Крадені ікони повернули вінницьким церквам

Крадені ікони повернули вінницьким церквам
Особисто Митрополиту і з рук генерала передавали вкрадені з церков Вінницької області і знайдені вінницькими розшуківцями ікони

Особисто Митрополиту і з рук генерала передавали вкрадені з церков Вінницької області і знайдені правоохоронцями ікони. 21 святиню знову поставили на їхні місця у храмах. Дев’ять ікон вилучили під час затримання країв, решту - у скупників краденого.
Затримали двох членів організованої групи, яка займалася крадіжками старовинних ікон з храмів Вінниччини та сусідніх областей, на початку місяця працівники карного розшуку вінницької міліції. Сьогодні у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції кажуть, що арештовані вже три члена злочинного угрупування. Всього ж у складі групи працювали четверо злочинців.

- Зловмисники діяли також у Чернігівській, Кіровоградській, Київській областях та у місті Сімферополі. Вже задокументували 12 крадіжок з українських церков Московського патріархату. Зараз встановлюємо причетність затриманих осіб до скоєння аналогічних злочинів в інших областях, - каже начальник обласної міліції Валерій Нонік.
Генерал передав знайдені розшуківцями ікони Митрополитові Вінницькому і Могилів-Подільському Симеону на спеціальній зустрічі в управлінні міліції.

Нагадаємо, що викрили групу після крадіжки дев’яти ікон з церкви села Тростянчик в ніч з другого та третє листопада. Тоді зупинили на дорозі „копійку”, у салоні якої перевозилися крадені святині. Двоє молодих чоловіків із Запорізької області, які вивозили з нашої області крадене, тепер арештовані. Решту переданих Митрополитові ікон вилучили у ході оперативно-пошукових заходів – після встановлення скупників краденого.
- Викрадені ікони зловмисники збували постійним купцям, - каже майор міліції Ірина Добровольська. - Спочатку зловмисники вивчали церкву, її цінності, а через кілька днів скоювали крадіжки. До рук крадіїв потрапили 45 старовинних ікон, 36 з них вони збули у Києві, Мелітополі та на Чернігівщині.

А оцінили вкрадені святині недешево. Ціна однієї на чорному ринку, щонайменше, тисяча доларів. За стільки потім збували крадене скупникам. Котрісь із вкрадених ікон, як казали колекціонери, могли бути перепродані за ціною до 15 тисяч доларів.
- Знайшли та повернули церквам великі цінності, перед якими понад сто років молилися люди. Ви нам зробили великий дар, адже ці святині в духовному плані безцінні, - дякував працівникам карного розшуку Митрополит Симеон.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Наташа, грамотно пишеться - митрополит!

    Anonymous reply Anonymous

    А якщо він їздить в метро?

    Anonymous reply Anonymous

    да хоч на пенісі...мені байдуже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up