Розправа над Головою «Батьківщини молодої» прямо біля ОДА (ПРЕС-СЛУЖБА "БАТЬКІВЩИНИ МОЛОДОЇ")

Розправа над Головою «Батьківщини молодої» прямо біля ОДА (ПРЕС-СЛУЖБА "БАТЬКІВЩИНИ МОЛОДОЇ")
17 квітня під стінами Вінницької ОДА стався конфлікт між футбольними фанатами та місцевою Самообороною. Близько 50 розлючених молодиків із самооборони били усіх, хто потрапляв під руку. Міліція інертно спостерігала.

Результат: струс мозку у громадського діяча Вадима Кудіярова. Останній вважає це спрямованим актом розправи.В продовження попередніх подій: численних погроз, підпалу автомобіля та незаконних обшуків.

Події 17 квітня

- Під час засідання у Вінницькій ОДА, мені повідомили, що під стінами зібралися представники місцевої Самооборони і футбольні фанати. Серед них спалахнув конфлікт. Адже раніше вже були прецеденти, коли так звана «самооборона» не впускала до приміщення ОДА нікого із громадян, навіть журналістів. З наміром розібратись у ситуації та попередити можливий силовий фінал, я вийшов до зібрання. При першій спробі з’ясувати що-небудь, мене почали бити. Люди, з котрими я раніше спокійно працював над вирішеннями важливих питань, наносили удари з різних сторін. Спинились лише коли побачили кров. Пізніше я звернувся до лікарні. Де тепер перебуваю на лікуванні зі струсом мозку, – розповідає Вадим Кудіяров.
Вадим вказує, що одразу не погодився на госпіталізацію. Лише ввечері того ж дня довелось звернутись по лікарську допомогу, коли самопочуття сильно погіршилось. А серед нападників був і Вадим Шкільняк, відомий за подіями Євромайдану у Вінниці.

Відео дня
> Кому вигідна розправа із колишньою опозицією

- Аналізуючи події останнього часу, мені зрозуміло, що це спланована акція. Справа в тому, що це вже не перший випадок. Наразі молодіжна організація «Батьківщина молода» працює над питанням розформування нині бандитського угрупування місцевої самооборони. Серед учасників люди, котрі раніше притягувались до кримінальної відповідальності та безробітні. У Вінницькій області самооборона не вступила до лав Народної Гвардії, аби боротись із сепаратистами на Сході. Вони під прикриттям високих цілей займаються рекетом та намагаються лобіювати вимоги стосовно виділення для них коштів із обласного бюджету.  – зазначає Вадим.

Вадим Кудіяров вважає, що діяльність повинна мати результат. І хоча організація існує під крилом партії «Батьківщина», це ще не означає, що Вінницькі активісти роблять виключення для однопартійців. Закони одні для всіх.

- «Антикорупційний комітет» є вагомою причиною підозрювати, що події 17 квітня – просте замовлення. Створення комітету це наша ініціатива. Вже не по одній корупційній схемі було знайдені докази. По матеріалам відкриті кримінальні провадження. Це гучні справи по підозрі розкрадання бюджетних коштів.на мільйони гривень. Фігурують працівники медичного університету, Вінницької обласної  клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова, та засновники компанії «Агро-Еталон». Остання - корупційна схема на 150 млн. гривень . Належить ця компанія сім’ї нардепівСмітюхів. – розповідає голова  НГО «Батьківщина молода».

Плани організації на поточний рік

- Першочерговим  розпускоб’єднання Самооборони.Цими заходами ми намагаємось запобігти силовому сценарію протистояння так званої «самооборони» у Вінниці та футбольних фанатів. Також ми продовжуємо працювати над справами антикорупційного комітету. Розкриття старих схем допомагає виявити і тих держслужбовців, котрі сприяли виконанню злочинів своєю діяльністю.  Ми намагаємось допомогти, щоб люстрація була обґрунтованою і ефективною. І звісно продовження активної роботи з молоддю. Плануються заходи по вшануванню пам’яті Небесної сотні та робота по розвитку спорту у Вінниці. – констатує Вадим.

Голова організації «Батьківщина молода» зазначив, що він звертатиметься до суду по факту усіх останніх подій.

Коментарі (121)
  • Anonymous

    валите все в славянск и там вместе с самообороной показивайте какие вы умные все заебали вы уже народ своей революцией идиоты всю страну взбударажили
  • Anonymous

    Шкильняк, это ты там пишешь??? Не обманывай людей!!! Кудияров получил орден по инициативе Юли Владимировны за проявленную позицию!!! Ты забыл как сука воровал деньги со скрынек на Винницком майдане!!! Так у нас есть свидетели, которые будут давать показания!!! БУДЕШЬ СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ!!! Бог все видит!!!
  • Anonymous

    Увага розшукується Шкільняк Вадим!!!!
  • Anonymous

    Увага розшукується Шкільняк Вадим!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up