Вперше у Вінниці зібралися сім’ї, родичі яких загинули в АТО

Вперше у Вінниці зібралися сім’ї, родичі яких загинули в АТО
Протягом трьох днів 26 дорослих та 12 дітей отримували підтримку та психологічну допомогу в рамках акції «Родинне коло Вінниччини». Кожний з них приїхав зі своїми проблемами. До акції залучилось багато учасників, які захотіли дати цим людям краплину від себе. Цю краплину діти та дорослі запам'ятають надовго.

Для цих родин життя розділилось на до та після. Межа, яка змінила все в їх житті - це втрата близької та рідної людини. Родини, які приїхали у Вінницю та провели свій час в період з 27 по 29 березня об’єднало одне горе. Вони втратили на війні своїх рідних. Дехто батька чи вітчима, дехто чоловіка, дехто сина, дехто дядька.


Громадське об’єднання «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» та Вінницький обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників організували для членів родин воїнів Вінницької області, які загинули в АТО, цикл заходів. Протягом трьох днів з сім’ями працювали психологи, які є волонтерами та членами асоціації.


- Цього разу ми запросили сім’ї тих, хто загинув до грудня 2014 року. Ще є 40 сімей, яких ми запропонуємо свою підтримку на наступному заході Родинного кола, - розказує координатор, практичний психолог та волонтер Леся Войчишина.

Відео дня


За словами Лесі Войчишиної, такі розвантаження дуже потрібні людям. Адже вони живуть в своїх проблемах та багато з них вважає, що їм дуже тяжко. Але коли вони збираються разом та дізнаються, що не самотні, - це стає першою перемогою в їхньому житті. Діти та дорослі, які сумнівались відвідувати їм такі заходи чи ні, не хотіли по завершенню повертатися додому. За словами організаторів «Родинного кола Вінниччини» деякі родичі приїхали з сумними очами, а вже піж час прощальної зустрічі з їх обличчя не сходила посмішка.


Сім’ї проживали в гуртожитку інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Годували людей на базі 16 школи. В класах 16 школи проводились психологічні тренінги. ГО «Подільська громада» та ПП «Меридіан» виділили гроші на харчування. Діти отримали цікаві подарунки від ГО «Полум’я надії». Також діток катали на конях завдяки ГО «Самопоміч». ГО «Подільський ресурс» за сприянням вінницької міської ради організували для дітей відвідання боулінгу та «Макдональдсу».

«Діти з цікавістю розгортали коробки «Доброго Самарянина» та були дуже задоволені тим, що там находили. Діти діставали та з неприхованою дитячою радістю хизувались перед батьками олівцями та альбомами для малювання, різними гігієнічними засобами та предметами одягу. Але найбільше дітки раділи звісно ж іграшкам, які вони знаходили в своїх коробках. В дівчаток це були ляльки, в хлопчиків машинка або літак», - розказує представник ГО «Полум’я надії» Анатолій Загляда.

- Наша організація називається «Полум’я надії». Ми прийшли на захід з метою запалити надію в серцях  тих, хто її потребує. Особисто мене дуже вразила історія дівчинки Насті. Вона племінниця загиблого льотчика Дмитра  Майбороди. Дівчинка в 11 років цікавиться військовою справою. Вона навіть на захід прийшла у військовому костюмові, - зазначає Анатолій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Завдяки цій організації яка не забула ті родини які втратили близьку їм людину, ці діти та жінки отримали підтримку та побачили, що вони не самотні, що є люди які готові їм допомогти у будь-яку хвилину. Дуже співчуваю їхній втраті, це надзвичайно важко.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up