Фракції комуністів більше немає

Фракції комуністів більше немає
Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпуск парламентської фракції Комуністичної партії України. "Я сподіваюся, що ніколи комуністичної фракції в парламенті не буде", – сказав Олександр Турчинов.

Після парламентських виборів 2012 року у фракції КПУ було 33 народних депутати, а на сьогоднішній день ця фракція скоротилася до 23 народних депутатів, що значно менше, ніж мінімальна кількість членів фракції. На основі цього, Турчинов оголосив про розпуск фракції КПУ.

Після цього оголошення народні депутати почали аплодувати.

Нагадаємо, Рада ухвалила 22 липня закон, що надає можливість спікерові парламенту розпускати фракції та депутатські групи через недостатню кількість депутатів.

Відео дня

Увечері вівторка Порошенко підписав цей закон, згідно з яким депутатська фракція, склад якої став меншим від мінімальної кількості депутатів, визначеної регламентом, через 15 днів після дня настання такого факту оголошується головою ВР розпущеною.

Читайте також:

У Верховній Раді побили головного комуніста Симоненка

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Евражка Авачинская

    Все абсолютно логично. В любой капиталистической стране спокойно и легально существуют Компартия, ибо  идеологию ЗАПРЕТИТЬ нельзя, как нельзя запретить думать.

      И только  фашистские государства , как гитлеровская Германия, начинают с запрета Компартии. Это как тест НА ФАШИЗМ.
  • Spector Kozak

    Це всього лиш перший крок. Наступним кроком буде рішення суду про заборону кАмпартії. А далі на основі фактів, зібраних Генпрокуратурою, всі ці покидьки, які фінансували терористів на Сході України, сядуть за грати.

    IRA reply Spector Kozak

    КПУ діяла, діє і буде діяти!

    Заборона уже раз відбувалася - ні до яких позитивних змін це не при  зводило, а навпаки.

    А те що комусь не вигідно чути правду і хтось хоче комусь закрити рот - не є доказом причетності партії до фінансування терористів.

    Партія обов"язково доб"ється справедливості, якщо не в українському, то  в Європейському суді!
  • Єгор

    БЕЗЗАКОННЯ! Горе-керівники не хочуть чути інших думок, крім тих, які їм вигідні. ЩО за методи - одних вигнати, інших - в тюрму, ще когось - ліквідувати, фізично знищити...., а розбиратися на яких підставах і чому це робиться краще після всього.  

    Не можуть боротися законними методами - значить закони треба міняти, а те, що закони зворотної сили не мають - на це плювати.

    Для чого створювати закони, якщо їх не дотримуватися.

    Що за ЗАКОНОДАВЧИЙ орган, якщо ним керують в ручному режимі олігархи і їх прихвостні.  ГАНЬБА!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up