Оголосимо торговельно-економічний інститут зоною, вільною від «телефонного права» та «широкого гаманця» (ПРЕС-СЛУЖБА БОРИСА МАКСИМЧУКА)

Оголосимо торговельно-економічний інститут зоною, вільною від «телефонного права» та «широкого гаманця» (ПРЕС-СЛУЖБА БОРИСА МАКСИМЧУКА)
Вибори директора Вінницького торговельно-економічного інституту, що відбудуться вже у четвер, - сюрприз із кількома невідомими. Адже у боротьбу за посаду, окрім Наталії Замкової, включаються ще й інші кандидати. Відкрито про себе наразі заявив лише молодий і амбітний конкурент Наталі, теж кандидат педагогічних наук - Борис Максимчук. Члени Вченої ради ВНЗ, які хочуть бачити на цій посаді активного директора-менеджера, вже збирають підписи під листом на його підтримку.

- Інститут потребує змін. І, як свідчать останні події навколо ВНЗ, студентам теж небайдужа його доля. Вони хочуть бачити інститут нового типу: інноваційно-орієнтований, без корупції, із якісною конкурентноздатною освітою. Чи може нинішній викладацький склад забезпечити їм ці умови? Певен, що так, якщо колектив очолить людина, яка зможе знайти шляхи виходу із кризи довіри, що й призвела до широкого розголосу вузівського конфлікту. Доля університету, його успішний розвиток – моя мета. Тут я викладаю і, сподіваюсь, за підтримки колективу та студентів, стану директором. Обіцяти – не моє, звик діяти. На практиці відчув, щоб бути ефективним спеціалістом, що приймає рішення і досягає успіху, потрібне постійне вдосконалення. Тому для мене сучасна модель освіти – «освіта для сталого розвитку». Саме тому, пропоную ініціювати запровадження різноманітних програм підтримки молоді. Участь у наукових конкурсах, програмах, грантових проектах, включаючи міжнародні, дасть не лише необхідні ВНЗ кошти, а й збільшить його бюджет. Міжнародні зв’язки слід розширювати й для того, щоб забезпечити мобільність наших студентів, аспірантів, викладачів та наукових співробітників. Спільно із Вченою радою маємо розробити програму закордонних стажувань, підкріпивши її фінансуванням із позабюджетних коштів. Завдання у тому, щоб кожна молода людина, яка прагне фундаментальних знань в університеті, змогла отримати якісну підготовку. Так ми забезпечимо одну із головних умов успішного розвитку інституту - постійне поповнення колективів кафедр і лабораторій молодими талановитими людьми. Боротьба із плагіатом забезпечує головний критерій для наукових робіт студентів – новизну. Причому, на моє переконання, для випускників торговельно-економічного ВНЗ, курсові та дипломні роботи повинні мати практичну новизну для їх подальшого застосування у бізнес-проектах. Оголосимо ВНЗ зоною, вільною від «телефонного права» та «широкого гаманця». Роль самоосвіти у підготовці фахівців має бути провідною, а виробнича практика – часом для імплементації набутої теорії у практику, а не формальністю. Рейтинг ВНЗ підвищать наукові конференції, конкурси наукових робіт, симпозіуми і тренінги, що проводитимуться в інституті. Розглядаю додаткові можливості для заробітку нашим ВНЗ позабюджетних коштів, щоб підвищити премії та надбавки до зарплати викладачам, збільшити стипендіальний фонд для студентів, які потребують фінансової допомоги.

Важлива частина соціальної програми інституту, про яку не слід забувати - культурно-масова, фізкультурна та оздоровча робота зі студентами. Творчий пошук нового, праця на імідж ВНЗ, обов’язково спрацюють на результат - зростання популярності інституту та престижу навчання у ньому.

БОРИС МАКСИМЧУК

Відео дня
Коментарі (82)
  • Anonymous

    Ти навіть представити собі не можеш, тому що убогий, що хтось може сам щось зробити і досягнути результату своїми силами!!!
  • Anonymous

    Не подобається Максимус, ходи де подобається. Але кращого залу по ціні-якості у місті не має. Все має свою ціну. Тренажери супер, приміщення нові теж. Зала до речі на Ленінградській уже рік не має, зараз працює два інших, так що убогий Саша не звезди. А не вибрали, тому що людина досягає все своїми силами. А не так як Замкова, мама уже давно все проплатила.
  • Anonymous

    Хорошо что не пассивный, как ты, Боря. про втеи кнтеу в курсе дела, не чужой ВУЗ. А тебе не кажется, что твое место возле параши?.
  • Anonymous

    Место занято!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up