США відсилають війська до східної Европи та пропонують допомогу Україні

США відсилають війська до східної Европи та пропонують допомогу Україні
Віце-президент Байден у вівтоторок запропонував додаткову допомогу від США українському уряду та, як раніше про це повідомляв Пентагон, у відповідь на дії Росії в Україні США направили близько 600 військових для виконання завдань та проведення навчань в Польшу та три балтійські країни.

Ці заяви вказують на надійну підтримку Сполученими Штатами слабкого уряду України. Байден закликав українських політиків  боротися " з раковою пухлиною корупції, що існує у вашій системі у масштабах епідемії"

Під час зустрічі з українськими законотворцями, Байден висловив їм підтримку перед проблемами, що виникли у протистоянні інтересів між протестувальниками у столиці та проросійськими  активістами у  східній Україні, де озброєнні групи захопили державні будівлі та вимагають референдум для відокремлення в автономні країни (республіки).

"Ви стоїте перед складними проблемами, можна навіть сказати перед принизливими загрозами, - заявив Байден. - Та можливістю об’єднати Україну і зробити це правильно. Ми хочемо бути  вашим партнером та другом у цій справі".

Відео дня
> Байден заявив, що допомога США допоможе Україні витримати  економічний тиск Росії та провести президентські вибори 25 травня, які можуть стати "найбільш важливими в історії України"

Мета  - досягнути об’єднання України, виглядала далекою у вівторок у збіднилих промислових містах на сході країни, де повстання проти Києва, спровоковане приєднанням Криму до РФ минулого місяця, створює загрозу зірвати проведення виборів та розколу країни.

У Луганську сепаратисти протистоять центральній владі Києва та

укріплюють свої позиції у будівлі СБУ, яку штурмували більше двох тижнів тому.

У будівлі міститься великий запас зброї та вибухівки. Озброєні

автоматами Калашникова та гранатами чоловіки засіли у кімнатах, що захищені мішками із піском, безперевно палять  та слухать проросійську поп-музику. Вони називають себе Народною Армією Сходу.

"Оскільки ми маємо підтримку наших громадян, ми не підемо доки наші вимоги не будуть виконані", - заявив Сергій Герачов, один з командирів, одягнутий в камуфляж з парою пістолетів  в кобурі на поясі та радянською військовою медаллю на грудях. 

Представники СБУ в Києві заявляють, що групи, подібні Народній Армії Сходу, контролюються безпосередньо з Москви та мають підтримку російських спецслужб та загонів спеціального призначення.

Валентин Наливайченко, голова СБУ, заявив у вівторок, що існують сім-вісім груп людей у Луганську, що складаються в переважній більшості з ветеранів-афганців. Деякі з них

проходили службу у загонах спеціального призначення в Україні та СРСР, а інші молоді люди з радикальниї угрупувань.

Також Наливайченко заявив, що на східній України було виявлено близько 30 офіцерів російської розвідки, відомої як ГРУ, які створили мережу агентів з сотень людей, діяльність якої спрямована проти української державності. 

"Ці групи добре озброєні. Вони готувались роками до того що вони роблять зараз", - заявив Наливайченко. - За останні півтора місяця СБУ виявила та заарештувала 21 людину. Всі вони агенти. Також є три офіцера ГРУ, яких ми тримаємо за гратами в Києві".

Наливайченко також заявив, що спецслужби США почали надавати реальну допомогу у сфері безпеки.

Незважаючи на прийняті угоди минулого тижня між Україною та Росією задля деескалації напруги було мало що зроблено для того щоб приборкати проросійські группи у східних регіонах.

Російських прапор розвивається над багатьма державними будівлями, міськими радами та відділками міліції у східній Україні. Деякі з цих будівель сильно укріплені і знаходяться під контролем активістів.

Інші споруди призначенні для обслуговування підприємців, реєстрації новонароджених, видачі водійських посвідчень, контролюються невеликими неозброєними групами людей із самооборони, що ходять довкола цих будівель.

 

За матеріалами washingtonpost.com. Переклад Максима Блащука

 

Коментарі (8)
  • Anonymous

  • Anonymous

  • Anonymous

  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up