Маршрутки у Вінниці подорожчають до 2,5 гривень?

Маршрутки у Вінниці подорожчають до 2,5 гривень?
Якщо акциз на бензин підвищать, вінницькі перевізники знову звернуться до міськради з проханням підвищити вартість проїзду в громадському транспорті.

Верховна Рада зберегла у проекті Податкового кодексу збільшення ставки акцизного збору на бензини моторні з 132 євро до 182 євро за тонну з 2011 року.

Перевізники вже сьогодні готові налаштовувати людей на нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. Зрештою, затверджену не так давно вартість проїзду в дві гривні в маршрутних таксі Вінниці, вони з самого початку називали "перехідною".
Панікувати не варто, наголошують місцеві чиновники. Про щось говорити, поки Податковий кодекс не буде остаточно затверджений і не підписаний Президентом - зарано.
- Все ще може змінитися, адже раніше ми мали один варіант Податкового кодексу, а зараз приймається зовсім інший. Тому не треба робити передчасних висновків, - каже начальник міського управління економіки та інвестицій Галина Якубович. - Це те ж саме, що з газом: усі говорили, що через нові ціни на нього, виростуть тарифи на опалення, але поки не виросли.
Втім, ключове слово у цій відповіді - поки!
Бензин дорожчає
- В мене така робота, що доводиться багато їздити по місту та області, - розповідає вінничанин Євген Стасюк. - Раніше на бензин я витрачав близько 500 гривень на місяць. А зараз в мене ця сума виросла майже на третину. Тепер на бензин витрачаю близько семисот гривень. Якщо взяти до уваги те, що подорожчав не тільки бензин, а й запчастини і паливно-мастильні матеріали, то автомобіль перетворюється з засобу пересування на розкіш - як колись було. Що цікаво - дизпаливо подорожчало не на всіх заправках. Я помітив підвищення цін лише на заправках "ОККО" та "ВОГ". Там ціна за минулий тиждень виросла приблизно на 30 копійок.
Подорожчання вдарить по кишені не тільки тим, хто багато їздить на автомобілі. Відчув збільшення цін на бензин і вінничанин Сергій Панасюк.
- На своєму авто я їжджу нечасто, - каже Сергій. - В основному - на вихідних по місту. Інколи вибираюся в село. Інший час автомобіль я здаю в оренду. Та зараз бензин подорожчав. Цілком можливо, що людина, яка орендує мій автомобіль, відмовиться від нього, бо це буде нерентабельно. І в мене прибуток зменшиться. Та й в село вже дорожче з'їздити.
Наш кореспонденти зателефонували в десяток місцевих заправних станцій. Усюди підтвердили, що за останні два тижні ціна літра бензину у них зросла на 10-15 коп.
— Ми отримали нові розцінки на пальне минулого тижня, - каже оператор автозаправки "Автотехсервіс" Володимир Мархівка. - Люди обурюються, але від нас нічого не залежить. Цінову політику визначають на центральному рівні.
Клієнтів АЗС не поменшало
На вінницьких заправках останнє подорожчання цін було 12 листопада. Чому так - працівники не знають. Мовляв, вище начальство надіслало нові тарифи, вони і поставили. Та зменшення клієнтів на заправках працівники не помітили.
- На початку місяця дизпаливо коштувало 6,99 грн за літр, - розповідає менеджер заправки ОККО Дмитро Резидент. - Зараз дизпаливо коштує 7,19 за літр.
Так само ціна подорожчала у мережі заправок "Wells". Як повідомили працівники заправки - з початку місяця ціна на дизпаливо виросла на 10 копійок. Зараз літр такого палива коштує 7,05 гривень за літр.
Та це ще не максимум. Найближчим часом ціна може знову вирости, не менше ніж на 50 копійок.
Нова ціна маршрутки - 2,5 гривень
Сюрприз може бути і для тих вінничан, які користуються маршрутками. Замість двох гривень, запроваджених влітку та восени цього року, уже взимку ми можемо побачити 2,5 гривень.
- Якщо нові акцизи вступлять в силу - ми будемо виходити з клопотаннями на міську раду, подавати їм обрахунки з метою чергового підняття тарифів на проїзд в маршрутних таксі, - каже директор підприємства "Транспортсервіс-ВІН" Андрій Ковальов. - Коли ми підвищували вартість поїзду - ми казали, що сьогоднішніх дві гривні за проїзд - це перехідна ціна, яка необхідна для того, аби перевізники не працювали собі в збиток. Запровадження нових акцизів знову підніме питання рентабельності перевезень. Крім того, бензин - це не вся складова тарифу. Є ще запчастини, нові податки, зарплата тощо. Так, відповідно до домовленостей з мерією, ми зараз вивели усіх своїх працівників з тіні. А це зайві витрати. До того ж з нового року ми уже не можемо працювати на єдиному податку, ми маємо перейти на загальну систему. І як порахувала наш бухгалтер, це ще приблизно мінус 15% наших доходів. Тому, не виключаю, що ми не чекатимемо нового року, поки нові акцизи почнуть діяти. Ми будемо подавати необхідні розрахунки на зміну тарифів уже зараз, аби швидше пройти цю процедуру, яка займає не один місяць.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Anonymous

    Але є певні шляхи нашого прекрасного міста по якому взагалі ніякого громадського транспорту не ходить ! І Тут приходить на допомогу тільки власне авто , але якби до витрат на бензин не турбували погані шляхи , неврівноважений рух і затори , у таких питаннях у мене особисто відпадає нарікання на ціну пального і одразу замислуюсь над сказаним вище !!
  • Anonymous

    какой ужас ...
  • Anonymous

    я езжу на маршрутках только из-за того, что далеко до городского транспорта. за что 2, 50? Замечала и не раз - маршрутки едут не на много быстрее трамвая или тролейбуса, максимум минуты на 2 (с Барского до вокзала еду каждый день) если будет 2, 50 лучше буду раньше выходить и с тем же "комфортом" ехать тролейбусом
  • Anonymous

    Відверте хамство водіїв, бруд, в деяких маршрутках до цих пір нормальних люків для вентиляції немає, водій возить людей, як худобу... За це 2,50? Вибачте, але я краще вийду на пів годин раніше і пішки пройдусь або поїдусь на трамваї. Цікаво, а "маршрутчікі" розуміють, що в Вінниці зарплати далеко не київські та і відстані між зупинками теж.

    Anonymous reply Anonymous

    правильно виничанин.ходи пешком! а мы с неисправным но проветривываемом люке,всеже не бум твои подмышки вдыхать))))

    Anonymous reply Anonymous

    Проблемы с гигиеной чаще встречаются у вас водители. Иногда глянешь на маршрутчика, а него вид как будто бухал с бомжами всю ночь и моется только на Паску...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:25 З переліку об’єктів культурної спадщини на Вінниччині викреслили низку пам’ятників 10:19 «Це Крафт»: Дають гранти для майстрів власної продукції, навіть художників, чи письменників 10:10 ФДМУ пропонує орендувати через онлайн-аукціон їдальню у Вінниці (Новини компаній) 09:17 Оборонці українського неба знищили 17 з 20-ти ворожих дронів Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 08:46 «На щиті» повертаються двоє хоробрих вінничан: Микола Кочмарук та Віталій Кухарук photo_camera 08:17 В Україні сьогодні відзначають День Європи. Історія, заборони та прикмети 9 травня 08:00 Секрети найкращих дитячих стоматологів Вінниці клініки "ПАВЛІН"(Новини компаній) 21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up