Матч до 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках виграли ветерани збірної України

Матч до 20-річчя участі «Ниви» в єврокубках виграли ветерани збірної України

У суботу, 24 вересня, сталася довгоочікувана для вінницьких футбольних вболівальників подія: матч з нагоди 20-річчя участі «Ниви» в фіналі Кубку України і Кубку володарів Кубків європейських країн. 

Матч пройшов на Центральному міському стадіоні. Спортивне свято організували обласна федерація футболу і СФК «Нива-В» за підтримки міської та обласної влади. На нього завітали понад дві тисячі глядачів. Серед них був і колишній міській голова Вінниці Дмитро Дворкіс, який успішно опікувався місцевою футбольною командою майстрів. Його дуже тепло зустріли глядачі. 

Косовський і Нагорняк грали за дві команди

Гра почалася. Цікаво, що імениті екс-гравці національної збірної Віталій Косовський і Сергій Нагорняк по черзі виступали за обидві команди, адже вони в 90-х грали за «Ниву». В складі гостей виділялися володарі Кубка Кубків Василь Рац та Іван Яремчук. А також Мирон Маркевич, який не тренував, а активно працював на полі, надихаючи своїм прикладом більш молодих партнерів. А очолював збірну не менш зірковий віце-чемпіон Європи Анатолій Дем’яненко.  

Відео дня

Але й в складі ветеранів «Ниви» було чимало відомих особистостей. Приміром, ворота захищав тренер юнацької збірної України Володимир Циткін, в захисті діяв директор Центрального міського стадіону Сергій Руденко, а в середині поля – старший тренер «Ниви-В» Юрій Солов’єнко.

Матч тривав 2 тайми по 30 хвилин. Гра проходила з певною перевагою більш іменитих збірників. Вже на перших хвилинах ворота «Ниви» розпечатав ударом з лінії карного майданчику Едуард Цихмейструк. 0:1.

Два голи на фініші

Гострі атаки вінничан непогано організовував улюбленець публіки 90-х років Олексій Рябцев, який нині працює тренером Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Наприкінці першого тайму він прорвався по флангу і зробив вивірену передачу в карний майданчик на ногу Сергій Нагорняку, але той, на жаль, влучив у штангу.

Перший тайм завершився з мінімальною перевагою в рахунку збірної України. Команди постійно робили заміни, що не могло не вплинути на перебіг подій на полі. Другий тайм виявився приблизно рівним, і нивівці не раз могли зрівняти рахунок. На фініші поєдинку більше пощастило гостям. Спочатку прострільну передачу вдало замкнув куратор ветеранської збірної України Олег Собуцький. А остаточну крапку в грі поставив влучним ударом головою екс-гравець «Динамо», «Шахтаря» і «Дніпра» Володимир Єзерський. Отже, «Нива» програла з рахунком 0:3.

Коментарі зірок

Після завершення матчу гравці не розходилися, а залюбки роздавали автографи і фотографувалися та спілкувалися з вдячними глядачами.

Едуард Цихмейструк:

– У Вінниці я починав свою футбольну кар’єру. Тут я дебютував у вищій лізі і забив перший гол – у ворота «Динамо» (Київ). Спогади дуже гарні, адже колектив у нас був дуже хороший. Хочеться, щоб у Вінниці й зараз була сильна команда. Для цього є чимало – гарний Центральний міський стадіон, завзяті вболівальники тощо. Але поки я не бачу відповідної підтримки з боку влади.   

Володимир Циткін:

– Перед початком гри у нас були ностальгічні спогади. Приємно  побачити колишніх партнерів по команді і суперників. Тому висловлюю велику подяку організаторам матчу. Коли ж розпочався поєдинок, всі думки були лише про футбол. Центральний міський стадіон – це наше рідне поле, на якому завжди приємно грати.

Сергій Нагорняк:

– Матч вдався, незалежно від результату. Всі залишилися задоволеними. Я розраховував забити в складі однієї чи іншої команди. Але не пощастило – влучив у штангу.

Завжди пам’ятатиму, що дала мені «Нива» і який я слі залишив на вінницькій землі. Ми віримо, що у Вінниці відродиться сильний клуб. Сподіваємося, що за підтримки Василя Вовка ваш клуб підніметься спочатку у перший дивізіон, а згодом і у Прем’єр-лігу.

Тренер «Ниви», яка в 90-х грала в єврокубках, Павло Касанов:

–  На перше тренування, яке відбулося за місяць до початку чемпіонату 1996 року, вийшли лише чотири гравці. Більшість лідерів «Ниви» перед цим перейшли до інших клубів. Тому мені довелося залучати 12 гравців з нашої дублюючої команди. З часом 11 наших футболістів повернулися з тренувальних зборів з Німеччині.

Коли ми об’єднали всіх разом, часу на нормальну підготовку до єврокубків вже бракувало. Нам також відмовили в підсиленні команди. Дуже шкода, інакше «Нива» могла просунутися й далі 1/16 фіналу Кубку кубків. Все ж розраховували пройти швейцарський «Сьон» за рахунок самовіддачі гравців. Що стосується нинішньої «Ниви», то їй необхідна допомога не лише спонсорів, але й всіх гілок місцевої влади, інакше складно розраховувати на великі досягнення.     

Previous Next

Previous Next

     

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Это был не матч, а позор для города и пиар для всяких политиков...



    Какого **** рядом с ветеранами на построение стоял Корбут и Подвальный? В чем их заслуга в Кубке или для Нивы?

    Почему Дворкис просто сидел на трибунах? Он не заслужил выйти с ветеранами на поле?

    Коментаторы это вообще нечто... Люди просто далекие от футбола... А назвать на весь стадион Паршина - Парашиным это вообще п**дец...

    Количество людей на стадионе... Назвали количество зрителей 2000... Если было 800 то это хорошо... Люди просто не знали о таком матче, даже мне звонило пару человек по ходу матча и спрашивали: "А что это сегодня на Локо?"

    Програмки. Цветные, красивые... Информация в них вся та же что мусолиться уже годами... Причем сверстали их через всем известное место... Внутри непонятная не нумерованая вставка от президента АГробизнеса...

    По самой игре... Понятное дело что играли ветераны... Но елки палки... Маркевич, которому 65 лет отбегал все 2 тайма, причем был один из лучших, а наши Бессараб и Рябцев менялись каждые 5 минут... И чему эти люди учат теперь детей? Про то как воспитаники СОловьенка сидели ржали с его игры в 3-м секторе, я вообще молчу...

    Почему я считаю это отмывом денег? Как минимум на этот матч выделил 50 тыс. грн. За эти деньги весь чемпионат области среди ДЮСШ мог пройти бесплатно... Целый год дети играли бы без взноса... Но нет, провели матч чтоб попиариться, про который не было ни рекламы и на котором не было людей... Вопрос - для кого?

    Daily reply Анонім

    так Маркевич мабуть не палить і не бухає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up