Свято єднання або «Music Camp International» в Вінниці

В п’ятницю 27 березня, Будинок офіцерів наповнився прекрасним дитячим хоровим співом під акомпанемент Вінницького камерного оркестру «Арката». Ця подія стала можлива завдяки співпраці благодійного  фонду «Подільська громада», програмі благодійного фонду Music Camp International, Вінницькій міські раді і за сприяння депутата ВР  Сергія Кудлаєнко.

Music Camp International (MCI) – це програма соціальних перетворень, яка через музику сприяє формуванню відповідальних і здатних на співчуття громадян. Протягом 6 днів інтенсивного залучення до музики через участь у хорі та грі на музичних інструментах, які закінчується захоплюючим концертом у супроводі професійного симфонічного оркестру, діти вчаться ставити перед собою високі цілі, розвивати дисципліну, увагу, вміння працювати у команді для того, щоб разом досягти того, що жоден з них не зможе поодинці.

На протязі п’яти днів в школі №4 проходив музичний табір. Саме в цьому таборі 80 дітей опанували музичні інструменти, вивчили сім пісень на чотирьох мовах і стали великим злагодженим колективом. Репетиції проходили під керівництвом Констанції Фортунато.

Констанція Фортунато це диригент із Америки. Вона є засновником і президентом благодійного фонду Music Camp International і викладає спів більше 35 років, а в Україні з 2003 року.

Я особисто не мав нагоди познайомитися з Констанцією Фортунато але спостерігаючи за пані Фортунато протягом всього концерту, зробив висновок, що це людина щира, чесна і відкрита. Справа навіть не в тому що вона робить добро, а в тому що я побачив після концерту. Коли глядачі почали виходити, пані Фортунату діти запросили сфотографуватись. Але кількома фото це не закінчилось.  Бачили б ви як ті діти до неї горнулись. А всі ми знаємо, що   діти виявляють добрих людей серцем, бо діти дуже чуттєві. Констанція Фортунато не залишила жодного з дітей без фото на згадку і відверто раділа кожному кадру.

Я бачив як дітей переповнювали емоції. Мені знайоме це відчуття, коли тобі хочеться стрибати до неба і бути одразу з усіма друзями і знайомими, щоб розповісти який ти щасливий. Мабуть в п’ятницю в вечорі, діти які приймали участь в цьому чудовому концерті, ще довго не могли заснути від надлишку почуттів які переповнили їх серця. Тому що це було свято єднання, яке поєднало багатьох дітей.

Звісно, що цього свята не було б без наполегливих старань музичних і вокальних педагогів, фінансової і медіа підтримки залучених партнерів і самовідданої праці волонтерів. Слова подяки на їхню адресу також звучали зі сцени.

На останок додам, що благодійний фонд Music Camp International планує провести подібні заходи ще:

4-9 травня       Черкаси          

11-16 травня    Ірпінь               

31 травня- 5 червня  Стрий  

7-12 червня     Львів

Коментарі (2)
  • Анонім

    Детей в лагере было не 80, а более 300!

    Из-за этого на сцене им даже не хватило места - на инструментах играла только половина детей, так как негде было стать с виолончелью или той же гитарой - хотя обучались игре все, причем на двух инструментах.

    В начале концерта часть детей даже стояла в проходах.

    Вот так, нужно строить сцены побольше - у нас много талантов! ))

    Юрій Прокопенко reply Анонім

    Це цитата з офіційної сторінки благодійного фонду в фейсбук:



    Music Camp International, Ukraine

    26 Март в 12:54 · Винница ·

    П'ятий день табору. У нас утворився дитячий оркестр, 80 дітей грають Оду Радості Бетховена - готуються до концерту. Завтра вони будуть грати на великій сцені разом з професійними музикантами з симфонічного оркестру.



    І якщо порахувати дітей в залі то їх і було десь 80, а не 300.
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up