Що хочуть випросити у Моргунова технічні кандидати

  • Олександр Богданов
«Антитарифна» кампанія зі збором підписів у наметах «Батьківщини», яка протестує проти Уряду, але з Уряду виходити не хоче, мітинги пенсіонерів та погрози щодо встановлення наметових містечок – все це зафіксувало появу перших технічних кандидатів - претендентів на змагання за посаду Вінницького міського голови.


Юрій Іорданов, Володимир Воловодюк і Віктор Малиновський, – ось ці особи «засвітилися» у якості «трибунів» на останніх акціях. З чим кожен з них піде до виборців? Тарифи скасувати вони все одно не зможуть, адже це прерогатива Верховної Ради та Уряду. А конкретних ідей щодо реформування Вінниці не було озвучено. Схоже, головне завдання на цьому етапі – максимально розрекламувати власну персону.

І тут виникає питання – а навіщо? Шансів на перемогу не так вже і багато. Значних фінансових ресурсів для проведення повноцінної виборчої кампанії - теж. Готовності до безкомпромісного протистояння – жодної.

Тоді навіщо імітувати змагання?

Скоріш за все, щоб поторгуватися за посади та (у кращому випадку) крісло заступника мера. Цей своєрідний рудимент пострадянської політичної системи вже давно став трендом українських виборчих баталій. Саме на такій значущій посаді місцеві політики змогли б реалізувати власні таланти у сфері приватизації об’єктів ЖКГ, в утилізації сміття, у збиранні грошей з маршрутників. Повторити, так би мовити, «успіхи» Василя Жорноклея, який на нетривалий час виторгував для себе посаду заступника і негайно перетворився з «борця з корупцією» в пересічного чиновника.

Але гірка іронія у тому, що торгуватися ні з ким чинна влада не буде. І просити, пропонувати – «візьміть, будь ласка, посаду заступника, тільки не критикуйте» ніхто не буде. А викинуті кошти Іорданову-Воловодюку-Малиновському, які змагатимуться між собою за голоси тих кількох сотень людей, які прийшли на мітинг під міськвиконком, ніхто не поверне.

Позиції чинної влади, її рейтинг та підтримка з боку Порошенка та Гройсмана настільки суттєві, що жоден «торг» буде виглядати як милість по відношенню до опонентів. Достатньо було звернути увагу на те, як вітали вінничани Володимира Гройсмана, на День Європи. Хоча, можливо, хтось і захоче вкласти кошти у заздалегідь провальний бізнес-проект під керівництвом технічних кандидатів, але лише заради однієї мети: максимально забруднити чорною агітацією наше місто.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Автор Неизвестный

    ці пацани дешеві, багато не попросять по куску земельки і зілллються на першому є етапі, інше дєло сам Боря-Абонимент, тут як мінімум треба давати посаду завуча на 0,5 ставки у вечірній школі.
  • Ігор

    ЗАКОН УКРАЇНИ



    Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів





    Стаття 9. Право бути обраним



    1. Депутатом, сільським, селищним, міським головою може бути обраний громадянин України, який має право голосу відповідно до статті 70 Конституції України.





    Висновок: немає і не може бути ніяких перепон на шляху даних трьох кандидатів як би вони нам подобалися чи не подобалися, отже стаття невідомого поета не що інше, як посягання на Конститутцію. Від себе: я б не обирав жодного з чотирьох названих.
  • Olga Gandurska

    опять статья от анонима, а скорее всего от писак горисполкома.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up