Дівчата-підлітки побили сусідку. Бо вона їм не подобалася...

Дівчата-підлітки побили сусідку. Бо вона їм не подобалася...
Важко травмовану 17-річну дівчину третій тиждень лікують медики. Мама оберігає спокій доньки – зайвих відвідувачів не підпускає. А малолітні хуліганки дають свідчення у міліції. Під під’їздом на Квятека, де дівчата вчинили розправу, вечірніх посиденьок більше немає.

Неприязні стосунки, кажуть правоохоронці, стали причиною розправи, яку вичинили дівчата над своєю сусідкою. Зразкова дівчина була пташкою не з їхнього гнізда. За це й поквиталися...
П’ятеро на одну
Під одним із під’їздів на вулиці Квятека п’ятеро мешканок сусідніх будинків перестріли знайому школярку і причепилися до неї на порожньому місці. Загородили прохід, мовляв, він тепер коштує 10 гривень. За те, що не змовчала і платити не захотіла, підлітки взялися її бити. Наносили удари троє. Четверта рознімала. п’ята відтягувала.    
Дівочої сили підлітків, яким лишень по 14-15 років, вистачило, аби завдати дівчині, як кваліфікували правоохоронці, тілесні ушкодження середньої важкості. З черепно-мозковою травмою та зміщенням шийного хребця постраждалу госпіталізували до дитячої обласної лікарні. Там дівчина лікується вже три тижні. Спочатку у нейрохірургічному відділенні, тепер – у травматологічному.  Зараз вона лежить на витяжці. Медики кажуть, що стан пацієнтки стабільний.
- Хлопці не всі здатні мирно вирішити свої суперечки, а тут дівчата так вчинили, - констатує начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Ленінського райвідділу, підполковник міліції Володимир Борищук. – Усі вони навчаються у школах на території Вишеньки. Раніше конфліктували, тому що дівчина, що постраждала, не хотіла з ними дружити. Вона вчиться, секції відвідує, а ті її підбивали на інше. Зараз дівчата жалкують про скоєне. А батьки навіть уявити не можуть, що їхні діти змогли таке вчинити. Удома дитина хороша, по господарству допомагає, добре вчиться, а виходить на вулицю – зовсім інша.
„Дівки – народ непедбачуваний”
Розігнав дівчачу бійку хлопець, що випадково проходив мимо. Сусіди ж помітили, що під їхнім під’їздом щось діється, коли на місце прибули служби екстреного виклику. Ніхто з жильців дому розправи дівчат не бачив і не чув.  
- Я тоді йшла додому, але вже пізно. Тільки вспіла побачити, як швидка її забирала, - розповідає сусідка Наташа.
- Ці діти, не віку моїх дітей, тому я особисто з ними не знайома, - каже сусідка Лариса Семенівна. - До мене підходила одна мама: „Як, ви не бачили під своїми вікнами?” Але, коли це сталося, мене, напевно, не було вдома.
За словами жінки, лише тоді, коли до неї прийшли розпитувати, вона й дізналася про бійку.
- Якби батьки звертали увагу, такого б не сталося, - додає вона. – Усі ж бачать, що тут робиться. Посідають на лавці, плюють. Тепер хоч чисто біля під’їзду стало. Бояться вже.
- Дівчата побилися? Кошмар! – дивується жінка з сусіднього дому. - Я влітку спостерігала ситуацію, що дівки щось між собою не поділили і штовхалися. От уже й побилися...
- Дівки - народ непедбачуваний, - констатує юнак Дмитро.
- Часто під під’їздом збирається молодь прогулювати уроки. Перекурюють тут. Тепер спокійніше стало, - розповідає бабуся, поки її онук-школяр грається з однолітками на місці, де сталася бійка.
- Не страшно нам! – переконують дворові хлопчаки. - Пізно ввечері ми не гуляємо. А „старшаки”, які билися, тут вже більше не ходять.
Яке покарання чекає на неповнолітніх хуліганок за злочин, що карається позбавленням волі на 2-3 роки?
- Суд може призначити іспитовий термін і штраф, - говорить помічник начальника Вінницького міського управління міліції Ірина Котова. - Після суду дівчата перебуватимуть під наглядом міліції, їх поставлять на облік.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    Тиначка а я с вами согласен только в том плане что с них ничего пристойного не вырастит . Ну а насчет повыдергала б то я хочу пояснить насилия пораждае насилия

