Хорт на прес-конференції розповів, що "Гепард" приїжджав в лікарню погрожувати йому

Хорт на прес-конференції розповів, що "Гепард" приїжджав в лікарню погрожувати йому
Юрій Павленко розповів чому його побили під міськрадою. Через день після цього, 18 квітня революціонер скликав прес-конференцію. Каже, що його стурбувало те, що багато вінницьких ЗМІ написали, що він “російський агент”. Разом з Хортом, прес-конференцію давали опозиціонери Віктор Маліновський та Валерій Палій. Нагадаємо, в четверг 17 квітня у вінниці сталося кілька бійок між революціонерами-опозиціонерами та провладною самообороною

- Деякі вінницькі ЗМІ, пишуть публікації за моїми акціями, що нібито я влаштовую сепаратистські акції і що Хорт та Маліновський відробляють російські гроші, - каже Юрій Павленко. - Постійно доводиться читати про себе таку гидоту в пресі, коли займаєшся люстраційними процесами. Зараз стало традицією прикриватися то війною то сепаратизмом, щоб зупинити процес очищення влади від корупції. 

Хорт пояснив, що раніше він переважно займався питаннями люстрації в облдержадміністрації. Проте наразі він взявся за міську владу.

- Міську мафію міста ми не чіпали, - розповідає Хорт. - В нас є цілий злочинни клан. Це Гройсман, Домбровський та Заболотний. Їх покриває Соколовий і всі справи, які стосуються фактів розкрадання цим кланом комунального майна, ніколи не отримують ходу. Наприклад “Архітектурно-будівельний сервіс”, 18 школа. Там неодноразово били людей і жодного кримінального провадження не порушено.

Відео дня
> На думку Хорта, блокування його офісу (ссылка) охоронцями з "Гепард антикримінал” замовила міська влада. Він вважає, що тиким чином намагалися зірвати акції протесту, заплановану на 15.00 на майдані Небесної Сотні. 

- Попри несанкціонований обшук мого офісу, міліція нічого незаконного так і не знайшла всередині, - коментує Юрій Хорт. - Акцію проти комунальної мафії міста ми провели та разом з учасниками пішли до мерії зареєструвати резолюцію з вимогою розібратися з незаконно створеним Житлово-експлуатаційним об’єднанням, яке обкрадає вінничан, зупинити будівництво на стадіоні біля 18-ї школи та зупинити діяльність “Архітектурно-будівельного сервісу”(скорочено АБС- прим.ред.). Зробити це я зміг тільки після того, як мене побили гепардівці, якими керував начальник АБС Анатолій Плахотнюк. Потім ці ж самі хлопці вичікували мене біля другої лікарні. Вони пригрозили розібратися зі мною, якщо я не зупинюся.

В свою чергу, присутній на конференції бізнесмен-опозиціонер Віктор Маліновський каже про десятки мільйонів гривень, що відібрали у вінничан.

- Житлово-експлуатаційне об’єднання(ЖЕО) не надає ніяких послуг, а тільки виступає посередником між жеками та людьми, - каже Віктор Маліновський. - Таким чином, за пів року ЖЕО відібрало у людей 25 мільйонів гривень.

Валерій Палій вчергове згадав Володимира Гройсмана, Олександра Домбровського та Григорія Заболотного, вказуючи що ними керує Петро Порошенко.

- В нас у місті діє мафія, - каже Валерій Палій. - Їх умовно називають "Партією вінничан", але вони справжня мафія.

Підсумовуючи свій виступ, Палій процитував визначення терміну “мафія”, з юридичної енциклопедії, вказуючи, що “Партія вінничан” йому відповідає, адже тісно переплела криміналітет та владу в місті. 

- Вони постійно наймають тітушок, - каже Палій. - На 18-ій школі були ті ж самі люди з гепарду, що й вчора під мерією. Є докази на відео, що це ті ж самі тітушки, які не пускали людей на 11 окрузі на останніх Парламентських виборах.

Тим часом заступник мера Володимир Слишинський розповів свою версію про причини бійок вчора у місті.

Він сказав:

"У нас була інформація, що має бути спроба блокувати роботу міської ради, щоб показати, що не все так гладко в державі. Оскільки наша задача забезпечити життєдіяльність міста - ми зробили все, щоб це було зроблено.  Щодо того, що він (Хорт прим. ред) говорить про те, що люди хотіли зайти вільно, то скільки потрібно осіб, щоб занести один лист і подати в канцелярію міськради? Достатньо було зайти одній-дві людини, пройти в канцелярію і ніяких проблем не було б. А так привели з собою людей... І зверніть увагу, це ті люди, які постійно виникають на різних заходах, там, де йде якась дестабілізація1, разом з Хортом. Розуміючи, що таким чином робиться картинка для російських каналів для того щоб дискредитувати  місто Вінницю, нашу державу, ми вжили заходів, щоб цього не допустити. 

Що стосується того хто почав. Подивіться відеосюжети, які виклали журналісти в інтернет. Там чітко видно, розпочалася така потасовка, коли Хорт витягнув балончик зі слізогінним газом і спробував його застосувати. Після цього почалася потасовка. Тобто були вжиті заходи щодо припинення з боку зазначеної особи використання спецзасобів безпосередньо серед людей, які знаходились біля входу. У зв'язку з цим я підготував відповідну заяву про порушення кримінальної справи і вона передана у правоохоронні органи."

{photo_gallery id=4431|}

Читайте також:

Охоронці з "Гепарду" не пустили революціонерів у мерію та побили Хорта

Будиночок, у якому знаходився штаб Хорта, захопила міліція та приватна охорона "Гепард"

Чому влада "ображає" революціонера Хорта? Коментує заступник мера Слишинський

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Anonymous

    Правильно зробили реально цей ТХІР вже всіх достав,його кожен другий мріє відметілити)))
  • Anonymous

    Валерій Палій вчергове згадав Володимира Гройсмана, Олександра Домбровського та Григорія Заболотного, вказуючи що ними керує Петро Порошенко
  • Anonymous

    Міську мафію міста ми не чіпали, - розповідає Хорт. - В нас є цілий злочинни клан. Це Гройсман, Домбровський та Заболотний. Їх покриває Соколовий і всі справи, які стосуються фактів розкрадання цим кланом комунального майна, ніколи не отримують ходу. Наприклад “Архітектурно-будівельний сервіс”, 18 школа.= совість україни!
  • Anonymous

    Требования видвигаемые группой Хорта вполне отвечают сегоднешним реалиям и справедливы.ЖКХ города действительно находится в плачевном состоянии.А вот правоохранительные органы действительно не работают,а Слышинскому давным давно пора покинут горсовет,как бездельнику сидящему на бюджете города.Неужели "Партия Винничам"думает что им удастся присосаться к разваровыванию городского бюджета при новом устройстве городского бюджета.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up