Грального бізнесу вже немає, - каже прокурор. І не буде, - додає начальник міліції

Грального бізнесу вже немає, - каже прокурор. І не буде, - додає начальник міліції
Буквально за кілька днів до контрольного 20 квітня (до цієї дали поставили завдання розігнати гральний бізнес) прокурор області на брифінгу журналістам сказав: - Грального бізнесу у Вінницькі області більше немає.

- І не буде, - додав на своїй прес-конференції начальник обласної міліції. – Але давайте будемо щирими до кінця. Там, де є гроші, де є можливість виманити в обдурених людей, які ходять в ігрові зали, як одурманені, воно все таки буде пробувати прорости. В першу чергу в регіонах це може бути. Гральний бізнес, як кубло, від якого йдуть метастази у різні сторони. Де є гральний бізнес, там будуть елементи корупції. Діти, молодь, яка ходить туди, буде шукати кошти, щоб грати. Немає - вкраде вдома щось, продасть. Нема вдома вже що красти, виніс усе – піде в сусідів вкраде. В кінці кінців піде на пограбування, бо має єдину ціль – знайти кошти, щоб сходити в цей гральний зал.
На території Вінницької області закрили 67 гральних закладів. І як розповів начальник міліції, найбільша структура, яка заробляла на забороненому, припинила роботу сама – вивезла обладнання. Частину його минулого тижня виявила міліція під час обшуку приміщення, яке здавалося в оренду.
- В одного з громадських активістів ми проводили обшук, - каже Олег Школьний. - Він говорить, що просто здав своє приміщення, а що там зберігається, не знав. Був дуже здивований. Здав приміщення орендарю, орендар – суборендарю, і так далі.
- Ми з різними погрозами, різними скаргами, різними потугами, але фактично нанівець звели гральний бізнес, - говорить начальник міліції. – Навіть в Піщанському районі знаходили такі місця, які клубом й не назвеш. В якомусь магазині, в невеличкому підсобному приміщенні стояло три гральні автомати. Так просто туди не підеш. Але ті люди, які туди вхожі, знають порядок входу. І зараз вночі пробують якісь маячки вводити. Пускають тільки своїх. Тому я просив би, якщо є інформація про роботу такого закладу, надавайте її, щоб ми могли терміново перевірити.
На питання журналістів, чи виявляли серед правоохоронців людей, які „співпрацювали” з власниками гральних залів, головний міліціонер відповів ствердно. Сказав, що ними займалася служба внутрішньої безпеки управління.
- Я вам позицію свою доводив, що я не буду працювати з тим працівником міліції, який має якесь відношення до грального бізнесу, - сказав Олег Школьний.
- То чи звільнили когось? – допитувалися журналісти.
- Є такі, що самі понаписували рапорти й пішли...
- Скільки таких?  
- Я б не хотів ділити звільнених за власним бажанням на тих, які причетні були, чи не причетні, – не відповів начальник міліції.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Безконтрольного?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up