У Вінниці перекриють частину дороги. Пройде марш вшанування бою під Крутами

У Вінниці перекриють частину дороги. Пройде марш вшанування бою під Крутами
Вінничани планують пройтися від площі Небесної сотні до пам’ятника Січовим стрляцям, який знаходиться на Хмельницькому шосе.

Розпочнеться хода  29 січня о 19:00. Збір буде на площі Небесної сотні. Організатори акції запрошують взяти участь усіх небайдужих вінничан. 

- Ми будемо йти по проїжджій частині дороги, нас будуть супроводжувати працівники ДАІ. Будуть також смолоскипи, - розповів один із організаторів заходу.

Нагадаємо, що бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути поблизу села Пам'ятне. П’ять годин тривала бойня  між 4-тисячною більшовицькою армією Михаїла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. Юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків – стратили. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Война неизбежна. Винница будет как Углегорск.
  • Anonymous

    работать не пробывали?

    Анонім reply Anonymous

    Работай-работай и не обращай внимание на происходящее, если вдруг до тебя война дойдет- делай вид, что работаешь. Тоже самое делай если вдруг, не дай Бог, кого из родни хоронить надо будет.

    Anonymous reply Анонім

    ты сам войну зовешь своим прыганием и факельным цирком!

    подумай!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up