возможно только по ававнсовому платежу,в противном случае-отключали. в апреле иду к директору.ПРИГЛАШАЮ ВСЕХ!!!

    Anonymous reply Anonymous

    биту брать?

    Anonymous reply Anonymous

    да!!!
  • Anonymous

    в УВД г. Винница уже лежит много таких от заявлений.
  • Anonymous

    Что я посоветую. 1. если получаете такие вот письма счастья от колекторской компании - ничего не платите. Я знаю людей, которым приходили предупреждения - угрозы от ДВУХ разных колекторских фирм, одна из которых во Львове, другая - в Киеве. 2. Если вы разорвали договор со Смартом и перешли к другой компании, скажем в Эверест - снимите копии договора с Эверест, копии писем с смарта и колл фирмы, напишите заявление в прокуратуру - на Смарт -Мошенничество, на колл фирму - вымогательство. Пускай переадресуют оперу из отделения милиции, а тот в свою очередь уже должен предпринимать какие то действия, пускай вызовет кого то из смарта и колл фирмы. 3. есть еще случаи когда по ночам звонили с угрозами от колл фирмы. Разговор лучше записать и предоставить в прокуратуру.

    Anonymous reply Anonymous

    мне сегодня пришло.. доигрались!!!! будем идти в прокуратуру, ... желательно ко все вишеперечисленым документам иметь акт про отключение!!! и квитанцию последней проплати!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up