Йшли пішохідним переходом - потрапили в реанімацію

Йшли пішохідним переходом - потрапили в реанімацію
Водій навіть не намагався пригальмувати, під’їжджаючи до пішохідного переходу на Київській. Дівчат, які переходили там вулицю, після удару сірої «Тойоти-Авенсіс» відкинуло на кілька метрів. Семикласниці у реанімації – поруч чергують батьки.

Під колеса автомобіля потрапили дві подруги-семикласниці. Дівчата переходили дорогу по «зебрі», але дотримання правил дорожнього руху не врятувало їх від удару. За словами свідків, водій сірої «Тойоти-Авенсіс» натиснув на гальма лише за мить до зіткнення.
- Водій збив дівчат прямо на пішохідному переході, - каже свідок подій Олег Волошин. - Летів дуже швидко. Як мені здалося – гальмувати він почав лише за мить до того, як збити дівчат.
Аварія трапилася близько першої години дня біля Меморіалу визволення на Київській. Водій сірої «Тойоти-Авенсіс» на великій швидкості збив двох дівчат, проїхав ще близько ста метрів, та лише потім зупинив автомобіль.
Не дивлячись на те, що аварія трапилася у вихідний день, на місце події приїхало майже все керівництво Державтоінспекції міста та області.
- Коли це трапилося, я стояла на тролейбусній зупинці, - розповідає інший свідок подій Юлія. - Чоловік на "Тойоті" навіть не збирався гальмувати. Летів дуже швидко. Близько 80 кілометрів на годину, як мені здалося. Бідних дівчат від удару підкинуло у повітря на декілька метрів. Мало того, що їх на такій великій швидкості збили. Так вони потім об землю вдарилася так, що я аж здригнулася. А водій після цього проїхав ще метрів 100 та вже там зупинився. Одна дівчинка свідомість втратила, та лежала не рухаючись. Друга дівчинка стогнала дуже сильно. Вона намагалася рухатися, але по її обличчю було видно, що їй дуже боляче. Одразу люди почали збігатися. Усі, хто це бачив, дуже перелякалися. Якійсь жінці навіть зле стало від побаченого. Швидка приїхала дуже швидко, дівчат забрали буквально через хвилин шість після аварії.
Як повідомили в Державтоінспекції Вінниці – це були учениці сьомого «Г» класу 29 школи. Їм обом по 12 років. Дівчат з місця пригоди забрала швидка. Потерпілих доставили до Дитячої обласної лікарні.
У день аварії до лікарні навідався журналіст газети RIA. Біля реанімації чергували батьки потерпілих дівчат. Приховати сліз вони не могли.
- Дівчата зараз у дуже важкому стані, - розповідає начмед Дитячої обласної лікарні. - Стан однієї з них – критичний. Вона підключена до апарату штучної вентиляції легенів. Стан іншої дівчини – важкий. Обох привезли до лікарні з серйозними травмами. У першої дівчини політравма, важка відкрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, закритий перелом лівого стегна та сідничних кісток. У другої – політравма та важка відкрита черепно-мозкова травма.
Водія, що порушив правила та збив дівчат прямо на пішохідному переході, з місця аварії забрали працівники Державтоінспекції. Як виявилося пізніше – це був Володимир Семко, директор фірми «А». Зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі на підставі 115 статті Кримінально-процесуального кодексу України «За підозрою у скоєнні злочину».
Ця аварія майже один в один повторила іншу, яка сталася два роки тому. В останній день літа на Соборній збили двох дівчат – майбутніх студенток Торговельно-економічного університету. Одна з них від отриманих травм померла на місці аварії. Інша отримала багато серйозних пошкоджень. Зараз вона за кордоном. Тоді водій утік з місця подій, його шукали два роки. Зараз він покараний – вісім років ув’язнення.
Ще одна схожа аварія трапилася у вересні 2009 року. Так само на пішохідному переході потрапила під колеса вінничанка Олена Собко. Прямо у центрі міста її збив п’яний водій на «Опелі». Дівчина від отриманих травм загинула за кілька годин. Водієві лише в цьому місяці винесли вирок – десять років ув’язнення.
Читайте також:
У Вінниці на пішоходному переході "Тойота" збила двох семикласниць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Anonymous

    Иногда складывается впечатление, что многие пешеходы склонны к суициду. Иначе я не могу обьяснить выбегание на дорогу глядя в противоположную сторону или с мобильником прижатым на плече. Особенно сейчас, когда дорога-чисто лед, тем более вечером. Это никоим образом не относится к девочкам из статьи, но если бы они оглянулись вовремя...
  • Anonymous

    А кто-нибудь помнит какой положен штраф за остановку возле перехода? Какой мудак придумал рисовать зебры прямо рядом с остановками???

    Anonymous reply Anonymous

    О, нашел: Остановка запрещена: ближе 10 метров с обеих сторон пешеходного перехода; нарушение ... остановки, стоянки, проезда пешеходных переходов, проезд по тротуарам 255-340 грн На любой остановке каждого штрафуй.
  • Anonymous

    бесплатный PR для директора и фирмы. он с награждения радостный ехал? пешеходам нужно внимательнее быть и идти не тогда когда зеленый а тогда когда машин нет.

    Anonymous reply Anonymous

    а какой повод для награждения и кто опричники?
  • Anonymous

    Водителя, збившего девочек не оправдываю, но могу сказать, что иногда пешеходы переходя дорогу даже не смотрят по сторонам - есть ли машина или нет. Инстинкт самосохранения не срабатывает.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera 08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Кирила та Таїсію. Історія, заборони та прикмети 10 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up