Радянський союз: табу на релігію

  • Мельничок Олеся
"Ім'я Бога має бути забуте на всій території СРСР" - такою була головна вимога радянських властей. Натомість з'явилася така релігія як комунізм, який розпочав своє існування під час Жовтневої революції 1917 року. Базовими для цієї релігії стали соціальні доктрини Маркса та Енгельса. Священними книгами комунізму була книга Маркса "Капітал" та 50 томів Маркса vs Енгельса. Коли ж влада зрозуміла, що церква є перешкодою для втілення певних планів, розпочалася так звана "безбожна п'ятирічка". Вона прагнула знищити усі релігійні організації. Метою другої п'ятирічки (1932-1937) було залучення всіх верств населення до касти антирелігійного спрямування. Планувалося закриття усіх церков і домів молитви, а згодом й ліквідація релігійних традицій та свят. За словами Ярославського (головний "безбожник") "найголовнішим завданням держави є створення багатомільйонної антирелігійної організації". Союз безбожників переіменували на "Союз войовничих безбожників". Було створено близько 20 атеїстичних відділень, де навчали професійному атеїзму. Найцікавіше те, що серед так званих "безбожників" були зрадники, які таємно ходили до церкви і святкували релігійні свята. Дві "безбожні п'ятирічки", які зазнали фіаско, змусили владу фізично знищувати церкву та простих вірян. 1937-1941 рр. стали переломними, адже арештували близько 180 тисяч священиків, 110 з яких розстріляли, а решта зазнала репресій. Під час Другої світової війни влада нарешті усвідомила, що повністю церкву важко знищити і розумнішим буде прийняти рішення про підпорядкування владі церкви. Своїм рабом же легше керувати. Заборона релігії в Радянському союзі привела до зрозстання релігійності населення та як наслідок до створення незалежної української церкви. Упродовж панування комуністичної релігії утверджувався атеїзм та абсолютна зневіра населення. Через це люди стали рабами, які й знати не знали про власне походження.
"Ім'я Бога має бути забуте на всій території СРСР" - такою була головна вимога радянських властей.Натомість з'явилася така релігія як комунізм, який розпочав своє існування під час Жовтневої революції 1917 року. Базовими для цієї релігії стали соціальні доктрини Маркса та Енгельса. Священними книгами комунізму була книга Маркса "Капітал" та 50 томів Маркса vs Енгельса. Коли ж влада зрозуміла, що церква є перешкодою для втілення певних планів, розпочалася так звана "безбожна п'ятирічка". Вона прагнула знищити усі релігійні організації. Метою другої п'ятирічки (1932-1937) було залучення всіх верств населення до касти антирелігійного спрямування. Планувалося закриття усіх церков і домів молитви, а згодом й ліквідація релігійних традицій та свят.За словами Ярославського (головний "безбожник") "найголовнішим завданням держави є створення багатомільйонної антирелігійної організації". Союз безбожників переіменували на "Союз войовничих безбожників". Було створено близько 20 атеїстичних відділень, де навчали професійному атеїзму. Найцікавіше те, що серед так званих "безбожників" були зрадники, які таємно ходили до церкви і святкували релігійні свята. Дві "безбожні п'ятирічки", які зазнали фіаско, змусили владу фізично знищувати церкву та простих вірян.1937-1941 рр. стали переломними, адже арештували близько 180 тисяч священиків, 110 з яких розстріляли, а решта зазнала репресій.Під час Другої світової війни влада нарешті усвідомила, що повністю церкву важко знищити і розумнішим буде прийняти рішення про підпорядкування владі церкви. Своїм рабом же легше керувати.Заборона релігії в Радянському союзі привела до зрозстання релігійності населення та як наслідок до створення незалежної української церкви. Упродовж панування комуністичної релігії утверджувався атеїзм та абсолютна зневіра населення. Через це люди стали рабами, які й знати не знали про власне походження. 
МЕЛЬНИЧОК ОЛЕСЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Black

    "Религия - опиум для народа" Да у религии есть положительные стороны как то "не убий", "не укради" итд, то есть учит она правильному, но то как ее используют..Особенно интересно то что за крещение ребенка взымаются деньги, за то что ты пришел со своей свечой в церковь, а не купил ее  у бабки перед входом на тебя как минимум будут смотреть с презрением... Религия давно себя изжила, изначально она задумвалась как ограничений людей, но сейчас для этого создали конституцию, криминальный кодекс итд. А те люди которые живут "праведно" лишь для того что бы в конце получить вечную жизнь и "рай", а не по повелению сердца, достойны разве что презрения!

    Анонім reply Black

    Сама по себе Религия неплохая - и православие, и ислам, и буддизм. Советская мораль была построена именно на библейских заповедях... И государство поддерживало религию.

    В Советском Союзе была коммунистическая идеология. И вся пропаганда велась вокруг нее. То есть все религии поддерживали такую идеологию своими методами.

    Россия, как ни крути, православная страна. И никто с этим не спорит. Ислам, католичество, иудаизм и прочие - живите, но помните, что вы ходите под православием. И неплохо уживаются. Когда каждый знает свое место.

    В Украине столкнулись две религии - католики из западных областей и православные - центральные и восточные области.

    Католики издавна были известны своей беспощадностью и цинизмом.

    Поэтому триста обезьян захватили всю страну.

    Что-то должно объединять Украину.. Религия? Нет.. Голодомор? Нет. ОУН-УПА и ветераны Велико отечественной войны?..

    Остается только ненависть к хунте, к фашизму. Это общее для всех людей Украины... давайте говорить об этом, а не о том, кому ставить свечку...
  • Анонім

    Какой-то поток сознания, не имеющий ничего общего с происходившим  событиями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up