З 1 по 23 серпня по всій Вінниці відключать гарячу воду, щоб зекономити газ

З 1 по 23 серпня по всій Вінниці відключать гарячу воду, щоб зекономити газ
На період з 1 по 23 серпня по всій Вінниці буде припинене гаряче водопостачання. Таким чином, за словами першого заступника міського голови Володимира Кістіона, місто зможе зекономити близько 3,5-4,0 мільйона кубометрів газу.

- Відключення гарячого водопостачання – це вимушений крок, ми довго думали перш ніж вдаватися до нього і по-великому рахунку, для більшої ефективності потрібно було припиняти гаряче водопостачання на два місяці, - каже Володимир Кістіон. -  Але ми не пішли на це. Ми просимо городян з розумінням віднестися до ситуації, тим більше, що ми навмисне вибрали такий час відключення, коли більшість населення у відпустках, а температурні показники на вулиці максимальні. Крім того, за нашими даними, щонайменше в 10% вінничан з централізованим опаленням мають альтернативні джерела підігріву води. Потрібно розуміти, що проблема є. Україні не вистачає 7 мільярдів кубометрів газу. І джерел покриття цієї недостачі на сьогодні немає.  

Таким чином, за його словами, єдиний спосіб вирішити цю проблему – почати економити. Мова йде про зменшення споживання газу на 30%. При тому, що три вінницькі теплопостачальні компанії споживають 148 мільйонів кубометрів газу, мова йде про те, що цей обсяг має бути зменшений до 105.

Відключивши на 23 дні гарячу воду, місто може зекономити до 4 мільйонів кубометрів газу. Крім того, за словами віце-мера, розглядаються і інші шляхи економії.

Відео дня

-  Наприклад, заміна мереж та модернізація системи теплопостачання дозволить нам ще на 10% скоротити обсяги споживання газу, - каже він.

Додаючи, що крім цього також розглядається можливість більш пізнього початку опалювального сезону. Так, зазвичай опалювальний сезон розпочинається якщо середньодобова температура протягом трьох діб не перевищує +8 градусів, згідно з пропозиції уряду, цей показник може бути «зсунуто» до +6.

- Ця пропозиція ще в стадії опрацювання, але ми розуміємо, що часто коли ми вмикаємо опалення, через деякий час розпочинається потепління, але опалення при цьому не припиняється, - каже Володимир Кістіон. – Якщо ж почати опалювальний сезон, наприклад, на два тижні пізніше, економія по газу складе ще близько восьми мільйонів кубометрів.

Також не виключається зниження температури гарячої води, яка подається в квартири з середніх +55, до +45, а нормативи середньої температури в квартирах та закладах соціальної сфери можуть знизити з +18 до +16.

За словами Володимира Кістіона, якщо місто впорається з планом і на 30% зменшить споживання газу, це дасть підстави звертатися з проханням до Нафтогазу та Кабміну виконати свої зобов’язання і забезпечити місто газом для нормального проходження опалювального сезону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (63)
  • Зінаїда

    Люди, які кажуть, що не буде теплої води через антипатію до Росії. А Ви, школота, в курсі, що не далі, як при Домбровському не тільки не було гарячої води, а щодня близько між 5 і 9 вечора залежно від кварталу була 60 хв чи й більше перерва в електропостачанні. Часто пропадала вода. А на Рассєї і досі немає газу в понад 50% населених пунктах, в т.ч. багатьох РАЙЦЕНТРАХ!!!!!!!

    Бандитам тюрьмы! reply Зінаїда

    Иди на Майдан там есть баня

    ПьяныйМонах reply Зінаїда

    А вы Зинаида в курсе что не дальше чем 40 лет назад не было толком и трубопровода в Виннице,время проходит,и все меняется,это не дает повод вам обзывать окружающих школотой,и нынишней власти проводить деградационную политику в отношении населения и комунальных услуг,просрали все полимеры со своей политикой "хто не скаче той москаль" теперь и дальше будете превращаться в пещерных людей и детей своих на смерть посылать на восток страны.Еще через полгодика вы начнете жаловаться что вам пенсии,зарплаты не подымают а социальные услуги будут расти в цене,а вы дальше как бараны будете собираться в стадо и кричать радостно "хто не скаче той москаль"
  • stalin1337

    я сварщик как отмыться после работы

    Бандитам тюрьмы! reply stalin1337

    Сходи на Буг и помойся,там в реке вода бесплатная.
  • О.Глядач

    А що таке "гаряча вода"?
  • винничанин

    Следующим шагом новых властей может стать попытка "сэкономить" на пенсиях. Впрочем, на крымских пенсиях уже давно "экономят". Украина не признаёт результаты референдума на полуострове, и по-прежнему считает жителей Крыма своими гражданами. Ну так отчего пенсии не платит, если там свои пенсионеры живут ? Разве эти старики виноваты, что их под дулами автоматов заставили голосовать ? Начал Порошенко с Крыма, дойдёт постепенно и до остальных областей.

    Зінаїда reply винничанин

    Аби ти був місцевий, то знав би, що слово "вінниЧЧанин" пишеться з двома Ч.

    ПьяныйМонах reply Зінаїда

    Яка ж все таки ви тупенька
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up