Вигнали з міліції Олега Школьного. Наказ підписали в день, коли йому "стукнуло" 50

Вигнали з міліції Олега Школьного. Наказ підписали в день, коли йому "стукнуло" 50
До Олега Школьного, колишнього головного міліціонера області застосували закон „Про очищення влади”. Список з 15 міліцейських керівників, звільнених із забороною займати посади в органах влади впродовж десяти років, оприлюднив через свій Фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

„Наказом від 8 травня 2015 року з органів внутрішніх справ звільнені наступні керівники, які підлягають люстрації: ...15. Школьний Олег Михайлович, начальник УМВС України у Вінницькій області (4 лютого 2014 – 29 серпня 2014). На сьогодні: заступник начальника УБНОН МВС. Люстраційна перевірка інших категорій службовців МВС, відповідно до Закону України «Про очищення влади» триває згідно з порядком та графіком затвердженім Мін’юстом. Сподіваюся, що на зміну звільненим прийдуть люди, здатні увібрати з минулого весь необхідний досвід і орієнтовані на майбутнє якісно нової української поліції”.

Закон «Про очищення влади» каже про люстрацію міліцейських керівників, що займали посади не менше року у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014. А Олег Школьний керував міліцією Вінниччини з приставкою „виконуючий обов’язки” і лишень трохи більше дев’яти місяців. Він потрапив під люстрацію якраз через свою київську посаду, куди повернувся після Вінниці.

Вінницькі активісти навіть влаштували акцію протесту під управлінням, коли дізналися, що полковника Школьного переводять столицю, а замість нього ставлять нову людину з Києва. Згодом вони знайшли спільну мову і з теперішнім керівником міліції Ігорем Моренцем. Але жалкували за попереднім, що стояв з ними на Майдані.

"Хочу вам сказати від імені усіх активістів, що ви були найкращим керівником УМВС у області, якого коли-небудь знала Вінниця", - писала Таїса Гайда у вересні  у Фейсбуці. А ось її сьогоднішній пост:

 

Щодо люстрації попереднього начальника УМВС у ВІнницькій областіМене запитують , що я думаю щодо звільнення Олега Школь...

Posted by Таїса Гайда on 13 травня 2015 р.

 

Відео дня

- Школьний - перший чиновник на Вінниччині, який пройшов громадське обговорення в люстраційному комітеті, - говорить координатор Громадського люстраційного комітету області Анатолій Банах. – Ми з ним працювали під час складних революційних подій. Співпрацю з ним, в порівняні з іншими керівниками міліції, активісти називають найкращою, бо Школьний багатьох активісти ввів у громадські ради, був першим, хто повернувся обличчям до народу. Коли натовп кричав „Ганьба! На коліна” і рвонув до нього, Школьний не злякався, не втік, а стояв. За це ми його поважаємо. А коли протестували під УМВС у зв’язку з переводом Школьного на Київ, то ми не його захищали. Ми розуміли, що це його вибір. Просто не хотіли, щоб призначили неадекватного керівника. Скоріше, захищали спокій області і свій громадський спокій, аніж самого Школьного. От зараз його люстрували, звільнили. Ніхто ж не піднімає питання їхати з пікетом до МВС на підтримку Школьного. Навіть ні в кого такої думки не виникло. Сьогодні війна, біда, тому на такі речі вже ніхто не звертає уваги.  

На сторінці Олега Школьного, яку він відкрив у Фейсбуку торік спеціально, щоб провести чат з вінничанами на сайті „20 хвилин”, ні слова про люстрацію. Найсвіжіші повідомлення – це вітання з Днем народження, в тому числі від вінничан. Полковнику виповнилося 50 якраз в день підписання наказу про звільнення.

Його попередник на вінницькій посаді, генерал Віктор Русин відреагував в соціальній мережі на другу чергу люстрації міліцейських посадовців. Щоправда, він не згадав Школьного. Написав тільки про трьох своїх колишній заступників. Один з них - Сергій Вучкан, що очолював слідче управління міліції Вінницької області до переводу у Львів.

Генерал написав звернення до Володимира Гройсмана, де є фраза: „Три полковника міліції, професіонали вищого ґатунку, які пройшли АТО, стали учасниками бойових дій, звільнені за забаганкою міністра-бариги”. Він попросив спікера встановити справедливість для цих працівників міліції. А до самих люстрованих – звернувся з вибаченнями: „В цьому є моя вина, але я призначав заступниками кращих із кращих”.

 

 

Чому Школьний не позбувся "в.о", чим запам’ятався найбільше, а також про керівників міліції, яких мала Вінницька область з часів незалежності, можна прочитати тут.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Читач02

    работал в соломенском РУ с этим чортом там не люстрация нужна, а камера на приличный срок и всех его ублюдков с подосльского РУ, которых притащил с собой в соломенский лживый, трусливый. подлый мусор хоть и вырос в уголовном розыске но подлец везде молодец.
  • Олег Школьний

    Я Школьный Олег Леонидович могу сказать  что Олег Михайлович помог  многим людям нашей страны! Честь! та Повага йому!!! Слава Украине!  Меня будучи активистом с майдана подставили и посадили где был закон на чьей стороне!? Авакову не было интересно.

    Читач02 reply Олег Школьний

    порядочное гавно с честю никогда не тонуло не переживай сородич и здесь выплывет...
  • Сергей Носенко

    Аваков, спасибо за школьного
  • Дарья

    Хороший подарунок зробили на 50-річчя, запам"ятається на все життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up