Тонкощі безвізового режиму. Що потрібно, щоб потрапити в ЄС без візи?

Тонкощі безвізового режиму. Що потрібно, щоб потрапити в ЄС без візи?
Нещодавно Єврокомісія дала “зелене світло” для скасування візового режиму. Остаточне рішення від ЄС треба чекати влітку-восени 2016 року. Але без віз не означає, що без умов.

Українці зможуть їздити в країни ЄС, не чекаючи відкриття Шенгенської візи. Але щоб скористатись правом в’їзду потрібно дотримуватися певних застережень та вимог. Серед них - термін перебування не більше 90 днів, повний пакет документів на візу та біометричний паспорт.

Вінничанка Аліна Пляцок поїхала вчити мову по програмі «Вийди за кордони!» у Францію. Для в’їзду вона оформляла Шенгенську візу та це їй коштувало дві тисячі гривень. Із введенням безвізового режиму - це буде безкоштовно.

- Я проходила студентську практику у Франції, в місті Монлюсон, - каже вона. - Десь тиждень приблизно я оформлювала Шенгенську візу на 90 днів. Заплатила більше 1500 грн. З документів: страховка, копії документів,договір про студентську практику, виписку з бронюванням квитків, довідку з банку. Страховка коштувала 150 гривень приблизно і 50 гривень за виписку з бронюванням квитків з авіакас.

Відео дня

Що потрібно для в’їзду в країни Шенгенської зони?

Перша вимога для того, щоб в’їхати без візи - наявність біометричного паспорту. Громадянам України варто пам’ятати, що вони можуть перебувати на території країни Шенгенської зони не більше 90 днів. Порушення цього правила може стати вагомою причиною внесення даних порушника в Шенгенську інформаційну систему SIS та заборони на в’їзд до ЄС на необмежений термін.

Перетинаючи кордон українцю бажано мати при собі всі документи, які потрібні для візи. Біометричного паспорта може і вистачити. Але окрім цього співробітник міграційної служби може попросити підтвердити мету та умови подорожі, довести наявність достатньої кількості коштів для перебування на території країни ЄС та повернення додому. Це можна підтвердити, показавши дорожні чеки, бронювання житла, готівкову валюту. Можливо й те, що у міграційній службі можуть перевірити наявність грошей на кредитці.Обсяг необхідних коштів напряму залежить від тривалості подорожі та вибору країни чи країн подорожі.

Готові вінничани їздити в Європу без віз?

Нещодавно, журналісти 20хвилин опитали вінничан і дізнались, які країни Європи вони планують відвідати, якщо відмінять візи для українців.

Більше всього вінничани хочуть побувати в Польщі, Німеччині та Великобританії. Незважаючи на це попит на біометричні паспорти не збільшився з можливістю відміни безвізового режиму

- Ні, великих черг зараз немає, - каже спеціаліст з відділу комунікацій зі ЗМІ Управління міграційної служби Анатолій Кожухар. - Зараз відкрито кілька кабінетів на Пирогова, Театральній та 50-річчя Перемоги. І кожен з них в день обслуговує 30-40 заявок на отримання біометричного паспорту. Це не багато.

Міграція українців може бути корисною

Тарас Доронюк,  операційний директор аналітичного центру CEDOS, експерт з міграції

- Сплеск спостерігається останні кілька років, перед цим Євростат заявляв в 2013 році про лідируючі позиції українців.  На це впливає економічна і політична ситуація в країні. За 2014 було 13400 заявок від біженців, до кінця нинішнього року, думаю, таких буде близько 30 тисяч. У лідерах - Польща, Німеччина , Італія. Це основні "українські" країни. Але обмежувати міграцію немає сенсу, тому як бажаючі поїхати все одно знайдуть можливості. Україна може отримувати від цього користь. Частина мігрантів є "циркулюючими", тому, коли вони повернуться додому, їх професійний досвід можна використати в українських реаліях. І звичайно, що пересилаються мігрантами гроші підтримують матеріально їх сім'ї, які були на межі бідності.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Дарья

    Ще рано радіти, зі статті - Остаточне рішення від ЄС треба чекати влітку-восени 2016 року.

    Анонім reply Дарья

    восэны - зымы, или зымы2016- восены2017, или... )))

    Анонім reply Дарья

    Интересно, как это собираются сделать...кто нибудь заметил, что баз биометрических данных две? Система VIS, которую запустил мир...и внутриукраинская система сбора данных...людей. Европейская система VIS доступа к внутриукраинской, которую пытаются собрать раскруткой биометрического паспорта, не имеет. И общего данные системы не имеют. При первом получении визы в ЕС, начиная с лета...биометрику нужно сдавать в органе страны выдающей визу независимо от наличия у тебя биометрического паспорта Украины. Данные действительны в базах ЕС на 5 лет, а дальше необходимо пересдавать Наш биометрический паспорт им бесполезен ибо нет доступа к данным. Как власти решат вопрос?Откроют доступ к своим данным базы рабов или все и все будут сдавать 2 раза, украинским рабовладельцам и европейцам?
  • Симашко Марина

    Страховка 150грн, шенген 1,5к?где такие цены?

    Анонім reply Симашко Марина

    это чтоб л.хи бежали за биометрическими паспортами, они ж не л.хи платить полторы тыщи...

    Анонім reply Симашко Марина

    Стаття брехлива! Що значить "дали зелене світло"? Це що - поїзд, якому диспетчер відкриває зелений? Пане Чудновський, якщо ви вважаєте, що є якісь зрушення, прошу пояснити, які саме рішення було прийнято в письмовій формі, і чиїм підписом це засвідчено. Інакше це ПЕРЕЛИВАННЯ З ПУСТОГО В ПОРОЖНЄ.

    Анонім reply Симашко Марина

    От вам і Ывропа! От вам і бєзвізавий гєжим ;) І який смисл у візі, якщо треба буде пред'явити усі ті самі документи на кордоні? При чому, якщо зараз досвідчений візовий офіцер вирішує, чи впускати вас тільки з повноти усіх наданих документів, то після введення безвізового режиму (і це якщо його ще введуть) якийсь рядовий поліцейський на пункті пропуску буде задавати купу дурних питань, і буде складати враження про вас з вашого зовнішнього вигляду.

    перевірка всіх документів по списку на кордоні займе багато часу, і черги збільшаться втричі!!!!

    Анонім reply Симашко Марина

    статья о евросоюзе а фото с таможни США :)))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up