Колишній міліціонер отримав кулю в лоб із власного пістолета

Колишній міліціонер отримав кулю в лоб із власного пістолета
Олександр Томашевський (24) показує зашиту після пострілу голову. Йому у лоба стрельнули з його власного травмата
Розборки. Вибили травмат з рук власника і вистрілили йому у голову на очах у купи свідків. Потім, щоб показати друзям, який крутий ствол „віджали” о другій годині ночі у колишнього міліціонера, зняли відео й виставили його у  Вконтакті...

Це відео приніс на флешці в редакцію батько пораненого під час сутички на Київській Олександра Томашевського – колишнього співробітника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків, який тепер працює в таксі. У чоловіка в голові не вкладається, як так – правоохоронці дозволили порушникам тішитися речовим доказом.

- Де ж іще це відео могло бути зняте, як не у райвідділі, - каже Анатолій Томашевський, який також служив у міліції, а зараз – пенсіонер.



„Мусорила стрилял по людях вот и дострилялся”, - так підписаний 15-секундний ролик, залитий Вконтакті, після нічних подій 20 жовтня на заправці WOG, на Київській. На відео хлопець із захватом роздивляється інкрустований золотом травматичний пістолет. Він назвав відео нецензурною фразою, яку можна замінити на «не треба було випендрюватися».



І якщо вірити підстреленому зі власної зброї Олександру, приблизно так само пояснив особовому складу на вранішньому розводі поранення колишнього підлеглого головний міліціонер міста: „Гралися і догралися”.

Нарвався на банду?
Що він не грався пістолетом, а намагався зупинити конфлікт пострілом угору, каже 24-річний Олександр Томашевський. Він приблизно рік тому звільнився з міліції за власним бажанням. Тієї ночі пив каву з колегами-таксистами на заправці. При собі мав „Форт-12Р”, подарований його батьку при виході на пенсію зі збройного заводу. Цей пістолет син перереєстрував на себе, коли ще працював у органах.   

Олександр говорить, що вистрілив, коли його друга била місцева компанія. Ефект був протилежний очікуваному - натовп кинувся на нього. Вибили з рук зброю, наздогнали, збили з ніг і з відставні менше метра прицільно вистрілили у голову.


Олександр Томашевський (24) в центрі. Справа його друг Богдан Школьнік (20), який також лежить в лікарні. Зліва - батьки

Гумова дев’ятиміліметрова кулька відрекошетила від лобної кістки, вирвавши клапоть шкіри. А якби влучила трохи нижче, як каже батько пораненого, могла б застрягнути у виску...

- Син каже, що не хотів стріляти на ураження, бо розумів: за таке ті хлопці його б живим не залишили, - говорить батько.

- Склад цієї організованої банди, по другому не назву, стабільний, заядлий. Вони впевнені у своїй безкарності. Такої нахабної поведінки я ще не бачив, - говорить вітчим Олександра Томашевського Роман Поліщук.

Цей чоловік також працює таксистом у „Лимоні” і теж колишній міліціонер. Він приїхав на заправку, коли почався конфлікт.

Відео дня

- Хлопчина, що стріляв, потім прямо мені сказав: „Я тебе запам’ятав, й ти будеш ще мати”, - говорить чоловік. – А коли Сашу поклали у лікарню, то виписували побитого, якого за сто метрів від того ж місця пограбували. Це ця сама банда була. Вони контролюють район. Думаю, якщо підняти випадки за рік, буде не менше десятка подібних злочинів.
 

Чув увесь район
Міліцію на звуки пострілів і крики на заправці викликали мешканці сусідньої багатоповерхівки. А почалося все банально – припарковане на заправці таксі стукнув перехожий.

- Я вийшов з машини і спитав, невже дороги мало, - каже 20-річний Богдан Школьнік. - Після цього на мене накинулися хлопці з дівчатами, які стояли неподалік. Повалили на землю і почали бити.

