Пилюка на всю Пирогова. Будівельники зносять колишній гуртожиток незрячих

Пилюка на всю Пирогова. Будівельники зносять колишній гуртожиток незрячих

Містяни обурюються: поки в центрі міста святкують День Прапора, на Пирогова літає пилюка та шумить будівельна техніка. Будівельники кажуть, що в них немає іншого виходу, бо вночі їм не дадуть працювати

До редакції 20minut.ua подзвонила наша читачка, яка розповіла про те, як зносять двоповерховий будинок на Пирогова, 76

- Це якийсь жах, - каже жінка, яка представилася Зоєю. - Там немає огородження, шматки, що відлітають від стін, можуть  впасти на людей. І стоїть пил на всю вулицю. Я була в Німеччині, і там все роблять інакше. Коли зносять будівлю, то навколо неї стелять тканину, ставлять труби, що всмоктують все сміття. Розумієте, коли існує таке неподобство, то ми ніколи не станемо Європою.

Журналіст 20minut.ua виїхав на місце події, щоб з’ясвидно вже з'ясувати в чому біда. Пил з Пирогова, 76 видно вже з ринку Урожай. А при наближенні можна побачити як за будівельною огорожою робітники за допомогою техніки зносять колишню будівлю Українського товариства сліпих. Тут роблять ще одну секцію нового житлового комплексу “Пироговський”. А поряд зупинка громадського транспорту та люди, які за кілька хвилин під цим пилом стають “білими”.

Відео дня

- Ми розуміємо, що завдаємо людям незручності, але цю роботу треба виконати, - каже чоловік, який представився Русланом.

- А чому ви не почали зносити будівлю, коли на вулиці не буде перехожих? - питає журналіст.

- Так вночі нам ніхто не дасть працювати, бо заважатимемо людям спати, - відповідає Руслан.

Будівельники розповідають, що до них вже приїжджали сьогодні патрульні поліцейські. Вінницьким «копам» показали усі документи та дозволи на будівництво.

- Ми виконали усю інвестиційну програму перед містом, - відповідає інший чоловік, який представився Михайлом. - Товариству сліпих надали житло у новому будинку на 600-річчя, де незрячі отримали ті умови, про які навіть і не мріяли. Поліція до нас сьогодні приїжджала та після перевірки документів не мала більше зауважень. Єдине сказали, щоб будівельники вклали тротуар гумовою накладкою, аби не пошкодити асфальт, коли будемо вивозити сміття.

Читайте також:

Інтерконтинентальний чемпіон з боксу Роман Головащенко нагородив спортсменів з вадами зору

Українські бібліотеки поповнилися книгами, виданими шрифтом Брайля

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    "Показали копам дозвола" ?? Серьёзно? А можно подробнее о разрешении на строительство?
  • Анонім

    Так тротуар уже пошкоджено, коли привезли та згузили екскаватор. Плюс огорожу ніби встановили, але коли повз проходиш під час демонтажу з/б конструкцій кран їх так розхитує, що ніби ось впадуть на проїджу частину. Плюс подивіться на огорожу вранці вона ще була ціла. А також техніка часто стоїть на тротуарі приходиться йти проїжджою частиною дороги.

    Анонім reply Анонім

    Так чому ти там проходиш? Важко перейти на іншу сторону дороги, бо це ж потрібно пройти завийх 150-250 метрів?

    Анонім reply Анонім

    Тикало)), інша сторона дороги не забезпечена тротуарною доріжкою, плюс саме у тому місці є пішохідних перехід. А якщо Ви "Тикало", не знаєте місцевості і не орієнтуєтесь, так краще мовчіть.

    Анонім reply Анонім

    Ты хочешь сказать что возле 73 дома нет тротуара? Кажется это ты слабо ориентируешься в местности

    Анонім reply Анонім

    На Поділлі також є тротуари)) Поясніть будь ласка як від будику 73 пройти до будинку 74 не проходячи повз будинок 76

    Анонім reply Анонім

    Например, перейти по переходу через Пирогова, потом на Заболотного, и дворами выйти к 74. Или не царское сие дело?

    Анонім reply Анонім

    Знаете зразу згадується вислів В.Зеленського : "Ну ти ди...л". Ви про що писали раніше, прочитайте уважно? Доречі пішохідний перехід виходить прямо на будівництво і як руйнували колишній гуртожиток вся пилюка осідала якраз у місці де пішохідний перехід, аж до трамвайної зупинки навпроти "Комфорта". А чому не рекомендуєте тротуаром біля будинку 73 піднятися до Урожая там скористатися пішохідним переходом і спуститися? Отож, щоб писати якісь бредні спочатку ознайомтися із тим що написано, а тоді ліпіть свої "5 копійок".

    Анонім reply Анонім

    Ничего страшного, заасфальтируют.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up