Експерт назвав причину загибелі самообронівця Віктора Пілманіса

Експерт назвав причину загибелі самообронівця Віктора Пілманіса

Причина смерті керівника Вінницької Самооборони Віктора Пілманіса – утоплення. Такий висновок судмедексперта. Побратими розповіли, як це сталося – Пілманіс рятував з Бугу побратима

Про результати судово-медичної експертизи журналісту «20 хвилин» повідомила керівник відділу комунікацій обласної поліції Анна Олійник.

- Утоплення – таку причину смерті чоловіка назвав експерт, - каже Анна Олійник. – Видимих ознак насильницьких слідів на тілі не встановлено.

За словами пані Олійник, про утоплення людини у поліцію повідомили двоє чоловіків. Сталося це в суботу вранці 25 червня. Відомості про це внесли у Державний реєстр досудових розслідувань. На місці почала працювати слідчо-оперативна група, до пошуків тіла залучили водолазів. Знайшли його вночі 26 червня.

Відео дня

Тим часом у місті поширилися чутки про загадкову смерть керівника Самооборони. Говорили, що не все так однозначно. Дехто висловлював припущення, що Віктору Пілманісу «допомогли» піти з життя.

-Насправді все сталося по-іншому, - розповів журналісту «20 хвилин» друг загиблого самооборонівець Сергій. – Віктор справді втопився. Він врятував з річки побратима, а сам втопився.

За словами співрозмовника, у той вечір їх було троє на березі Південного Бугу. Імен тих, хто був разом з Пілманісом, називати не хоче, бо вважає робити це неетично.  Двоє пішли купатися, а Віктор залишився на березі. Раптом він почув, як один з них кличе на допомогу. Той, що топився, тільки недавно навчився плавати. Зате Віктор плавав відмінно. Переплисти Буг для нього - не проблема.

-Не роздумуючи, Віктор в одязі кинувся рятувати побратима, - продовжує співрозмовник. – Він допоміг другові вибратися на поверхню води. Той самостійно поплив до берега. Пілманіс підстраховував його, плив за ним слідом. Коли врятований чоловік вибрався з води, оглянувся, а Віктора не побачив. Вони не вірили, що він міг втопитися. Знали, як той добре плавав. Сподівалися, що випірне з води, але цього не сталося. Дотепер не можемо заспокоїти врятованого Віктором хлопця. Той картає себе, що це через нього втопився Віктор.

Сергій нагадує, що керівник Самооборони завжди відгукувався на прохання про допомогту. Його не раз запрошувала з собою на завдання міліція. Бувало, доводилося виїжджати серед ночі. Ніколи не відмовлявся. А скільки разів відправлявся на передову до хлопців в АТО!

Ось таку версію повідав самооборонівець Сергій. Дивно, що про це дотепер не повідомили на сайті Самооборони. Тоді б не було здогадок і припущень щодо причин загибелі їхнього керівника. Якщо все сказане відповідає дійсності, то героїчний вчинок Віктора Пілманіса заслуговує найкращих слів подяки. Але чому про це мовчать його побратими?..

Поховали Віктора Пілманіса у понеділок 27 червня на Центральному кладовищі Вінниці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up