Дівчина, як каже Богдан, зривала з нього ланцюжки – срібний із руки та золотий, 12-грамовий, із шиї. Від ривків залишилися рани.



- Цей, що стріляв у Олександра, наговорив, що я здав ланцюжки у ломбард або сховав десь, - каже Богдан. – Мене потім змушували витрушувати кишені. А в них – ніхто нічого не шукав.        

Вітчим Олександра вважає, що на заправці було три злочини: грабіж, нанесення тілесних ушкоджень і замах на вбивство.

– Працівники міліції все зробили, щоб спустити цю справу на гальмах, - говорить він. – У них версія, що наші хлопці нібито чіплялися, ті вибачалися, а Сашко перший почав стріляти, з машини. Мені соромно за теперішню міліцію.

Гуртом на „батька”
Майже усі чоловіки з групи підтримки Олександра - колишні правоохоронці і вважають, що міліція неналежним чином зреагували на інцидент. Не затримали стрілка, хоча на нього прямо вказали свідки подій. Не хотіли на місці брати заяву про злочин. Пістолет шукали не в хуліганів, а в машині пораненого...

Щодо „Форту”, то він вдруге з’явився на заправці, коли там працював наряд патрульно-постової служби. Пістолет приніс, як каже Роман Поліщук, той, що й стріляв. Тримав у знятій червоній жилетці. А розказане Богданом Школьніком взагалі приголомшує: ППСник нібито витер рукоятку об свою куртку, тримаючи пістолет за скобу...



- Або це не професійність, або так сказали зробити, - каже Олексій Томашевський. – Що це за міліція така!? Пістолет мав бути вилучений, як речовий доказ. Зараз все – знищені докази.

Ще один колишній міліціонер Олександр Ковалишин, який приїхав після стрільби в райвідділ, розказав, що один з нападників не приховував дружби своєї родини з головним міліціонером міста. Дзвонив родичу, щоб „порішати”. А пізніше із інформації від колишніх колег Ковалишин чув - процес пішов.  

- Начальник міліції нам нічого не зробив, ми його не винуватимо. Але хай своїх знайомих не підтримує і навчить не кричати на всю вулицю, що навіть у вікнах сусідніх будинків чули люди, - говорить мати Олександра.

Міліція відповіла
- Мало, де моє прізвище може фігурувати. Ніхто ні з ким не буде нічого рішати. Я навіть не знаю цих людей. Тепер з’ясую, хто це, - відповів по телефону головний міліціонер міста Юрій Куций.

А по суті справи коментар редакція отримала через сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції. Щойно надійшло на “102” повідомлення про постріли на АЗС, як каже прес-офіцер міської міліції Яна Шкляр, на місце виїхали працівники патрульно-постової служби та швидка допомога. Обставини інциденту з’ясовувала слідчо-оперативна група міліції, яка прибула на місце події пізніше.

- За попередніми показами самих винуватців, суперечка між ними виникла через те, що один з трьох хлопців, які знаходились на АЗС, проходячи повз автомобіль таксі, зачепив його ногою. Йому зробили зауваження. З’ясування стосунків переросло в бійку, під час якої таксист дістав пристрій для відстрілу гумових куль марки «Форд-12Р» та вистрілив, - каже Яна Шкляр. - Його супротивники вихопили у таксиста пістолет та поцілили в нього. Чоловіка госпіталізували з кульовим вогнепальним пораненням лобної ділянки голови. Зловмисника, який здійснив постріл, доставляли до міськвідділу міліції та допитували. Попередньо слідчий відділ відкрив кримінальні провадження за ознаками двох кримінальних правопорушень: умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження та умисне легке тілесне ушкодження. В ході проведення досудового розслідування буде надана остаточна кваліфікація.


