Тепловики міста опублікували ТОП-100 боржників за опалення і гарячу воду

Тепловики міста опублікували ТОП-100 боржників за опалення і гарячу воду
  • Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» опублікувало на сайті список зі ста боржників серед населення
  • Суми вражають: найбільше заборгували на Жуковського — понад 80 тисяч гривень
  • Що чекає боржника? Суд, арешт майна і в останню чергу — позбавлення даху над головою

На сайті тепловиків Вінниці з’явився список вінничан, які мають найбільші борги перед підприємством — понад 20 тисяч гривень. Найбільше заборгували мешканці двох квартир на Жуковського, 10 — більше 80 тисяч гривень за гарячу воду та опалення. А загальна сума боргу населення перед підприємством: більше 33 мільйонів гривень (станом на 21 вересня 2016 року — авт.)

Список споживачів, які найбільше заборгували за централізоване опалення та гаряче водопостачання доступний у мережі, але названі лише адреси і номери рахунків - без прізвищ.

Скріншот з сайту "Вінницяміськтеплоенерго"

Відео дня

«За наявності боргу підприємство звертається до суду про визнання заборгованості. Після отримання судового рішення за справу береться державна виконавча служба. З цього часу розпочинається перевірка боржника: наявність відкритих банківських рахунків, рухомого, нерухомого майна, отримання доходів. Далі відбувається опис, арешт виявленого. В першу чергу за борги стягнуть кошти з рахунків, якщо ж таких немає, справа дійде до рухомого майна, і в останню чергу боржник може залишитися без даху над головою», — пишуть у повідмовленні прес-служба «Вінницяміськтеплоенерго».

Втім, тепловики не квапляться судитися із споживачами: у Вінниці ще не було жодного такого випадку, коли через суд підприємство забирало житло за борги. Під час підготовки статті «Без лічильників на гарячу воду можна отримати втричі більші рахунки» юрист-консульт підприємства Валентина Опушко казала, що «суд з боржниками не є вирішення проблеми боргу»:

Валентина Опушко, юрист-консульт "Вінницяміськтеплоенерго"

— У нас є справи, коли людина три-чотири роки не платить за гарячу воду, опалення. Можливо, важка ситуація у сім’ї, або хтось хворіє і немає грошей. Тому ми пропонуємо реструктуризацію боргу (виплати частинами — авт.), — казала Опушко.

Якщо немає можливості погасити одразу весь борг, можна скористатися послугою реструктуризації боргу: за укладеним договором, 30% заборгованої суми сплачується одразу, решта - рівними частинами протягом визначеного терміну. У цей же час боржник повинен вчасно сплачувати поточні рахунки.

Читайте також:

Без лічильників на гарячу воду можна отримати втричі більші рахунки

Як зросли комунальні тарифи за останні 2,5 роки? (ІНФОГРАФІКА)

Синоптики обіцяють сувору зиму. Комунальники Вінниці готують техніку та сіль

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гончар Сергей

    фигасе, 81 тысяча долга, еще и у владельца двух квартир, который наверняка не беден. Вообще обнаглели. Такие еще и волают, что "за долги могут квартиру забрать"
  • astalavista

    Зайдите в подвал любой многоэтажки, кроме новостроя, Вы удивитесь!!!! Трубы прогнили в говно! Тут кусок ржавой трубы, тут к нему кусок металопластиковой прикрутили скотчем и поплевали, что бы лучше держало, латок немерено, краны не держат, всё течет, где-то больше, где-то меньше. Всё что старше 20+ нужно менять полностью, и не важно теплосеть или водоканал. Всем насрать! Но боржныкив мi будiм счiмiть.



    За эти тарифы, трубы должны быть золотые!
  • Анонім

    Ну звичайно, хто ж дасть їм забрати житло за борги, якщо 1) житло коштує більше боргу 2) витрати на переїзд ляжуть на того, хто відсуджує. 3) Законність розклеювання папірці і публікування боргу на сайті може бути оскаржена зустрічною заявою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up