Вареники, які об’єднали Вінничан і представників діаспори з 30 країн світу

У п’ятницю 26 серпня в центрі реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія» був встановлений новий Національний рекорд України «Найбільша кількість вареників з сиром, виготовлена молоддю з різних країн світу». Цей рекорд був встановлений в рамках проведення міжнародного форуму української молоді діаспори «Вінниця 2016» ініційованого Світовим конгресом українських молодіжних організацій та проведенню етно майстер-класу для представників іноземних держав з 30 країн світу у категорії «масові заходи».Офіційна кількість зроблених вареників 2507 шт. На їх виготовлення пішло 40 кг борошна, 12 кг сиру, 3 літри молока і 50 яєць. Всі приготовлені вареники були роздані Вінничанам для дегустації.

Такі масові заходи, з залученням людей з різних верств населення, сприяють об’єднанню громади міста. В неформальні обстановці люди діляться секретами кулінарної майстерності, співають щиросердечних українських пісень, спілкуються. І як правило найкращі проекти зароджуються саме на кухні.

У своєму інтерв’ю одному з вінницьких ТВ, керівник ГО Гармонія Раїса Панасюк сказала, що не очікувала такої активної підтримки з боку громади. Адже ГО Гармонія розмістила запрошення долучитись до встановлення рекорду у мережі Фейсбук усього за день до проведення.Але тепер Вінничани можуть пишатися тим, що саме у Вінниці встановили Національний рекорд України з виготовлення вареників.

Ось що написала Раїса Панасюк після проведення заходу: «Мої КОХАНІ ВІННИЧАНИ, СЕРДЕЧНО ДЯКУЮ КОЖНОМУ, ХТО ДОЛУЧИВСЯ ДО ВСТАНОВЛЕННЯ РЕКОРДУ!!! ДЯКУЮ, що ми разом можемо робити неймовірні речі, організовувати фантастичні заходи, фіксувати нереальні рекорди!!! Ми разом - ВЕЛИКА РУШІЙНА СИЛА!!!! Дякую, що ВИ Є У МОЄМУ ЖИТТІ!!! ЛЮБЛЮ ВАС!!!! ШАЛЕНО ЛЮБЛЮ ВІННИЦЮ та УКРАЇНУ!!!! Цей рекорд присвячуємо Україні та Вінниці!!! Вінниця - незабаром ІМЕНИННИЦЯ!!! СЕРДЕЧНО ДЯКУЄМО Сергій Кудлаєнко, Ірина Борзова, Оксана Крижанівська, Катерина Заболотна, ТМ «Україночка», Ольга Печерица, БФ «Подільська громада», Наталья Заболотная, ГО «Гармонія» - єднає у добрі, БФ «Подільська громада», Аня Крисюк, Ольга Бобрусь, Леся Найчук, Зоряна Шкробатюк, Марія Остапенко, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА та УСІМ, хто ДОПОМАГАВ!!!!!!».

На кожному заході є якась цікавинка, родзинка яка надає йому неповторності. Саме таким незабутнім моментом залишиться рекорд з виготовлення вареників на форумі української молоді діаспори «Вінниця 2016» у пам’яті усіх представників 30 країн світу. Представники, які брали участь у форумах української діаспори попередніх років, зізнаються що цього річний форум у Вінниці був на порядок вищим.Представники Книги рекордів України на чолі з головою редакційної ради організації Олегом Іваненком, які прибули на форум для фіксації рекорду теж були вражені гостинністю вінничан.Олег Іваненко зазначив, що представниками Книги рекордів України раніше фіксувались рекорди на вагу вареників, але на кількість – фіксується в перше, тому цей рекорд є унікальним.Після фіксації рекорду вареники були приготовлені й подані до столу.

 

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up