З 1 по 23 серпня по всій Вінниці відключать гарячу воду, щоб зекономити газ

З 1 по 23 серпня по всій Вінниці відключать гарячу воду, щоб зекономити газ
На період з 1 по 23 серпня по всій Вінниці буде припинене гаряче водопостачання. Таким чином, за словами першого заступника міського голови Володимира Кістіона, місто зможе зекономити близько 3,5-4,0 мільйона кубометрів газу.

- Відключення гарячого водопостачання – це вимушений крок, ми довго думали перш ніж вдаватися до нього і по-великому рахунку, для більшої ефективності потрібно було припиняти гаряче водопостачання на два місяці, - каже Володимир Кістіон. -  Але ми не пішли на це. Ми просимо городян з розумінням віднестися до ситуації, тим більше, що ми навмисне вибрали такий час відключення, коли більшість населення у відпустках, а температурні показники на вулиці максимальні. Крім того, за нашими даними, щонайменше в 10% вінничан з централізованим опаленням мають альтернативні джерела підігріву води. Потрібно розуміти, що проблема є. Україні не вистачає 7 мільярдів кубометрів газу. І джерел покриття цієї недостачі на сьогодні немає.  

Таким чином, за його словами, єдиний спосіб вирішити цю проблему – почати економити. Мова йде про зменшення споживання газу на 30%. При тому, що три вінницькі теплопостачальні компанії споживають 148 мільйонів кубометрів газу, мова йде про те, що цей обсяг має бути зменшений до 105.

Відключивши на 23 дні гарячу воду, місто може зекономити до 4 мільйонів кубометрів газу. Крім того, за словами віце-мера, розглядаються і інші шляхи економії.

Відео дня

-  Наприклад, заміна мереж та модернізація системи теплопостачання дозволить нам ще на 10% скоротити обсяги споживання газу, - каже він.

Додаючи, що крім цього також розглядається можливість більш пізнього початку опалювального сезону. Так, зазвичай опалювальний сезон розпочинається якщо середньодобова температура протягом трьох діб не перевищує +8 градусів, згідно з пропозиції уряду, цей показник може бути «зсунуто» до +6.

- Ця пропозиція ще в стадії опрацювання, але ми розуміємо, що часто коли ми вмикаємо опалення, через деякий час розпочинається потепління, але опалення при цьому не припиняється, - каже Володимир Кістіон. – Якщо ж почати опалювальний сезон, наприклад, на два тижні пізніше, економія по газу складе ще близько восьми мільйонів кубометрів.

Також не виключається зниження температури гарячої води, яка подається в квартири з середніх +55, до +45, а нормативи середньої температури в квартирах та закладах соціальної сфери можуть знизити з +18 до +16.

За словами Володимира Кістіона, якщо місто впорається з планом і на 30% зменшить споживання газу, це дасть підстави звертатися з проханням до Нафтогазу та Кабміну виконати свої зобов’язання і забезпечити місто газом для нормального проходження опалювального сезону.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (63)
  • Зінаїда

    Люди, які кажуть, що не буде теплої води через антипатію до Росії. А Ви, школота, в курсі, що не далі, як при Домбровському не тільки не було гарячої води, а щодня близько між 5 і 9 вечора залежно від кварталу була 60 хв чи й більше перерва в електропостачанні. Часто пропадала вода. А на Рассєї і досі немає газу в понад 50% населених пунктах, в т.ч. багатьох РАЙЦЕНТРАХ!!!!!!!

    Бандитам тюрьмы! reply Зінаїда

    Иди на Майдан там есть баня

    ПьяныйМонах reply Зінаїда

    А вы Зинаида в курсе что не дальше чем 40 лет назад не было толком и трубопровода в Виннице,время проходит,и все меняется,это не дает повод вам обзывать окружающих школотой,и нынишней власти проводить деградационную политику в отношении населения и комунальных услуг,просрали все полимеры со своей политикой "хто не скаче той москаль" теперь и дальше будете превращаться в пещерных людей и детей своих на смерть посылать на восток страны.Еще через полгодика вы начнете жаловаться что вам пенсии,зарплаты не подымают а социальные услуги будут расти в цене,а вы дальше как бараны будете собираться в стадо и кричать радостно "хто не скаче той москаль"
  • stalin1337

    я сварщик как отмыться после работы

    Бандитам тюрьмы! reply stalin1337

    Сходи на Буг и помойся,там в реке вода бесплатная.
  • О.Глядач

    А що таке "гаряча вода"?
  • винничанин

    Следующим шагом новых властей может стать попытка "сэкономить" на пенсиях. Впрочем, на крымских пенсиях уже давно "экономят". Украина не признаёт результаты референдума на полуострове, и по-прежнему считает жителей Крыма своими гражданами. Ну так отчего пенсии не платит, если там свои пенсионеры живут ? Разве эти старики виноваты, что их под дулами автоматов заставили голосовать ? Начал Порошенко с Крыма, дойдёт постепенно и до остальных областей.

    Зінаїда reply винничанин

    Аби ти був місцевий, то знав би, що слово "вінниЧЧанин" пишеться з двома Ч.

    ПьяныйМонах reply Зінаїда

    Яка ж все таки ви тупенька
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up