    Anonymous reply Anonymous

    так источниками насилия как раз эти с позволения сказать девочки стали. если им кто-то ноги повыдергает, это будет означать только одно: за что боролись - на то и напоролись. и поделом

    Anonymous reply Anonymous

    А КТО ПОМНИТ О ТОМ ЧТО В ШКОЛАХ ВСЕМ ПОФИГ И НИКТО НЕ ВОСПИТЫВАЕТ МОЛОДЁЖ И ДАЖЕ НАША СИЛЬНАЯ И ОЧЕНЬ КРУТАЯ МИЛИЦЫЯ НЕ ПРОВОДИТ В ШКОЛАХ НИКАКИХ ВОСПИТАТЕЛЬНЫХ МЕР !!! В ЭТОМ ВИНОВНЫ В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ НАШИ ВЛАСТИ КОТОРЫЕ ДОВЕЛИ СТРАНУ ДО ТАКОГО СОСТОЯНИЯ ЧТО РОДИТЕЛЯМ В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ НУЖНО ЗАРАБАТУВАТЬ ДЕНЬГИ И НЕТ ВРЕМЕНИ НА ИХ ВОСПИТАНИЕ !!!

    Anonymous reply Anonymous

    Какая чушь: родителям нет времени для воспитания!!! А в войну было время воспитывать? Умеешь тр...ться- умей воспитывать.

    Anonymous reply Anonymous

    можно подумать, такие "детки" - продукт только нашего времени. Всегда подобные продукты недовоспитания были, и спрашивать надо в первую очередь с родителей. В конце концов, это они выбрали ту власть, которая довела их до того, что надо деньги зарабатывать, и поэтому детей некогда воспитывать

    Anonymous reply Anonymous

    Гопотёлки...

    Anonymous reply Anonymous

    БыдлоЯблоко упало не далеко от БыдлоЯблоньки;)

    Anonymous reply Anonymous

    девки!Нефиг чё делать.Им мало руки повыламывать!!Я б их поубивала б ,наместе!сцекло 5 на одну!!!КСТАТИ ДЕВОЧКЕС 16!МОЯ ПОДРУГА ЛЕЖАЛА В БОЛЬНИЦЕ БОЛЬШЕ МЕСЯ!хОРОШО ЧТО ЕЙ ЕСТЬ КОМУ ПОДДЕРЖЫВАТЬ!ЖАЛЬ ЧТО ДОМОЙ ОНА ВОЗВРАЩАЛАСЬ ОДНА НЕ СО СВОЕЙ КОМПАШКОЙ.зАТО ТОГДА БЫЛО БЫ ВСЕ ПО ЧЕСНОМУ!! ОНА ДОЛГО РЕАБИЛИТИРЫВАЛАСЬ 1 НЕДЕЛЮ ОНА НЕ МОГЛА НИ ПИТЬ НИ ЕСТЬ!1
  • Anonymous

    Малолетние пад...ки! Как не жестоко это звучит, но за свою дочь я бы сама им руки повыдергивала. Все равно из них уже ничего нормального не вырастет!
  • Anonymous

    Пьяные и конченные уже по жизни. Родители своих чад откуплят. В данной ситуации ни государство, ни Юля не виноваты. Девушке скорейшего выздоровления!!!
  • Anonymous

    це Люховець Ю, дуже схожий почерк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera 08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Кирила та Таїсію. Історія, заборони та прикмети 10 травня 21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up