Про приватизацію комунального майна та перегляд тарифів на маршрутки говорили у міськраді

Про приватизацію комунального майна та перегляд тарифів на маршрутки говорили у міськраді

– Розумію, ви розкажете про економічні проблеми і тому подібне. Але все ж попрацюйте над пільговими механізмами у земельних аукціонах, – таке доручення від мера отримав на засіданні міськради директор департаменту комунальних ресурсів Ігор Шутак.

Сьогодні, 28 січня, у Вінницькій міській раді відбулося засідання «Про хід та результати відчуження комунального майна». Учасники слухали звіт Ігоря Шутака про перебіг приватизації у 2015 році.

Зібралися вчасно. Ще за кілька хвилин до початку засідання представники виконкому невимушено обговорювали насущні питання і трошки жартували.

– Ти мені скажи, дорога робиться чи не робиться? То й асфальт до мене хоч дійде? Бо не можу вже дочекатися, – питає очільник одного департаменту в іншого.

Відео дня

А ось ще один уривочок з привітання присутніх:

– Прівєт. Тільки не жалійся, шо в тебе всьо погано. Бо в тебе всьо харашо.

До зали увійшов міський голова, і розмови вщухають. На початку засідання Сергій Моргунов представив нового в.о. директора департаменту культури Максима Філанчука.

– Сподіваюся, що досвід Максима Валерійовича в культурно-мистецькій діяльності позитивно позначиться на роботі підрозділу, – говорить Моргунов.

Максим Філанчук

Підсумки приватизації у 2015-му. Далі до слова запросили Ігоря Шутака. Очільник департаменту комунального господарства розповів, що низька активність на ринку нерухомості – через малий рівень платоспроможності громадян та економічний стан країни.

– За підсумками 2015 року до міського бюджету надійшло від приватизації 2 мільйони 716 тисяч гривень. Приватизовано дев’ять об’єктів комунальної власності. Ми оголошували сім аукціонів, але по двох об’єктах торги не відбулися через неявку покупців. За результатами тих аукціонів, які відбулися, укладено чотири договори купівлі-продажу землі,  – каже Шутак.

Об’єкти, що не були приватизовані у минулому році, будуть знову запропоновані у нинішньому. Але тільки за умови, якщо вони вже були заплановані до продажу і не перейшли у приватну власність з поважних причин.

За словами Ігоря Шутака, пріоритетом є створення умов для приватних власників. Вони мають довгострокові інтереси в розвитку об’єктів і сприяють укріпленню ринкової економіки.

Звітує Ігор Шутак– Ми прагнемо підвищити зацікавленість інвесторів в інфраструктурі міста. З метою поліпшення умов приватизації департамент проводить планування фінансових надходжень від цих процесів. Працюємо за принципами прозорості процедур, індивідуального підходу та максимальної користі для вінницького бюджету,  – говорить Шутак.

– Розумію, ви розкажете про економічні проблеми і тому подібне. Але все ж попрацюйте над пільговими механізмами у земельних аукціонах, – сказав наприкінці його доповіді Сергій Моргунов.

Також міський голова підняв питання щодо цільового призначення ділянок.

– Знаєте, як воно буває? Викупляють під громадські потреби, а потім відбуваються зміни у призначенні. Це створює незручності для людей. Подібні випадки вже були зафіксовані, – говорить Моргунов.

Тож він пропонує створити «контрольні маячки», аби зміна цільового призначення ділянки відбувалася після проведення громадських слухань, а не «по факту».

Про тарифи на проїзд. Далі виконавчий комітет «пробігся» по більш ніж півсотні поточних питань. Без зауважень не обійшлося. Під час затвердження фінансового плану «Вінницької транспортної компанії» та «Вінницяміськтеплоенерго» слово попросив Олексій Пидоченко, директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку.

– До нас постійно звертаються приватні перевізники щодо перегляду вартості проїзду. Йдеться про маршрутні таксі. Основні складові тарифу – вартість запчастин, матеріалів та дизпалива. З 2014 року, коли встановлювали існуючу вартість проїзду, ціни на все це суттєво зросли, – каже Олексій.

Також він говорив про компенсацію перевезень пільгових категорій населення. За словами Пидоченка, транспортна компанія може опинитись у скрутному становищі через неврегульованість даного питання.

Що було далі, і що на це відповів Сергій Моргунов, дивіться у відео.

 

– От і децентралізація. Кажуть, що дуже багато ми на ній заробили. Але дивіться – тут мінус 120 мільйонів, тут мінус 100, там ще мінус шість з половиною… І вся децентралізація йде в трубу,  – підсумував діалог з Пидоченком Сергій Моргунов.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нефёдов Николай

    Пенсію та заробітну плату підняли на копійки,а тарифи підвищують в рази.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up