Танкіст Олександр Багнюк з Іллінців загинув у бою під Волновахою

Танкіст Олександр Багнюк з Іллінців загинув у бою під Волновахою
Майор Олександр Багнюк з Іллінців загинув у бою під Волновахою від пострілу у голову. Снайпер влучив 37-річному офіцеру у ліву скроню.

Головним завданням  Олександра  Багнюка, який служив заступником командира батальйону з озброєння  72-ї окремої механізованої бригади, був ремонт пошкодженої техніки.  Де ремонтують танки, снаряди не рвуться.

- Саме  такими словами  мене щоразу заспокоював син під час коротких розмов по телефону, - розповідає мати загиблого офіцера Валентина Григорівна, вона багато років працює бухгалтером в Іллінецькій міськраді. – Саша так любив техніку! Він навіть танк називав танчиком. Бувало, промовляв з сумом «Підбили мій танчик…»

Мати вірила, що син,  хоч і на фронті, але  не там, де стріляють. Їй також хотілося вірити у перемир’я, оголошене у ті дні. Саме під час нього загинув офіцер-танкіст.  Майор  разом зі своїми підлеглими  брав безпосередню   участь у боях. В одному з них, під Волновахою на Донеччині,  у нього влучила куля снайпера. Постріл прийшовся у ліву скроню. Сталося це 12 вересня. Напередодні Олександр розмовляв з матір’ю і дружиною. При кожній нагоді він телефонував їм обом.

Відео дня

- Коли 12-го числа телефон Саші не відповів, я ще нічого не запідозрила, - ділиться думками дружина офіцера Лідія Василівна. – Таке бувало не раз. Якщо не мав можливості відповідати, то пізніше сам передзвонював. Хвилювання настало після декількох годин. А потім прийшла жінка з сусіднього гуртожитку. Її слова різонули, ніби гострим ножем. Вона висловила співчуття. Хотіла залишити гроші на похорон. Я не знала, що зі мною коїться. В душі все протестувало проти сказаного нею. Не хотілося вірити. Думала, що поранило Сашу, думала про все, тільки не про найстрашніше. Я вигнала її геть і гроші повернула.

Сім’я офіцера Багнюка проживає у Білій Церкві на Київщині, у цьому місті дислокується 72-а окрема механізована бригада, де служив  Олександр. Власної квартири не мають, живуть у гуртожитку. У них двоє неповнолітніх дітей – 2-річна дівчинка і на десять років старший хлопчик. Згодом прийшли офіцери з військової частини. Вони розвіяли всі сподівання на можливу помилку щодо повідомлення про смерть чоловіка.

Ще восьмого березня майор Багнюк зі своїм підрозділом відбув у район АТО. Один раз приїздив у короткотермінову відпустку.

- Саша більше розповідав про хлопців, ніж про себе, - згадує дружина. – Особливо радів за випускників  їхнього інституту танкових військ, Саша навчався у Харкові. Найбільше запам’яталася розповідь про молодого солдата, який мав з собою молитовник. Під час обстрілів, коли була можливість, діставав святе письмо і читав молитву.

З молитвою на устах пані Лідія  їхала забирати тіло чоловіка. Навіть мертвого їй хотілося пошвидше побачити його. Але те, що побачила, приїхавши на місце, залишило ще страшніший слід, ніж повідомлення про смерть. Тіло рідної людини, офіцера, захисника держави, знаходилося в поліетиленовому мішку чорного кольору. До приїзду дружини патологоанатом не проводив  належних у таких випадках дій. Вдові пояснювали, що вбитих багато, тому не встигають. Пані Лідія, як кажуть, підняла на ноги місцевих політиків, журналістів, тільки після їхнього втручання вдалося забрати вбитого.

Поховали Олександра Багнюка в Іллінцях на  міському кладовищі. Провести Героя в останню путь зібралися сотні мешканців райцентру. Прибули на похорон побратими майора. Мало хто міг стримати сльози, коли в могилу опускали труну, а над кладовищем лунали залпи військового салюту. Слава Герою! Земля йому пухом. Найщиріші співчуття рідним, друзям і побратимам офіцера Олександра Багнюка.

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up