Михайла Дзюбу перебрали на посаду голови ДЮФЛ Вінниччини

Михайла Дзюбу перебрали на посаду голови ДЮФЛ Вінниччини
27 лютого у Вінниці, в конференц-залі готелю «Поділля», пройшла II звітно-виборча конференція Дитячо-юнацької футбольної ліги області.

Без альтернативи

В її роботі взяли участь перший віце-президент Дитячо-юнацької футбольної ліги України голова комітету юнацького футболу Федерації футболу України Віктор Пищев, виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський, начальник обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти Геннадій Бочаров,  директор ДЮСШ ім. Блохіна-Бєланова Ігор Коваль, інші керівники обласного футбольного господарства та тренери ДЮСШ.

На посаду голови ДЮФЛ на новий чотирирічний термін на безальтернативній основі перебрали Михайла Дзюбу. Його першим заступником обрали Ігоря Коваля, заступниками – провідних спеціалістів обласної федерації футболу Віктора Коваленка і Олександра Сидорука.

Відео дня

Новими колективними членами ДЮФЛ області стали десять ДЮСШ та інших спортивних організацій. 

Кількість команд зменшується

Михайло Дзюба в своїй промові звернув увагу на досягнення вінницьких юних футболістів. Наприклад, команда ДЮСШ ім. Блохіна-Бєланова 2001 р.н. йде на другому місці в групі ДЮФЛ України. А у січні команда цієї ж спортшколи 2003 р.н. виграла Кубок президента ДЮФЛ України.

Разом з тим Михайло Дзюба визнав наявність негативної тенденції зменшення кількості команд у ДЮФЛ області: в сезоні 2012/2013 років їх було 71, 2013/2014 років – 62, а в нинішньому – лише 52. Безумовно, на це впливає погіршення економічної ситуації в країні.

Також Михайло Дзюба пожалкував про відсутність у Вінниці команди майстрів, через що провідні випускники ДЮСШ мають шукати щастя в інших регіонах.

Потрібна якість, а не місця

Дитячим футболом в районах переважно опікуються в ДЮСШ.

– На Вінниччині 40 з них мають відділення футболу. Обласні федерація футболу і ДЮФЛ систематизують їх роботу. Маємо непогані результати, навіть на всеукраїнському рівні. Але водночас в дитячому футболі в першу чергу має значення якість підготовки гравців, а не зайняті місця. Саме це є запорукою виховання майбутніх гравців для команд майстрів, – зазначив виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський.

Футзал не дає очок

Обговорювалися нагальні проблеми в обласному футболі. Нині грі № 1 на Вінниччині дітей навчають 175 тренерів, але лише 96 з них займають штатні посади в ДЮСШ.

Бракує сучасних арен. Лише два стадіони зі штучним покриттям здатні приймати команди в осінньо-зимовий період; це СК «Нива» і стадіон школи № 35 Вінниці.

Підіймалося питання розвитку дитячого футзалу.

– На жаль, поки що цей неолімпійський вид спорту не дає тренерам залікових очок, а дітям – можливість виконання спортивних розрядів. Немає й фінансування футзальних змагань на місцях, – наголосив тренер Калинівської ДЮСШ Анатолій Гуль.  

Підстави – не наш метод

Ігор Коваль привернув увагу до проблеми використання підставних гравців. Тобто, як правило, старших за віком футболістів.

– Кожен тренер нашої школи підписав наказ щодо відповідальності  за використання підставних гравців. Санкції за це є суворими – включно до звільнення з роботи, – поділився досвідом Ігор Коваль. – До речі, за «підстави» мають відповідати в першу чергу директори ДЮСШ, адже саме вони підписують заявки команд. 

Заохочення перших тренерів

 Віктор Пищев торкнувся важливої ролі перших тренерів у підготовці майбутніх професійних гравців

– Федерація футболу України намагається заохочувати перших тренерів гравців нинішньої національної збірної. Зокрема, на кожен матч збірної тепер виїздить 3 – 5 з цих наставників, – повідомив Віктор Пищав. – Водночас повстає питання – кого рахувати першим тренером: у кого гравець займався з шести років чи фахівця, який підготував його, приміром, до рівня юнацької збірної країни?! Також до уваги треба брати час, протягом якого хлопчик займався у першого наставника. На мою думку, це може бути навіть рік.

Чому немає футбольних класів?!

Геннадій Бочаров нагадав, що його управління з жовтня по травень проводить обласну шкільну спартакіаду, в якій є й футбол. І запропонував задля підвищення масовості і майстерності створювати спортивні класи.

– Пропонуємо тренерам з футболу створювати спортивні класи. Існують відповідні навчальні програми. У вихованців спорткласів буде плаваючий графік навчання, їх забезпечать відповідним харчуванням, формою тощо, – розповів Геннадій Бочаров.

Previous Next
       

           

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up