Що відбувається на Водоканалі? Чому людей попереджають про небезпеку?

Що відбувається на Водоканалі? Чому людей попереджають про небезпеку?
Фото з сайту http://www.vn.mns.gov.ua/

У редакцію "20 хвилин" зателефонував читачка і повідомила про вибух ємності з хлором на Водоканалі. 

- Мені подзвонила подруга, яка живе в районі Водоканалу і розповіла, що на Водоканалі вибухнула цистерна з хлором. Їм сказали закрити вікна і двері, не виходити на вулицю, бо це небезпечно, - розповіла вінничанка Лілія. - Ви не знаєте, що там насправді сталося?
У прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області повідомили, що ніякої небезпеки немає.
- У нас з 4 по 8 липня будуть проводитись командно-штабні навчання. Зараз проводиться тренування особового складу на різних об'єктах, відпрацьовуються професійні навички. Вінничанам немає чого турбуватися, це планові навчання, - каже прес-секретар вінницької обласної рятувальної служби Ірина Брунь

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Sergey Andrey

    На водоканалі хлор для очищення води  в цистернах не зберігається, а лише в контейнерах, що завозиться із складу хлора. По досвіду роботи на подібному обєкті в 90-х роках на Далекому Сході,  можу запевнити, що конструктивно передбачена автономна система аварійної вентиляції, яка самостійно спрацьовує від датчиків газоаналізаторів  при виявленні в приміщенні складу  певної концентрації хлору.  У випадку аварійної ситуації захлороване повітря закачується у колони, в яких відбувається його нейтралізація за допомогою розчину каустичної соди. Потім знешкоджений розчин потрапляє  у приямок,  викачуєтья асенізаторною машиною і вивозиться у визначене місце. Додатково, сигнал аварійної ситуації виводиться на пожежний підрозділ, який на час обеззаражування повітря на складі повинен знаходитись у відповідному одязі  і за допомогою розпилювачів води зробити  водяний завіс для того щоб повітря з хлором нерозповсюджувалось за межі складу. Також  відбувається  реєстрація усього що відбувається. Що ще, як правило такий контейнер не вибухає, а лише може травити вентиль, внаслідок чого і можливий незначний витік хлору. Така штатна ситуація усувається  професіними та відповідальними фахівцями, оскільки хлор дуже токсичний. Як самі контейнери так і склад хлору постійно перевіряються відповідними службами. Коли у нас проводилась перевірка теж зазделегідь попереджали мешканців.
  • Ткач Слава

    в 1986 тоже говорили крыша горит. только милион пострадало людей, и сотни умерло в том реакторе

    Анонім reply Ткач Слава

    Залізьте в підвал і живіть там не виходячи, а то раптом щось десь трапилось, а вам не сказали.
  • Анонім

    напишить конкретно - можно видкрити викно и вийти на вулицю?

    Анонім reply Анонім

    ах Your Banny Wrote - о це скильки ще сидити в хати з закритими викнами?

    Анонім reply Анонім

    Не можна ні в якому разі, залитить кульова блискавка та вб’є тебе.

    Анонім reply Анонім

    ні в якому разі, ше цистерна ртуті після минулого разу не вивітрилась
  • Анонім

    Ага, бабки в підїзді вирішили, що то була цистерна з хлором, а чого не з ураном? Тільки хтось петарду кине, так зразу "цистерни" то з ртуттю то з хлором зриваються.

    Next reply Анонім

    Якби на Водоканалі вибухнула цистерна з хлором,(якої там апсолютно НЕ може бути)- то закриті вікна не допомогли-б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up