Свідок розповідає
„Я знав, що Олександр на заправці, і їхав до нього. Під’їхав, коли суперечка почалась, - розказує таксист, вітчим пораненого Роман Поліщук. - Із групи людей з чоловік 15-ти до мене вийшов міцний хлопець і кричав, що у нього батько генерал. Я, щоб не нагнітати обстановку, вирішив забрати хлопців звідти. Бійки ще не було, і я виїхав із заправки, поставив машину в метрах 70, на Київській. Коли ішов назад, почув постріл. Коли добігав ближче, бачив, як Саша тікає, а за ним туча. Він упав і всі його почали бити ногами. Хлопець у червоному спортивному костюмі нагнувся щось підняти, потім підскочив до Сашка і вистрілив. З чийого, пістолета, не знаю. Зброї я не бачив.
Знайомий Сашка підняв його й поволік у заправку. Він весь був у крові. Абсолютно весь… Міліція приїхала за хвилин 10. Доти компанія зменшилась. ППСники шукали пістолет, хотіли провести огляд машини Сашка. Я дав заглянути з ліхтариком й замкнув машину. Потім пістолет знайшовся. Його приніс той, хто стріляв. Він тримав зброю у знятій із себе червоній безрукавці. Щоб міліціонер витирав її, я не бачив.
Я в шоковому стані був, але учасників сутички впізнаю. Ще я бачив, як Богдан відбивався, лежачи між колонками, а дівчина здирала з нього ланцюжки і дуже верещала, коли кидалася. “Син генерала” відтягував її. Після всього їх допитували в райвідділі, а нас в лікарні, тому прізвищ я не чув.”

 



Відео зняте не в райвідділі

Що в райвідділі відео з пістолетом Томашевських не могло бути зняте, наполягають у міліції. Кажуть, слідчий не впізнав свій стіл на ролику. Про походження відеозапису правоохоронці обіцяють провести додаткову перевірку.

Слідчий приїхав на місце стрілянини після працівників патрульно-постової служби і вилучав травмат та два стріляні набої на заправці в присутності понятих, щоб передати на експрертизу. Після цього, наполягають в міліції, взяти в руки речовий доказ ніхто не міг.

Чи могли зняти відео на заправці ще до приїзду слідчого? Там, як сказали в міліції, відеонагляд не ведеться. Свідки кажуть, що пістолет знайшли не одразу. Тому стрілок, якщо живе неподалік, міг збігати додому й там зафіксувати відвойований „ствол” та потім повернутися з ним на місце.

- Його пальчики будуть на пістолеті, бо, судячи з відео, він його розряджав, - додали в міліції, звернувши увагу на набої, що лежать поруч.    
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Мостовий Віталік

    Хах аж смішо стало, коли почули шо ми гопніки знас пів раена гоне Гопота йде кріміналісти йопт )))хаха
  • Мостовий Віталік

    Хах а прічем тут шо Я висажував ? Це було колись Я з цим закинув все! ясно балаболіше. Це вобще щас не до цього! А ти взяв в бороду 1 раз і сказав Школьнік шо 15 било хах ти лежень 1 баночний. Не ма що придумати краще. А знаете чого вони морозяться бо вони не праві і пишуть на нас херню!! Я був там і бачив все не ма чого брихати це буде проблематично за не правдиві свідчення.  Шо думаете написали в газеті  то ви вже праві хах це глубоко ошибочно !!

    Анонім reply Мостовий Віталік

    Я тебя очень прошу, хоть немного подучи хоть какой-то язык!

    Читаешь и в обморок падаешь от безграмотностию.

    п.с. Парни, Ваши коментарии под "Аноним" можно определить по характерной речи.
  • :0

    Якщо ви проходили то чого ви жалуватись будете аа сказочніки
  • :0

    Курбатов мостовий не думайте якщо ви тут пишете шо вони погані і ви мімо проходили то чій це голос на відео часом не Мостовмй говоре шо оджали ствола це ви там міст да ? Хаха не паліть себе так вже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up