З Вінниці до Києва можна буде доїхати за півтори години

З Вінниці до Києва можна буде доїхати за півтори години
За півтори години до столиці з Вінниці та за п’ять годин з Києва до Львова. За такий час, як обіцяють залізничники, можна буде подолати далеку дорогу потягом. Все через те, що готується до Євро-2012 і Південно-Західна залізниця.

Активними темпами міняють старі рейки та шпали вінницькі залізничники. Вже зробили зразковою ділянку від Вінниці Вантажної до Калинівки. На залізничному шляху „Вінниця Вантажна - Сосонка” - одна суцільна рейка, яка тягнеться вісім кілометрів. А під нею унікальне полотно - експериментальне. Нову технологію підготовки земельного полотна випробувати доручили вінничанам. Якщо довгі рейки, без стиків, зварені в одну суцільну, прокладають в нашій країні вже кілька років поспіль, то так готують піддон до них уперше. У цьому вінницькі залізничники - першопрохідці.
- В процесі модернізації ми використали нову технологію, розроблену нашими фахівцями, - каже начальник Вінницької дистанції колії Південно-Західної залізниці Олександр Онищук. – Перш ніж покласти шпали, вибиралася земля на глибину 80-120 сантиметрів. Далі ґрунт трамбувався віброкотками. На нього стелився геотекстиль. Потім зверху – шар гранітно-піщаної суміші. Знову втрамбовувався. Далі – ще раз геотекстиль. Зверху ця подушка засипалася щебенем і на неї клали шпали та рейки.
На інших ділянках вінницької дистанції колії проводилася звичайна модернізація. А по експериментальному полотну з 27 жовтня вже ходять потяги і електрички з більшою швидкістю. Випробовують ділянку на швидкості під сто кілометрів на годину, коли після звичайної модернізації швидкість не більше 60 кілометрів.
В майбутньому, як каже Олександр Онищук, швидкий потяг йтиме по новій рейко-шпальній решітці зі швидкістю 140-160 кілометрів на годину.
До 2012 року мають обладнати новий транспортний коридор з більш швидкісною прохідністю від Києва через Фастів, Козятин, Вінницю, Хмельницький, Львів і далі – на Європу. Про те, скільки коштував залізниці експеримент під Вінницею, Олександр Онищенко каже так:
- Вартість одного кілометру робіт - від шести до семи мільйонів гривень, в залежності від обробки землі. На своїй ділянці ми відпрацювали 120 кубометрів ґрунту.
Досі перегін від Вінниці Вантажної до Сосонки залізничники називали проблемним. Термін експлуатації колії вже вичерпали і на залізничному мосту через річку Десенку. Тепер тут теж геогрунт, труби для відводу води та зварені без стиків рейки.
- Це дає відчуття плавного, легкого руху, підвищує комфортність пересування, - говорить Олександр Онищук. – Але найважливіше те, що нова технологія дозволяє збільшити термін використання колій. Ми розраховуємо, що у найближчі 50 років на цій ділянці ремонтів не буде.
Крім того, відремонтували дві пасажирські платформи – на станціях Стадниця і Десенка. Плита накрита консоллю, зручна для пасажирів і не потребує демонтажу під час проведення ремонтних робіт. Піднімуть консоль – і платформою без шкоди для неї зможе їхати важка ремонтна техніка.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    "замінують рейки" - это подготовка к терракту, а не к Евро 2012.

    Anonymous reply Anonymous

    ми фсє умрьом!!
  • Anonymous

    С одной стороны классно, что до Киева можно будет доехать за 1,5 часа, а с другой - Винница, как Житомир может превратиться в спальный район Киева. А этого очень нехочется. Параллельно с новыми железнодорожными путями надо создавать новые рабочие места в регионах.
  • Anonymous

    в ж... их эксперименты. Поезда на такой скорости трясет - ни чаю попить, ни книгу почитать. Все эти мансы до первого ЧП
  • Anonymous

    Наталія Гончарук, пообіцяйте будь-ласка, що Ви особисто подивитесь в очі Олександра Онищука коли запустять майбутній Столичний Експрес на Львів і він проходитиме Вінницю без зупинки так само, як Київський Експрес № 155 Київ - Одеса 2 роки тому - "для зменшення часу в дорозі"!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up