Крадіжка горіхів – як новий вид заробітку для молоді

  • Tania Veselyuk
Ця пригода трапилась суботнім вечором. Двоє молодиків – 20 та 16 років – вирішили підзаробити, зібрались потрусити горіхи. Від дев’ятиповерхівки на Литвиненка їх вигнали мешканці, тож вони не довго роздумуючи перемістились до приватного господарства, на території якого ріс височезний горіх. Час темний – дев’ята вечора. Тільки не врахували, що господарі вдома.

Ця пригода трапилась суботнім вечором. Двоє молодиків – 20 та 16 років – вирішили підзаробити, зібрались потрусити горіхи. Від дев’ятиповерхівки на Литвиненка їх вигнали мешканці, тож вони не довго роздумуючи перемістились до приватного господарства, на території якого ріс височезний горіх. Час темний – дев’ята вечора. Тільки не врахували, що господарі вдома.

Господар із жінкою, люди за п’ятдесят, спробували словами «зняти» крадіїв з дерева. На допомогу прийшов син, який зняв крадія з дерева та затримав до прибуття міліції.

До грабунку хлопці підійшли підготованими – приїхали велосипедом, з сумками, мішками і, навіть, були в рукавичках. Приїхала міліція. І що ми маємо: «Заяву писати будемо?» - таке було запитання оперативно-слідчої групи. «А що можна/треба не писати?» - здивувались господарі. Це виявляється по їх класифікації дрібне правопорушення.

Хоча давайте порахуємо: ринкова вартість горіхів зі шкаралупою – 20 гривень за кг, а вже биті продають по 144 грн/кг. На момент, коли злодіїв затримали, вони вже встигли натрусити відро горіхів, а плани мали на значно більшу кількість, бо прихопили з собою мішки. Отже, навіть, 10 кг цілого горіху це 10*20 грн. – 200 грн. Це вже більше, ніж три неоподаткованих мінімуми, які тягнуть на дрібну крадіжку і 15 діб арешту. І згадаймо, що робили це організовано та ще й за участі неповнолітнього.

Неповага до приватної власності, безкарність породжує той стан речей, який призводить до більш масштабної кризи. Чому ця молодь не вчиться, не працює, не служить в армії, а «заробляє» крадіжками?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    Таня Васелюк ти настільки тупа щоб дану тему розвивати ? З простих пацанів злодіїв зробили. Ще й питання від Тані: якого покарання пацанам. Моя відповідь: та привселюдно наживо зняти шкіру, відрубати кінцівки та спалити рештки :-)... це ж все таки тяжкий злочин- крадіжка горіхів, це вам не якесь там замовне вбивство, чи ще щось. Займіться чимось серйознішим.
  • Анонім

    надеюсь, что хозяевам никогда не проломят голову за то, что на ногу не тому наступили.
  • Анонім

    брешуть вони все я проходив там бачив усе це.

    два пацана залізли на дерево трусили бабулькам горіхи , бабульки уйшли а малі остались на дереві, тут вибігае з цего будинку два амбала и велика тітка, я так поняв їхня матуся почали кидати поних камінцями, палками, швабрами, що побили своюж іномарку, зняли малих з дерева побили та визвали міліцію, та щей написали заяву на них за те що вони побили горіхами машину.

    Tania Veselyuk reply Анонім

    От і "аніже дєті" підтягнулися. Полізли бабусям ввечері у рукавичках трусити горіхи на чужому подвір'ї. )))) Як вони пищало - "Братан, ми попали. Нашо ми туди лізли".

    Анонім reply Анонім

    Все правильно сделали.
  • Анонім

    представте себе выбежали с дома хазяева етого ореха, начели по пацанве бросать палками,швабрами сняли с дерева избили сламали старшему нос и вызвали милицию. Я там продил все видел. такшто много чего они наврали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up