Тхеквондо і Вінниця (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

Тхеквондо і Вінниця (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
Стів з учнями. Каріна та Олександр вибороли нагороди у всеукраїнському турнірі
І дати відсіч, і бути в гармонії – так вінничани пізнають тхеквондо

Дві тисячі років тому в Кореї виникло бойове мистецтво тхеквондо. Воно здобуло шаленої популярності -  по всьому світу. Цим мистецтвом займається приблизно 80 мільйонів людей.  Не залишилась осторонь і  Вінниця. Тут майстри-професіонали навчають наших городян самообороні, дисципліні і духовній гармонії. І "шлях кулака і ноги" вінничани мають змогу пройти як в шість, так і в 40 років.

В нашому  місті навчити  цьому єдиноборству з радістю візьметься Стів -  і родом він з Камеруну, що в Центральній Африці.

- Спортом я почав займатися ще в вісім-дев’ять років, – розказує Стів. – Це був і футбол і власне тхеквондо. Але з футболом довелося попрощатися, він вимагає багато часу для тренувань. В Україну я приїхав навчатися більше 10 років тому, закінчив Політех, і заняття спортом не залишав. Це допомагає не тільки тримати фізичну форму, а й пізнати гармонію з світом, що лежить в основі східних єдиноборств. Дякуючи тхеквондо я об’їхав всі континенти. Згодом прийшов до того, що мені захотілося передати свої знання і вміння іншим. Так я став тренером.

А поділитися Стіву є чим:  він - чемпіон Камеруну з тхеквондо  2001-2002 років, завоював срібну медаль  в Чемпіонаті Африки в 2002 році,  досягнув третього дану в майстерності.

  • Я навчаю спортивного тхеквондо ВТФ (WTF) – це найпопулярніша в світі версія цього єдиноборства. Після того, як бійці тхеквондо взяли участь в олімпіаді в Сеулі в 2000 році, цей вид спорту почав стрімко набирати популярність. Сьогодні навіть у Вінницькому педагогічному Університеті він є однією з спеціалізацій.

Фото: Великі перспективи для малих спортсменів

На сьогодні у групі, що тренує Стів, близько 40 чоловік. Тут є і діти, починаючи з  п’яти років, підлітки  і декілька старших спортсменів – частіше всього це батьки, що привели дітей, а потім і самі почали займатися. Заняття проходять тричі на тиждень, кожне по півтори години. Успіху досягають як чоловіча половина, так і жіноча.

  • Наша команда брала участь у всеукраїнському турнірі, - розказує тренер. - І приїхали не з порожніми руками – Каріна Марчук та Олександр Косій завоювали по бронзовій нагороді. Наймолодші теж стараються – великі перспективи в Ростислава Волкова, йому тільки сім років, але наполегливості вистачає.

 До речі, цього року Україна завоювала своє перше золото на чемпіонаті світу з тхеквондо. В китайському Тайбеї Юлія Міюц стала переможницею юніорського чемпіонату.

  • Взагалі самі змагання – це тільки відсотків 10 від тхеквондо, – продовжує Стів. -  Більше уваги приділяється духовному розвитку і баченню життя.

Фото: Приємні нагороди

Всі, хто бажає спробувати себе в цьому яскравому  єдиноборстві, долучайтесь до занять, зателефонувавши  за номерами:

 (067)586 88 28

(067) 746 68 21,

або приходьте в спортивну школу «La Sante» за адресою: вул. 30-річчя, 16

Проводиться набір в групи:

Діти з п’яти років:  заняття по пн, ср, пт – о 17.30

Ранковий  час -  по вт, чт – о 9.45 та сб – о 15.00

Дорослі:   (з 14 років)  заняття  по вт, чт – о 19.15 та сб –  о 16.30

 Здоров’я, успіх і гармонія в житті чекають на вас!

Коментарі (5)
  • Харчук Владислав

    А може проводитись набір з 19 років
  • Наталія Ткачук

    продам форму та обладунки для занять з тхеквондо ( вік 9-12р, б/в в гарному стані.

    Larisa reply Наталія Ткачук

    как раз нужна экипировка для мальчика 10 лет, свяжитесь со мной: [email protected]

    Наталія Ткачук reply Larisa

    позвоніть будь ласка 0989600939
  • О.Глядач

    "Дві тисячі років тому в Кореї виникло бойове мистецтво тхеквондо."

    Рекомендую автору поцікавитися,хто такий Чхве Хон Хі(Чой Хонг Хі).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up