Голова райради після роботи торгував у сільмазі простроченими продуктами

Голова райради після роботи торгував у сільмазі простроченими продуктами
Оштрафували чиновника, який став головою райради, але не відмовився від власного бізнесу. Посадовець особисто стояв за прилавком сільського магазину, хоч офіційно статусу підприємця позбувся.

Спіймали на адміністративній корупції голову районної ради у Вінницькій області співробітники управління боротьби з організованою злочинністю. Як розповіли у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції, до обрання на посаду 59-річний чиновник займався підприємницькою діяльністю і торгував у селі продуктами харчування. Потім він офіційно відмовився від статусу підприємця та віддав свій магазин в оренду односельчанці.

- Однак, як з'ясували правоохоронці, від бізнесу чиновник не відійшов. Вечорами і у вихідні він особисто стояв за прилавком та продавав товари жителям села, - кажуть в міліції.

За словами начальника УБОЗу Валерія Пастуха, оперативники спільно з представниками інспекції у справах захисту прав споживачів встановили, що підакцизний товар покупцям продавався без чеків, а багато відпущеної продукції взагалі була з простроченим терміном придатності.

- Крім того під час перевірки з’ясувалось, що в угодах на оптову поставку кондитерської продукції одержувачем значиться не орендар магазину, а високопосадовець, - каже Валерій Пастух.

На чиновника склали протокол про адміністративне порушення. За заборонне законом суміщення видіяв діяльності йому загрожує до 3,4 тисяч гривень штрафу з конфіскацією отриманого доходу.

Кому розповісти про інших корупціонерів?
Про факти зловживань посадовців і корупційних проявів можна повідомити Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України по «телефону довіри» за номером 097-220-31-16 або на електронну скриньку довіри за адресою http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • сочувствующий

    подстава шобы снять его

    Andrii Buzin reply сочувствующий

    представники ПР - яких усунули від влади в лютому, скинулись УБОЗу. Очевидно що відпрацьовувати хабарі - вміють.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up